Harold Robbins 5 bÀsta böcker

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Harold Robbins, ursprungligen Harold Rubin, född 21 maj 1916 i New York, död 14 oktober 1997 i Palm Springs, Kalifornien, var en amerikansk bestsellerförfattare till populÀra romaner sÄsom 79 Park Avenue (1956), The Carpet Baggers (1961) och En kvinnas vÀg (The Lonely Lady, 1976). Flera av hans böcker har filmatiserats.

Det hÀr Àr vÄr lista över Harold Robbins 5 bÀsta böcker genom tiderna.

1. Piraya

Jed Stevens har Maffia i slĂ€kten, men under hela sitt liv har han trott att hans del av familjen trots det har klarat sig undan deras rovgiriga klor. Men nĂ€r hans farbror, den mĂ€ktige sicilianska maffiabossen, förlorar sin son blir Jed varse om att han inte alls befunnit sig pĂ„ sĂ„ lĂ„ngt avstĂ„nd frĂ„n familjen som han trott…

Jed mĂ„ste nu hitta ett sĂ€tt att ta sig ur den livsfarliga situation som uppstĂ„tt, dĂ€r mer Ă€n bara hans liv stĂ„r pĂ„ spel…

Harold Robbins (1916-1997) var en amerikansk romanförfattare som vÀxte upp i New Yorks slum. Hans böcker har översatts till 30 sprÄk och sÄlts i cirka 750 miljoner exemplar. Flera av hans böcker har filmatiserats i Hollywood och han har en stjÀrna pÄ Hollywood Walk of Fame.

2. En kvinnas vÀg

Som tonÄring blir JeriLee Randall utsatt för ett sexuellt övergrepp, vilket medför att hon inte kÀnner sig trygg med nÄgon annan mÀnniska. En dag trÀffar hon författaren Walter Thornton pÄ bussen och de utvecklar snart en vÀnskap som sedermera övergÄr i kÀrlek och Àktenskap.

Äktenskapet blir dock inte lĂ„ngvarigt och efter uppbrottet försöker JeriLee sig pĂ„ en karriĂ€r som författare. Efter nĂ„gra misslyckade manus som leder till ekonomiska svĂ„righeter tvingas JeriLee försörja sig som strippa och skĂ„despelare i tvivelaktiga filmer. Hon utnyttjas sexuellt och hamnar pĂ„ samhĂ€llets botten.

Efter ett nervsammanbrott och vistelse pÄ sjukhus tar hon sig samman. Hon ska till sist skriva lyckas romanen som ska ge henne Àra och rikedom.

3. Drömmar dör först

Gareth Brendan övertar en tynande veckotidning i Los Angeles för att göra om den till en undergroundtidning med utvikningsbrudar. Men för att göra det mÄste han skaffa kontakter i den undre vÀrlden och dÄ mÄste han förlita sig pÄ sin morbror.

Snart Ă€r Gareth indragen i en vĂ€rld av kasinon, nattklubbar, fotomodeller, sex, pengar, vĂ„ld och narkotika. En mörk vĂ€rld dĂ€r Gareth mĂ„ste offra sina drömmar för att nĂ„ toppen …

Harold Robbins (1916-1997) var en amerikansk romanförfattare som vÀxte upp i New Yorks slum. Hans böcker har översatts till 30 sprÄk och sÄlts i cirka 750 miljoner exemplar. Flera av hans böcker har filmatiserats i Hollywood och han har en stjÀrna pÄ Hollywood Walk of Fame.

4. DödsÀngeln

Barbara Àr toppmodell, vacker men opersonlig och kall till sÀttet. En dag trÀffar hon playboyen Cesare Cardinali och knockas sÄ av hans charm att det skrÀmmer henne. Halvt pÄ skÀmt börjar hon kalla honom för sin dödsÀngel.

Deras jetsetliv tar dem jorden runt, och i deras fotspĂ„r följer en serie mystiska knivmord. Är det bara en tillfĂ€llighet eller har Barbaras onda aningar besannats? Är Cesare verkligen en dödsĂ€ngel …?

5. Det ljuva livet

Joe Àr en fattig kille frÄn Brooklyn som drömmer om att fÄ skriva. Han kÀmpar sig upp frÄn New Yorks fattigdom till Hollywoods förföriska drömvÀrld och Europas dekadens under 40-talet.

Men ganska snart förstÄr han att rikedom, berömmelse och framgÄng inte kan ersÀtta det han egentligen Àr ute efter Àkta kÀrlek. Denna lÀngtan för honom till mÄnga kvinnors famnar men den riktiga kÀrleken vill inte infinna sig. Inte förrÀn han trÀffar Laura, en kvinna som han verkligen Àlskar och som förstÄr hans drömmar och ambitioner.

“Robbins griper tag i lĂ€saren och slĂ€pper inte greppet.”
Publishers Weekly

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!