Bli smartare med 3 bra böcker

Vill du bli smartare?

Vi har sammanställt en lista över 3 böcker för dig som vill bli smartare.

1. Konsten att få mentala superkrafter: Bli smartare, lyckligare och hitta meningen med livet utan att anstränga dig (nästan) av Henrik Fexeus (2012)

Optimera dig självI tidigare böcker har Henrik Fexeus lärt oss allt om hur vi med medvetna och omedvetna signaler påverkar varandra. Nu riktar han för första gången blicken inåt mot våra egna hjärnor och vår egen förmåga.

Vi har alla stor outnyttjad kapacitet, om det så gäller att bli superfokuserad, få ett bättre minne eller att nå sina drömmars mål. I boken lär du dig vidare att fatta bättre beslut, läsa snabbare, kontrollera stress och nervositet, hitta harmonin, glädjen, och kickstarta din kreativitet.

Se även  5 bästa böckerna inför högskoleprovet

Henrik, populär tankeläsare och psykologisk manipulatör, har gång på gång i förbluffande demonstrationer visat hur elastisk den mänskliga hjärnan är och vilka fantastiska resultat vi alla kan åstadkomma genom enkel mental träning.

Konsten att få mentala superkrafter är en konkret, rolig och ögonöppnande handbok, med ett tydligt löfte: Alla kan trimma sin hjärna och lära sig tanketekniker för att få ett rikare liv.

Och till skillnad från andra med superkrafter behöver du inte ens bära trikåer.

2. Maxa din hjärna: manual för dig som vill bli smartare av James Harrison, Mike Hobbs (2021)

Maxa din hjärna är ett heltäckande träningsprogram som hjälper dig att tänka bättre och snabbare, och som höjer din intellektuella prestationsförmåga.

Se även  Bästa boken för att lära sig svenska du inte läst

Enkla men genialiska övningar som vässar tankeförmågan, förbättrar minnet och utvecklar din förmåga att lösa problem.

Effektiva metoder som gör dig smartare i vardagslivet.

Fakta och tips om smart mat, meditation och mycket annat som hjälper dig att tänka skarpare och snabbare.

3. Hjärnstark junior: smartare, gladare, starkare av Anders Hansen, Mats Wänblad (2020)

Vill du bli lite bättre på det mesta? Ja, vem vill inte det? I Hjärnstark junior finns viktiga fakta ur Anders Hansens succé Hjärnstark från 2016, där han berättar hur fysisk aktivitet påverkar hjärnan när det gäller koncentration, mående, sömn och mycket mer.

I junior-versionen är allt omstöpt för att passa en yngre målgrupp.

Genom spännande, lättillgängliga avsnitt om hur hjärnan fungerar och inspirerande tips för mer rörelse är förhoppningen att läsaren ska bli gladare och starkare – ja, till och med smartare.

Rörelsen omvandlas nämligen till en ”uppgradering” av hjärnan, så att man både tänker snabbare och kan lägga i en extra ”mental” växel när det är stökigt runtomkring.

Se även  Bästa körkortsboken 2021: Plugga inför teoriprovet

På köpet blir man bättre på att spela datorspel. Tacka nej till det, den som kan!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇