Bästa boken om att älska sig själv du aldrig läst

Sättet vi behandlar oss själva i svåra stunder säger mycket om vilka vi är. Det är lätt att vara på toppen av världen när det går rätt och vi vill behålla den här känslan i hopp om att den kommer att vara för evigt. Men när det inte gör det känns det som att vi är bundna till tågspår med ett mötande tåg på väg och att vi är oförmögna att röra oss ur vägen.

Hur vi agerar mot oss själva i våra mörkaste stunder lägger grunden för vilka vi blir senare. Självkärlek är ett svårt begrepp för många att förstå. Jag har haft otaliga samtal med människor som haft svårt att älska och uppskatta sig själva.

Detta härrör i första hand från våra uppväxtår och de meddelanden vi fick från våra föräldrar eller vårdgivare. De blir förankrade i vårt psyke och nervsystem och, om de förstärks, är de svåra att släppa taget om. Men svårt betyder inte omöjligt.

Det här är just nu den bästa boken om att älska sig själv enligt oss och vi rekommenderar alla att läsa den så snart som möjligt. Trevlig läsning!

Låt din självkänsla träda fram: Konsten att älska dig själv oavsett vad av Tomas Lydahl

Allt fler människor upplever att de inte räcker till. Känslan av otillräcklighet skapar oro och ångest och leder då och då till utmattning och depression. Inte sällan också till självskadebeteenden och social isolering.

Varför är det så, när vi, i vår del av världen, egentligen har det bättre ställt än någonsin tidigare? Det finns exempelvis fler hjälpmedel, såsom mediciner, åtgärdsprogram och s.k. mentala tekniker för att komma över dessa obehagskänslor, men trots detta känner allt fler personer, i alla ålderskategorier, att de inte duger till som de är.

Det är ofta också oerhört svårt för människor som lever nära personer som plågas av dålig självkänsla, såsom föräldrar till tonåringar som inte längre har någon lust att leva, eller är totalt likgiltiga till det mesta.

Se även  Bästa boken om yinyoga: Yinyoga: vila, reflektion och återhämtning av Åsa Nyvall

Familjemedlemmar plågas oftast av att bara kunna stå vid sidan och se på. Det enda de vill är att de som de håller av mest av allt, ska kunna må bra och njuta av livet. Och de gör allt de kan för att ge kärlek, stötta och försöka hitta en lösning på de problem som dyker upp.

Dålig självkänsla står även i vägen för arbetsglädje, motivation, lust och driv. Att inte räcka till hindrar ofta människor från att göra sådant som de normalt tycker är väldigt kul.

Den här boken är till för att ge hopp till ungdomar, föräldrar och personer i alla åldrar med dålig självkänsla.

Du får bland annat ta del av min story och hur jag eliminerade min dåliga självkänsla när jag tittade åt en helt annan riktning än vi traditionellt gör idag.

Låt din självkänsla träda fram : Konsten att älska dig själv oavsett vad är tillgänglig som ljudbok.


Är detta något du har upplevt? Till exempel, hur behandlar du dig själv när det inte går som du vill?

När din partner gör slut med dig eller din hälsa eller ekonomi blir lidande. Vad är din inre dialog under dessa tider? Jag har upplevt smärta och lidande under hela mitt liv i form av en hälsokris och stora ekonomiska problem.

Det fanns tillfällen jag hade svårt att uppskatta mig själv på grund av den förtvivlade inre dialogen som övertygade mig om att det var mitt fel att jag var i den här situationen. Jag kände mig fast, hjälplös och hopplös att navigera mig ut. Som tur för mig finns det numera böcker som är fantastiska verktyg för att lära sig älska sig själv.

När du älskar dig själv först, kommer livet att ta hand om resten

5 tips för att bli lyckligare: Älska dig själv lika mycket som du älskar andra

Innan du kan vara riktigt lycklig och uppnå alla drömmar och mål du önskar uppnå, måste du börja tänka framgångsorienterade tankar och öva på framgångsorienterade beteenden.

Kanske försöker du skapa ett nytt romantiskt förhållande, skaffa fler vänner, ett nytt jobb eller ta en resa runt världen. Oavsett vad det är du vill göra, här är några enkla sätt att flytta ditt sinne och din energi till ett mer positivt tillstånd för att göra det lättare att uppnå dina mål.

1. Håll ditt sinne aktivt och alert genom att lära dig nya saker

Ja, du kan lära en gammal hund nya trick! Om du fortsätter att lära dig nya saker kommer ditt sinne att förbli skarpt. Du kommer att fortsätta framåt och få nya spännande upplevelser.

Se även  3 biografier om cancer du måste läsa

Att vidga ditt sinne och prova nya saker betyder att du också kommer att träffa nya människor. En av dessa nya människor kan vara den där perfekta kärlekspartnern du har letat efter.

Dörrar öppnas för dig; du kommer att attrahera nya möjligheter, kanske till och med ett spännande nytt jobb.

2. Älska och behandla dig själv lika bra som du behandlar andra

Oftare än inte behandlar vi andra som kungligheter och ignorerar helt våra egna behov. Vi sätter alla andra först. Även om det är fantastiskt att vara en bra fru, vän, syster eller mamma, måste vi komma ihåg att vi också är viktiga.

Att ignorera dina egna behov kan få dig att känna dig berövad och försummad. Du kanske känner att ingen bryr sig om dig, och din självkänsla kan bli lidande. Och det värsta är att du kanske börjar tycka illa om dem du bryr dig mest om.

Dina nära och kära kan verka okänsliga eller själviska. Men chansen är stor att de är helt omedvetna om hur du verkligen känner, eller att dina behov inte tillgodoses. Det betyder att det är upp till dig att göra det själv.

Så, medan du tar hand om och servar alla andra, kom ihåg att avsätta lite ”Mig”-tid. Du behöver också kärlek. Du måste ha roligt, känna dig omvårdad och viktig. Att älska och ta hand om dig själv, gör att du känner dig lyckligare. Det kommer att lyfta din energi och ditt humör.

Se till att du gör något underbart för dig själv varje dag! Ta dig tid till några minuters tystnad, ett bubbelbad, gör dig en speciell måltid eller unna dig middag på din favoritrestaurang; köp dig några blommor.

När du behandlar dig själv väl känner du dig gladare och nöjdare. Denna energi kommer att stråla ut i världen och positivt påverka attityden hos omgivningen.

3. Bestäm vad som verkligen är viktigt för dig

Varje dag kan vara väldigt hektisk och hektisk. När dessa känslor av överväldigande och frustration uppstår, ta en minut att stanna upp och fråga dig själv, ”vad är egentligen viktigt för mig?” Vilka aktiviteter berikar mitt liv och gör det bättre? Vilka aktiviteter och beteenden dränerar mig och drar ner mig?

Försök att eliminera eller minimera de aktiviteter som tömmer din energi. Lägg mer tid på att göra saker som höjer dina energivibrationer och får dig att känna dig lycklig. Centrera dig själv i ögonblicket och gå in, så att du kan ställa in dig på vad som är meningsfullt för dig. Fokusera sedan din uppmärksamhet och avsikt på dessa val. De kommer att inspirera dig att vidta åtgärder.

Se även  Bästa boken om feng shui du inte läst

4. Ta dig tid att göra de saker du tycker om

Se till att du ger dig tid att göra de saker du tycker om att göra. Dessa aktiviteter kommer att få dig att känna dig lyckligare, älskad och uppskattad och hjälpa dig att inse att ”DU” betyder något. Den glädje du känner kommer att lyfta ditt humör och stärka ditt självförtroende.

Din ”glada” energi kommer att dra de människor och saker du önskar till dig. Du kanske äntligen träffar den där speciella nya partnern, blir erbjuden det perfekta jobbet eller affärsmöjligheten. Kanske kommer du att locka en möjlighet att ta den där drömsemestern du alltid velat ha.

Ju gladare ”du” kommer att börja manifestera de relationer, framgång och överflöd som behövs för att ha och leva ett liv du absolut älskar! Självförbättring, personlig tillväxt och att älska dig själv är några av de mest givande saker du kan göra.

5. Lev i ett tillstånd av tacksamhet och uppskattning

Var tacksam och uppskattande för vem du är, hur du mår och vad du har. Välsigna och uppskatta dina nära och kära, dina vänner, ditt jobb eller företag, hälsa, framgång och allt annat som ger glädje och lycka i ditt liv.

Skapa en lista över hur överflöd dyker upp i ditt liv. Erkänn även de enklaste uttrycken av överflöd: ditt hem, din bil, dina husdjur; din smutsiga disk… det betyder att du har mat att äta!

Välsigna dina räkningar… det betyder att du har ett hem, pengar och de saker du vill ha i livet. Välsigna röran som lämnats efter en fest eller familjesammankomst… det betyder att du har familj och vänner som älskar dig.

Glädje och uppskattning bär de högsta vibrationsfrekvenserna av alla våra känslor. När du lever i, och utstrålar dessa underbara energier i världen omkring dig, kommer du att attrahera de saker du önskar mest, och skapa livet dina drömmar.

Inlägg senast uppdaterat: 19 februari, 2023

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇