10 lättlästa barnböcker på engelska att spana in

Barn har kul när de gör nästan vad som helst…

…även när de läser!

De älskar det antagligen så mycket för att barnböcker helt enkelt är så underhållande (roliga) att läsa.

Som tur för dig, så barnböcker är också perfekta för barn som försöker lära sig engelska!

Läsning är ett utmärkt sätt att förbättra din engelska, och barnböcker gör det enkelt och roligt att komma igång.

Bilderna är färgglada och minnesvärda, språket är enkelt och meddelandena är viktiga för människor i alla åldrar.

Det är därför vi har sammanställt en lista med 10 lättlästa böcker på engelska för barn.

Varför lära sig engelska med hjälp av lättlästa barnböcker?

 • Minnesvärda bilder: Många barnböcker använder bilder för att illustrera det som står skrivet. De gör detta så att barnen kan förstå historien bättre.

  Dessa illustrationer (bilder) kan vara till stor hjälp för dig när du lär dig engelska. Genom att associera (koppla i ditt sinne) ett nytt ord eller fras till en bild eller ett objekt är det mycket lättare att komma ihåg.
 • Ord i kontext: På samma sätt är ord som används i en verklig situation (i sammanhang) också mycket lättare att komma ihåg. Eftersom språket i dessa böcker är ganska enkelt är det lätt att veta vad som händer.

  Därför, när du stöter på ett ord som du inte känner till, kan du ofta använda berättelsens situation och bilder för att förstå ordets betydelse (utan att använda en ordlista).
 • Enkelt ordförråd och grammatik: Trots att jag nedan kommer att säga att vissa av böckerna har ”avancerad” ordförråd är de verkligen inte så svåra.

  De är bara svårare än de mycket grundläggande orden som är vanligast i barnböcker. Till exempel kanske du redan känner till ordet ”smart”, men en av dessa böcker kan säga ”smart”. Det har nästan samma betydelse, men det är ett ord på en högre nivå.
 • Fantastiska, tidiga lärdomar om livet. De flesta barnböcker lär barn hur man växer upp och blir en bra person. Men även som tonåringar och vuxna är dessa lektioner fortfarande sanna och viktiga. Barn kanske inte förstår eller uppskattar (värderar) innebörden bakom berättelserna. Men som vuxna kan dessa berättelser få nya betydelser för oss.
 • Att läsa dem är kul! Berättelserna är roliga och bilderna hjälper dig att förstå orden (förutom att vara trevlig att titta på).

Engelska elever kan bli frustrerade när de väljer böcker som går över deras engelska läsnivåer. Genom att först fokusera på barnböcker bör du ha en mycket positiv och framgångsrik inlärningsupplevelse.

Om du gillar denna typ av underhållande språkinlärning kan du få en liknande upplevelse med FluentU.

FluentU erbjuder autentiska engelska videor, som filmtrailers, musikvideor, inspirerande föredrag och mer, som har förvandlats till en språkinlärningsupplevelse.

Varje video har interaktiva bildtexter så att du omedelbart kan få definitioner för okända ord. Det finns också flashkort och övningar som hjälper dig att komma ihåg dem. Så när du tar en paus från en av de fantastiska böckerna nedan, kolla in den kostnadsfria testversionen av FluentU för att fortsätta lära dig medan du har kul!

Se även  3 böcker av Ingelin Angerborn du måste läsa

10 lättlästa böcker på engelska för barn – listan

Böckerna nedan är rangordnade från lättast till svårast.

1. ”Goodnight Moon” av Margaret Wise Brown

”Goodnight Moon” använder repetition av samma meningsstrukturer med olika ordförråd, vilket är bra för engelska elever. En rad i boken läser till exempel ”Goodnight room. Godnatt måne. Godnatt ko hoppar över månen. ” Detta är verkligen bra för att lära dig många nya ord.

Merparten av berättelsen är gjord av korta två- och treordsord, varför jag har listat den som den enklaste boken här.

2. “The Very Hungry Caterpillar” av Eric Carle

“The Very Hungry Caterpillar” handlar om en larv som äter mer och mer mat under en vecka. Boken börjar med en liten larv som kommer ut ur ägget och börjar leta efter mat. Han gör detta varje dag.

I början äter larven hälsosamt, såsom frukt och grönsaker. Senare börjar larven äta skräpmat mer och mer tills magen gör ont. På grund av detta bestämmer larven att äta något gott igen och det känns bättre. Till slut slår larven sig in i en kokong och blir snart en fjäril.

Denna barnbok är perfekt för att lära sig viktiga engelska ord, som siffror, mat och veckodagar. Återigen är repetition mycket viktigt för att förbättra din engelska, och den här boken har massor av bra repetition.

3. “If You Give a Moose a Muffin” av Laura Numeroff

”Om du ger en älg en muffin” handlar om en älg som alltid vill ha något mer i sitt liv. Först vill han ha en muffin. Då vill han ha lite sylt med det. När han är klar att äta vill han ha lite mer tills de är borta. Sedan ber han dig att göra mer och mer …

Den här boken är en av de kortaste på listan, och dess språk använder mycket framtid. Detta betyder att de flesta meningarna har verbet ”kommer” i sig. Till exempel ”Om du ger en älg en muffin vill han ha lite sylt med den.” Den här boken är särskilt användbar för att lära sig framtidsspänningar och dess sammandragningar (han, du, etc.).

Om du gillar den här boken kommer du antagligen också att gilla ”Om du ger en mus en kaka”, skriven av samma författare.

4. Curious George” av H.A. Rey och Margret Rey

“Curious George” är mycket känd serie om en apa som heter Curious George. Ordet ”nyfiken” betyder att vara intresserad av att veta mer om något. Nyfiken George är lite för nyfiken, vilket får människor att fånga honom och ta honom till sin storstad.

Där skapar apan alla möjliga problem. Han ringer till brandkåren, hamnar i fängelse (fängelse), flyr från fängelset, förs upp till himlen av ballonger och så småningom anländer han säkert i djurparken.

Denna bok använder många korta, enkla meningar, vilket gör det väldigt enkelt att läsa för engelska elever. Till exempel ”En dag såg George en man. Han hade på sig en stor gul stråhatt. Mannen såg George också. ” Som du kan säga är meningarna väldigt korta och hackiga, vilket gör ”Curious George” till en bra läsning för både barn och engelska elever.

5. ”The Giving Tree” av Shel Silverstein

I den här berättelsen älskar en pojke att leka i ett äppelträd, och äppelträdet älskar när pojken leker med henne. Pojken blir dock äldre och spelar inte längre i trädet. Senare i livet kommer han tillbaka till trädet för att be henne om hjälp i livet. Trädet hjälper pojken för att hon älskar honom. Till slut kommer pojken tillbaka till trädet en sista gång som en gammal man och använder trädets stubbe (den korta delen som är kvar efter att ett träd har klippts ned) för att sitta och göra trädet lyckligt.

Se även  6 bästa böckerna av Jean-Paul Sartre du måste läsa

Den här boken har en så djup innebörd och det är roligt att läsa samtidigt. Denna bok använder sina enkla ord för att skapa en tydlig idé, vilket gör den lätt att läsa.

6. ”Corduroy” av Don Freeman

”Corduroy” är berättelsen om en liten björn som säljs i en leksaksaffär. Han har tappat en av sina knappar, så ingen vill köpa honom. Detta gör honom väldigt ledsen eftersom han vill tas hem av ett barn. Corduroy bestämmer sig för att han behöver hitta en ny knapp om någon ska köpa honom.

Så en natt lämnar han leksaksaffären och går ut i den stora affären för att hitta en knapp för sig själv. Tyvärr kunde han inte hitta en knapp, men du måste läsa historien för att se vad som händer härnäst.

”Corduroy” använder en hel del avancerad vokabulär, till exempel ”overall” (plagget på dessa bilder) och ”rulltrappan” (trappor som rör sig). Därför kan det vara bra att använda en ordbok medan du läser den här boken. Du kan också lära dig många husrelaterade ord, som ”soffa” och ”möbler”.

7. ”Where the Wild Things Are” av Maurice Sendak

”Where the Wild Things Are” handlar om en pojke som heter Max som uppför sig fel framför sin paren

ts. Hans mamma skickar honom till sitt rum utan att äta middag. I sitt rum växer en skog magiskt och Max möter stora monster som heter Wild Things. The Wild Things försöker skrämma honom, men Max tämjer dem med ett magiskt trick.

De vilda sakerna blir rädda för Max, så de kallar honom det mest vilda av allt. Så småningom säger Max att han måste åka hem och han återvänder till sitt rum på sin privata båt. När Max äntligen kommer hem igen har hans mor lämnat middag åt honom, fortfarande varm.

Detta är en av de mest klassiska barnböckerna i engelsk litteratur och är också en av de mest kända. Faktum är att den gjordes till en mycket populär film. Trots att det är en barnbok använder ”Where the Wild Things Are” lite avancerad vokabulär, så det är bra att lära sig ord och grammatik på högre nivå.

8. ”The Story of Ferdinand” av Munro Leaf

Ända sedan han var liten älskade Ferdinand, en tjur (en manlig ko), att lukta blommorna i betet (gräsområdet) där han bor. Men de andra tjurarna gillade att spela och rumpa på huvudet. När Ferdinand växer upp blir han den största och starkaste av tjurarna – men han gillar fortfarande att sitta och lukta blommorna.

En dag kommer fem män för att plocka en tjur från betet för tjurstrider. Ferdinand vill inte bli vald, men ett bi stiker honom. Bi-sticket får Ferdinand att hoppa galet, så de fem männen väljer Ferdinand för tjurstrider. I Ferdinands första kamp ligger han för att lukta blommorna på arenan (den plats där de har slagsmål) istället för att slåss. På grund av detta skickas han tillbaka till betesmarken.

Se även  Christoffer Carlssons 3 bästa böcker

Detta är den första berättelsen på den här listan som har mer normalt språk och flöde istället för att använda poesi, rima eller sakna en riktig historia. Den har allt som gör en barnbok perfekt för engelska elever: enkla och avancerade ordförråd, liksom enkla och avancerade grammatikbegrepp.

9. ”Green Eggs and Ham” av Dr. Seuss

I den här boken gillar en katt som heter Sam verkligen gröna ägg och skinka. Så han erbjuder det till en vän, men vännerna vill inte äta gröna ägg och skinka.

De går på ett tåg, inuti en tunnel och till och med i sjön, men Sams vän vill fortfarande inte äta gröna ägg och skinka. Efter att Sam frågat sin vän många gånger, försöker hans vän äntligen gröna ägg och skinka. Du måste läsa boken för att se om han gillade måltiden eller inte.

Denna bok är en lång och mycket underhållande dikt. Den använder repetition som ”The Very Hungry Caterpillar” gör. Trots att de mestadels har ett enkelt ordförråd används orden på ett sätt som känns smart. Det finns mycket rim och användning av liknande ord, vilket gör boken så smart och rolig att läsa.

10. ”The Cat in the Hat” av Dr. Seuss

Den berömda boken är skriven av samma författare som “Green Eggs and Ham” och börjar med två syskon. De måste stanna inne en dag eftersom det är kallt och regnigt ute. De vet inte vad de ska göra för att ha kul, och deras föräldrar är inte hemma.

Plötsligt knackar en katt i en hatt på dörren och bjuder in sig själv. Katten gör en röra medan han har kul och leker. Katten lämnar och återvänder med Thing 1 och Thing 2 inuti, vilket gör en större röra. Kommer syskonen att kunna städa innan deras föräldrar återvänder? Du måste läsa boken för att få reda på det.

”Katten i hatten” är den längsta av barnböckerna på denna lista, men den är en av de bästa. The Cat in the Hat-karaktären är en av Dr Seuss mest populära berättelser. Denna bok är utmärkt för engelska elever på grund av det enkla språket och de olika ordförråden.

Jag rekommenderar den här boken för personer som vill ha en större kunskap om engelska ordförråd i synnerhet. Till exempel, ett par roliga ord som används i den här berättelsen inkluderar ”dunk” och ”bump”.

Det finns så många bra sätt att lära av barnböcker när du förbättrar din engelska. De har minnesvärda bilder, viktiga livslektioner, användbara sammanhang för att komma ihåg nya ord och enkel ordförråd / grammatik. Nästa gång du inte är säker på vad du ska göra för att förbättra din engelska, försök läsa en barnbok!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇