Bästa boken om gin du inte läst

När ginälskare verkligen tar sig tid att lära sig om gin, blir njutningen av att dricka på något sätt ännu mer njutbar. Det finns kanske ingen bättre present för en sann finsmakare än en ginreceptbok som går igenom klassikerna samtidigt som den ger några nya idéer baserade på aktuella trender.

2019 gav det några hybrididéer baserade på gamla tekniker och ny bartaktik som säkerligen kommer att fånga ögat, väcka aptiten och röra på nålen vid sociala sammankomster. Låt oss titta på vår favoritbok för gincocktails och vad den har att erbjuda din dryckesupplevelse.

Jakten på en perfekt Gin & Tonic

Jakten på en perfekt Gin & Tonic bygger på ett mer än 30 år långt sökande efter den perfekta kombinationen av gin och tonic. Här får vi svar på frågor som hur man väljer rätt ginsort, vilken gin som passar med vilken tonic, hur isbitarna bör se ut, serveringsglasens betydelse och om det är tillåtet med fler ingredienser i en GT.

Se även  Bästa boken om ölbryggning hemma du aldrig läst

Jakten på en perfekt Gin & Tonic liknar ingen annan drinkbok. Den är skriven i en medryckande, berättande ton och innehåller allt du vill veta om GT. Här finns mängder av recept, anekdoter ur drinkens historia, tips på de allra bästa infusionerna och mycket mer. Ett praktverk för alla GT-älskare!

Hans-Olov Öberg är författare, förläggare, oberoende finansanalytiker och jazz & bluesmusiker. Efter ett besök på ett stort brittiskt gindestilleri i mitten på åttiotalet har han målmedvetet jagat efter det perfekta GT-receptet.

Se även  Bästa boken om fermentering du inte läst

Jakten på en perfekt Gin & Tonic är tillgänglig som e-bok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇