Nicholas Sparks 3 bÀsta böcker pÄ svenska du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Nicholas Charles Sparks, född 31 december 1965, Àr en storsÀljande amerikansk författare. Han skriver romaner med teman som berör tro, förÀlskelse, tragedi och trohet. Han har 16 publicerade romaner, och bor i New Bern i North Carolina, med sin fru Catherine och deras fem barn.

Det hÀr Àr vÄr lista över Nicholas Sparks 3 bÀsta böcker pÄ svenska.

1. Med varje andetag

”Med varje andetag” Ă€r en gripande berĂ€ttelse om hemligheter och sorg, om kĂ€rlek och lĂ€ngtan, om drömmar och hopp.

LÀngs med stranden i Sunset Beach korsas tvÄ frÀmlingars vÀgar. Deras möte ska komma att förÀndra deras liv för alltid.

Hope har kommit till ett vÀgskÀl. Hon Àr 36 Är och har varit ihop sin pojkvÀn i sex Är, men har börjat inse att en framtid med bröllop och barn aldrig kommer att ske. För att tÀnka över sitt liv reser Hope till familjens hus vid kusten.

Tru bor i Zimbabwe och har aldrig varit i USA, men fÄr ett brev dÀr han ombeds besöka en ort vid kusten i North Carolina. AvsÀndaren Àr en man som sÀger sig vara hans pappa. För att fÄ reda pÄ mer om sin mamma och hemligheterna som omgÀrdade hennes liv, reser Tru till Sunset Beach.

2. NĂ€tterna vid havet

Gripande kÀrleksroman av internationella succéförfattaren.

Adrienne Willis behöver omvÀrdera sitt liv efter att hennes man lÀmnat henne för en yngre kvinna. NÀr en vÀn erbjuder Adrienne möjligheten att komma bort över helgen och ta hand om vÀnnens vÀrdshus i en liten kuststad i North Carolina, tar Adrienne chansen direkt. Vad Adrienne inte vet Àr att det Àr en storm pÄ vÀg, pÄ fler sÀtt Àn hon kan tÀnka sig.

Medan stormen nĂ€rmar sig har Adrienne enbart en gĂ€st – Paul Flanner. En man som flyr frĂ„n sitt egna förflutna. Strandade och isolerade i vĂ€rdshuset finner tvĂ„ sargade mĂ€nniskor tröst hos varandra under nĂ„gra fĂ„ dagar, och mot alla odds sĂ€tts kĂ€nslor i rörelse som kommer att pĂ„verka dem för all framtid.

3. Dagboken

En man och en kvinna sitter pĂ„ en bĂ€nk. Hon minns inte lĂ€ngre vem han Ă€r. Han har en dagbok i sitt knĂ€ och han lĂ€ser för henne. Han berĂ€ttar en historia om kĂ€rlek som utspelat sig ett halvt sekel tidigare – kanske den största kĂ€rlekshistorien av dem alla.

North Carolina, 1946. Noah har precis Ă„tervĂ€nt hem efter Andra vĂ€rldskrigets terror. Fjorton Ă„r tidigare trĂ€ffade han Allie, flickan han aldrig kunnat glömma. Det var kĂ€rlek vid första ögonkastet. De var unga och passionerade, och de hade en underbar sommar tillsammans.  Men de kom frĂ„n olika vĂ€rldar – han fattig, hon rik.

Kanske hade historien kunnat sluta dĂ€r. Men sĂ„ Ă„tervĂ€nder Allie. Hon Ă€r förlovad med en framgĂ„ngsrik man och bröllopet vĂ€ntar runt hörnet. Men det Ă€r ocksĂ„ nĂ„got hon mĂ„ste frĂ„ga Noah om…

NICHOLAS SPARKS Ă€r en av vĂ€rldens mest Ă€lskade historieberĂ€ttare. Samtliga av hans böcker har blivit New York Times bestsellers och sĂ„lt sammanlagt 105 miljoner exemplar vĂ€rlden över, pĂ„ fler Ă€n 50 sprĂ„k. Dagboken [The Notebook] Ă€r hans mest kĂ€nda roman, och blev en stor filmsuccĂ© 2004 med Rachel McAdamsoch Ryan Goslingi huvudrollerna.

“En av de vackraste kĂ€rlekshistorier jag lĂ€st. Man strĂ€cklĂ€ser och njuter, skrattar och grĂ„ter om vartannat.”
Malins Bokblogg

“En finstĂ€md bok om kĂ€rlek & Ă„ldrande.”
Lottens Bokblogg

“SĂ„ gripande att jag inte kunde slĂ€ppa taget om den. En underbar bok.” 
I Heart Fantasy

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!