Ninni Schulmans 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Karin Jessica Ninni Olofsdotter Schulman, ursprungligen Karin Jessica Christina Olofsdotter-Jansson, född den 2 augusti 1972 i RÀmmens församling i VÀrmlands lÀn, Àr en svensk journalist och författare. Det hÀr Àr vÄr lista över Ninni Schulmans 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Flickebarn nr 291

Ninni Schulman Àr en firad deckarförfattare men inom henne ryms ett mörker. Efter sju framgÄngsrika spÀnningsromaner kommer nu en hudlös sjÀlvbiografisk roman.

Ninni Schulman befinner sig pÄ botten efter en uppslitande skilsmÀssa. I samtalen med sin terapeut inser hon att hon mÄste ta itu med de barndomsupplevelser som har format henne, och hon bestÀller fram sina gamla sjukhusjournaler. Född med en ryggskada som hotade att ta hennes liv genomlevde Ninni en uppvÀxt prÀglad av sjukhusvistelser, ensamhet och utanförskap.

Vad gör det med ett barn att skiljas frÄn sina förÀldrar och alltid kÀnna sig annorlunda? Och hur gör man för att vÄga tro pÄ att man Àr vÀrd att bli Àlskad just sÄ som man Àr?

2. Dagen Àr kommen

NÄgra dagar före julafton hittas Harry och Inga Tynning brutalt mördade i sitt hem ett par mil norr om Hagfors. Huset Àr i oreda och det saknas bÄde pengar och smycken.

Det Àldre paret tycks ha levt ett stillsamt liv och har av allt att döma varken fiender eller ovÀnner. Polisen, med Christer Berglund och Petra Wilander i spetsen, misstÀnker att det rör sig om ett rÄn som spÄrat ur.

Men ju mer de undersöker saken, desto mÀrkligare och obehagligare visar sig fallet vara. Journalisten Magdalena Hansson Àr tillbaka pÄ jobbet efter en lÀngre tids sjukskrivning och blir snart djupt engagerad i morden som skakar bygden.

Den sjunde och avslutande delen i Hagforsserien Àr ett juldrama om utsatthet, botgöring och att till slut försöka försonas med sina livslögner.

3. NĂ€r alla klockor stannat

SjĂ€tte boken i den populĂ€ra Hagforsserien! NĂ€r Ă„rets bygdespel ska ha premiĂ€r pĂ„ EkshĂ€rads hembygdsgĂ„rd försvinner en av skĂ„despelarna. Ett par dagar senare Ă„terfinns hon drĂ€nkt i KlarĂ€lven. Strax efterĂ„t hittas en ung man skjuten. Även han har en roll i förestĂ€llningen om den legendariska urmakaren Johan Tinglöf.

De ovanligt bestialiska morden förbryllar sÄvÀl Christer Berglund och Petra Wilander vid Hagforspolisen som journalisten Magdalena Hansson. Morden verkar pÄ mÄnga sÀtt höra ihop men tillvÀgagÄngssÀtten Àr helt olika. Ju lÀngre utredningen framskrider, desto tydligare blir det att de har att göra med en sadistisk mördare som sannolikt kommer att slÄ till igen. FrÄgan Àr bara hur, nÀr och var.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!