2 böcker av Charlotte Perrelli att spana in

1. Flickan från Småland (2019)

Flickan från Småland är den rörande, roliga och ibland halsbrytande berättelsen om arbetarklasstjejen från Hovmantorp som blev Charlotte Perrelli med hela svenska folket.

Redan som liten sjöng Charlotte för att hon inte kunde låta bli. Hon började turnera som 13-åring i dansband, och lyckades ett antal år senare med hjälp av ett stulet telefonnummer starta en karriär som sångerska i Anders Engbergs orkester.

Charlotte har sedan dess bland mycket annat vunnit Melodifestivalen två gånger, Eurovision Song Contest en gång, gett ut nio album, turnerat i flera länder, varit programledare och musikalartist.

Flickan från Småland väljer Charlotte att ocensurerat och öppenhjärtigt ge sin sanning om framgångarna och motgångarna, både som artist och som människa.

CHARLOTTE PERRELLI (f. 1974) är kanske främst känd som sångerska och artist, men har även varit programledare, utkommit med hälso- och träningsböcker och är också verksam som bloggare och entreprenör.

LEIF ERIKSSON och MARTIN SVENSSON är båda författare till en rad böcker i olika genrer. De började skriva tillsammans 2010 och arbetar nu med flera gemensamma bokprojekt.

Se även  Ninni Schulmans 3 bästa böcker du måste läsa

”Som att sitta vid Charlotte Perrellis köksbord och samtala med henne. [ ] Gillar du Charlotte kommer du älska den här boken.”
Aftonbladet Söndag

2. Charlottes Gravidbok: en inspirerande bok om träning, hälsa och positivt tänkande (2015)

En bred bok som alla kan ha användning för som går igenom en graviditet.

Det är lite av en självbiografi under graviditetsåren och du kommer få åka med på Charlotte Perrellis resa, en resa med mycket kärlek, tårar och skratt.

Boken vänder sig till alla de kvinnor som är gravida och vill ha tips och råd från en flerbarnsmamma! Cirka 200 000 kvinnor väntar barn varje år.

Alla söker ständigt efter information och tips på hur just deras graviditet ska bli den mest skonsamma för den egna kroppen. Bör jag träna, vad ska jag träna och hur mycket?

Vad ska jag äta och hur viktigt är det att jag får i mig alla vitaminer och folsyror?

Vågar jag ha sex, skadas barnet?

Ur innehållet:

  • Allt om graviditet
  • Vilken träningsform passar just dig?
  • Gravidträning med träningscoachen Jesper Björck
  • Yoga när du är gravid
  • Träna pilates
  • Recept med bilder
  • Vitaminer & antioxidanter
  • Tankar kring foglossning, missfall och sex
Se även  5 böcker av Fjodor Dostojevskij du måste läsa

Charlotte kommer dela med sig av tankar och sina egna erfarenheter.

Hon har gått igenom tre fulla graviditeter och lika många missfall. Hon berättar om hur hon hanterat sina egna missfall, hur hon jobbat med känslorna, rädslan för att det ska hända igen och hur man orkar gå till jobbet när man ska stå på scenen och låtsas som om inget hänt.

Charlotte Perrelli är en av våra största artister, otroligt folkkär för bland annat sin roll som Evita.

Hon har jobbat med tv sedan hon var 18 år, släppt åtta soloalbum, gjort mängder av shower och turnerat både i Sverige och i Europa under 20 års tid. Hon har dessutom varit programledare för egna programmet Super Trouper på TV4 samt för Melodifestivalen 2003 och 2004.

Vunnit Melodifestivalen har hon också gjort två gånger, och den ena gången, 1999, ledde det ända till seger i Eurovision Song Contest.

Hon har också suttit i Juryn för Talang tre år i rad och är författare till två träningsböcker: Kan jag, Kan du och Kickstart.


Vem är Charlotte Perrelli?

Charlotte Perrelli föddes den 7 oktober 1974 i Hovmantorp, Kronobergs län, Sverige som Anna Jenny Charlotte Nilsson. Hon är skådespelerska, känd för Vita lögner (1997), Jakten på ökenguldet (1999) och Varning För barn (2011). Hon var tidigare gift med Nicola Ingrosso.

Se även  Vilhelm Mobergs 5 bästa böcker du måste läsa

Har fyra söner: Angelo Mateo Perelli (f. 8 januari 2004) och Alessio Roberto Perrelli (f. 17 oktober 2005) med exmaken Nicola Ingrosso; Adrian Romeo Perrelli-Jensen (f. 30 juli 2013) och Alvin Jensen (f. oktober 2018) med pojkvännen Anders Jensen (de dejtar sedan 2012).

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇