Bästa boken om projektledning du aldrig läst

Det viktigaste varje projektledare behöver för att höja sin nivå är erfarenhet. Och nummer två? En bra projektledningsbok om du frågar oss.

Det finns inget ”nytt” med att driva ett projekt. Visst, målen och specifika frågor kommer att vara olika i varje fall. Men du kan slå vad om att varje enskild typ av projekt redan har drivits av någon annan. Och som tur är för oss alla har de flesta skrivits om.

Även om det finns massor av fantastiska resurser online för att lära sig hur man blir en bättre projektledare (som den här bloggen!) är sanningen att projektledningsböcker är ett mer djupgående sätt att komma in i huvudet på de bästa cheferna där ute.

Boktipset nedan är troligen den bästa boken om projektledning du aldrig tidigare läst.

Bästa boken om projektledning du aldrig läst

Projektledning Helt enkelt av Annica Karlberg& Agneta Josephson

Boken Projektledning Helt enkelt fyller ett tomrum bland alla hundratals böcker om projektledning. Det är en bok som relaterar till upplevelse- och mötesbranschen, en bok som är enkel, lättläst och till och med lite rolig.

Se även  3 böcker alla kyrkomusiker bör ha läst

Boken beskriver hur man som projektledare driver arbetsprocessen i ett projekt, vilka dokument man kan använda och exempel i form av historier ur verkligheten. Boken ger också konkreta tips om ledarskap, kommunikation och grupprocesser när man arbetar i projektform.
Är du student på gymnasiet, något universitet eller yrkeshögskola, är detta en utmärkt lärobok kompletterad med föreläsningar i ämnet.

Sitter du i en organisation som driver projekt av olika slag är boken en inspiration och ett verktyg för hur ni kan förbättra och utveckla ert projektarbete.
Är du bara nyfiken på projektledning fungerar den också.

Projektledning Helt enkelt är tillgänglig som e-bok.


Låt oss veta ifall du gör samma bedömning. Är det här bästa boken om projektledning du aldrig läst?

För att hålla sig på toppen av sitt spel måste projektledare ständigt utvecklas och lära sig om nya trender och tekniker inom branschen.

Det finns massor av onlinekurser och klasser du kan ta för att göra detta. Men en annan resurs som kommer att hålla dina kunskaper skarpa är projektledningsböcker.

Böcker är ett utmärkt sätt för projektledare att gå djupt in på planering, produktdesign, marknadsföring och tillväxt för att förbättra sitt arbete. Det svåra är att hitta de bästa projektledningsböckerna att läsa för att hålla koll på förändringar och innovationer.

Se även  3 böcker om änglar du inte läst

Projektledning: Mer information

Projektledning: Vad är det för något?

Projektledning är användningen av specifika kunskaper, färdigheter, verktyg och tekniker för att leverera något av värde till människor. Utvecklingen av mjukvara för en förbättrad affärsprocess, byggandet av en byggnad, hjälpinsatserna efter en naturkatastrof, expansionen av försäljningen till en ny geografisk marknad – det är alla exempel på projekt.

Projektledning involverar planering och organisation av ett företags resurser för att flytta en specifik uppgift, händelse eller skyldighet mot slutförande. Det kan innebära ett engångsprojekt eller en pågående aktivitet, och resurser som hanteras inkluderar personal, ekonomi, teknik och immateriella rättigheter.

Projektledning förknippas ofta med fält inom teknik och konstruktion och, på senare tid, sjukvård och informationsteknologi (IT), som vanligtvis har en komplex uppsättning komponenter som måste färdigställas och monteras på ett visst sätt för att skapa en fungerande produkt.

Oavsett vilken bransch det är, tenderar projektledaren att ha ungefär samma jobb: att hjälpa till att definiera målen och målen för projektet och bestämma när de olika projektkomponenterna ska slutföras och av vem. De skapar också kvalitetskontroller för att säkerställa att färdiga komponenter uppfyller en viss standard.

Förstå projektledning

Generellt sett inkluderar projektledningsprocessen följande steg: planering, initiering, genomförande, övervakning och avslutning.

Från början till slut behöver varje projekt en plan som beskriver hur saker kommer igång, hur de kommer att byggas och hur de kommer att slutföras. Till exempel inom arkitektur börjar planen med en idé, går vidare till ritningar och går vidare till ritning av ritningar, med tusentals små bitar som samlas mellan varje steg. Arkitekten är bara en person som tillhandahåller en pusselbit. Projektledaren lägger ihop det hela.

Se även  5 böcker av Anders Hansen du måste läsa

Varje projekt har vanligtvis en budget och en tidsram. Projektledning gör att allt går smidigt, i tid och inom budget. Det betyder att när den planerade tidsramen närmar sig sitt slut kan projektledaren låta alla teammedlemmar arbeta med projektet för att slutföra enligt schemat.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇