Sara tipsar: SommarlÀsning

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳


I det förra inlÀgget tipsade Emma om böcker som Àr perfekta för nÀr man inte vill lÀsa nÄgonting som inte Àr för tidskrÀvande. Idag Àr det min tur att tipsa om raka motsatsen, dvs, böcker som Àr relativt tjocka och krÀver att man verkligen har tid att lÀgga pÄ just lÀsning.

De som har följt bloggen vet att jag har pratat om de hÀr böckerna tidigare men de förtjÀnar verkligen att pratas om för de Àr sÄ grymt bra.

Antal sidor: 560

Det hÀr Àr en bok som verkligen lÀmnade mig mÄllös. Den liknar inga andra böcker dÀr ute och det Àr verkligen en Àkta rysare dÀr Amy försvinner pÄ sin bröllopsdag och hennes man Nick pekas ut som den skyldige. Under Nicks försök att bevisa sig oskyldig gör han flera upptÀckter som minst sagt chockerar. En bok som verkligen vÀcker kÀnslor, dÀribland frustration och ilska.

Antal sidor: 472

En gripande berÀttelse som verkligen synliggör mÄnga av de problem som finns i vÄrt samhÀlle, den vidrör mÄnga moraliska frÄgor och tvingar verkligen lÀsaren att tÀnka till om bÄde det ena och det andra. Precis som Backmans andra böcker Àr det en bok som lovar bÄde tÄrar och skratt och Àven om den kretsar kring ishockey sÄ tycker jag att det Àr en bok som alla borde lÀsa, oavsett om man gillar hockey eller inte, just för att den vÀcker sÄ mÄnga moraliska frÄgor som Àr viktiga att upplysa.

BĂ„de Emma och jag har skrivit recensioner pĂ„ den hĂ€r boken tidigare och ni fĂ„r gĂ€rna kika in dem för att se vĂ„ra tankar. Emmas recension innehĂ„ller spoilers lĂ€ngst ner i inlĂ€gget men det framgĂ„r vĂ€ldigt tydligt var du ska sluta lĂ€sa om du inte har lĂ€st boken, HĂ€r finns Ă€ven min recension som Ă€r helt fri frĂ„n spoilers.

VĂ€rt att nĂ€mna Ă€r ocksĂ„ att uppföljaren Vi mot er slĂ€pps i höst sĂ„ nu Ă€r ett bra tillfĂ€lle att lĂ€sa den hĂ€r boken om du inte redan har gjort det.

Antal sidor: 791

Jag lĂ„nade den hĂ€r biblioteket lite pĂ„ chans efter att jag sett en youtuber prata om den och det var verkligen ett lyckat beslut. Den hĂ€r boken Ă€r en vĂ€ldigt genomtĂ€nkt thriller dĂ€r författaren verkligen ”knyter ihop sĂ€cken” pĂ„ ett grymt bra sĂ€tt. LĂ„t det inte srĂ€mma dig att det Ă€r sĂ„ pass mĂ„nga sidor, kapitlen Ă€r ganska korta och för mig som Ă€r en van lĂ€sare gick det vĂ€ldigt lĂ€tt att ta sig igenom den hĂ€r boken eftersom att jag hela tiden var spĂ€nd pĂ„ hur handlingen skulle utveckla sig.

Jag lÀste boken pÄ svenska men för de som föredrar att lÀsa böcker pÄ deras originalsprÄk gÄr det sjÀlvklart att göra det, dÄ finns den tillgÀnglig hÀr bland annat.

Tack för att du lĂ€ste. Har du lĂ€st nĂ„gon av böckerna ovan eller har tips pĂ„ andra böcker fĂ„r du gĂ€rna lĂ€mna en kommentar eller höra av dig via mejl.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!