Danielle Steels 3 bästa böcker på svenska du måste läsa

Danielle Steel, egentligen Danielle Fernandes Dominique Schuelein-Steel, född 14 augusti 1947 i New York i USA, är en amerikansk författare som skrivit 179 böcker som sålt i över 800 miljoner exemplar.

Det här är vår lista över Danielle Steels 3 bästa böcker på svenska du måste läsa.

1. En dag i taget

Hollywoodglamour, syskonrivalitet och kärlek med förhinder

Coco Barrington kommer från en känd Hollywoodfamilj där alla briljerar med fantastiska karriärer, alla utom Coco. Hon har flytt från Los Angeles för att få lugn och ro från all stress och alla tvång. Men när hon blir förälskad i den kände skådespelaren Leslie Baxter är livet inte så lugnt och stillsamt längre.

Är kärleken tillräckligt stark för att Coco ska våga sig tillbaka till Los Angeles och ett liv fullt av partyn och paparazzifotografer?

2. Dejtingleken

Paris Armstrong anar ingenting om vad som ska drabba henne. Med två vuxna barn, en man hon älskar och ett underbart hem i Connecticut är hon lycklig med sitt liv. Så när hennes man Peter en kväll avslöjar sina planer, rämnar hela hennes värld.

Se även  Håkan Nessers 5 bästa böcker genom tiderna

När hans ord tränger in i hennes medvetande kan hon först inte tro att det är sant. Han vill ha skilsmässa. Efter 24 års äktenskap tänker han lämna henne för en trettioettårig kvinna.

Ett par dagar senare har han försvunnit från deras hem. Kvar i skärvorna av deras liv försöker Paris föreställa sig hur hon ska klara av att fortsätta, utan Peter.

Först kommer tårarna, sedan ilskan och sorgen. Så börjar välmenande vänner sina pinsamma försök att para ihop henne med män, som alla bleknar i jämförelse med Peter.

Se även  2 böcker av Alexander Pärleros du måste läsa

Slutligen inser Paris att något drastiskt måste göras, om hon ska kunna börja leva igen.

3. Hjärtats angelägenheter

Fotografen Hope Dunne lever ett stillsamt liv i sin loftlägenhet i New York.

Hon letar varken efter kärlek eller spänning, men när hon flyger till London för att fotografera en framgångsrik författare hittar hon båda delarna. 

Författaren Finn O’Neill är världsvan och charmig och han uppvaktar Hope som hon aldrig blivit uppvaktad förr. Den vanligtvis så försiktiga Hope sveps med av de starka känslorna och när Finn ber henne följer hon med till hans ståtliga gods på den irländska landsbygden. Men snart uppstår sprickor i fasaden.

Oskyldiga lögner växer sig större, Finns svartsjuka tar sig våldsamma uttryck och Hope upptäcker att hon faktiskt börjar bli rädd för mannen hon älskar. Det är något i Finns historia som inte stämmer, och för att ta sig ur hans grepp måste Hope ta reda på vad.

Se även  Vilhelm Mobergs 5 bästa böcker du måste läsa

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇