5 bÀsta böckerna av Terry Pratchett du mÄste lÀsa


BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Sir Terry Pratchett skrev, innan hans tragiska död av Alzheimers sjukdom i början av Äret, över 70 vÀldigt populÀra fantasy-romaner, som Àlskas av bÄde unga och gamla lÀsare.

LÀs vidare för ett urval av de bÀsta böckerna av den inflytelserika engelska författaren.

1. Equal Rites (1987)

Pratchetts mest kĂ€nda verk Ă€r Discworld-serien – en serie med 40 böcker som handlar om en omfattande rollbesĂ€ttning av karaktĂ€rer i en heltĂ€ckande parallell, medeltida, universum – och olika Discworld-romaner tar olika toner, allt frĂ„n absurd komedi till skarp social kommentar.

Equal Rites, publicerad 1987, Àr en bra utgÄngspunkt. Den första boken med den utmÀrkta karaktÀren av hÀxan Granny Weatherwax och en kommentar om sexism i samhÀllet, detta Àr en mÄste-lÀs.

2. Monstrous Regiment (2003)

Night Watch vann andra platsen i den Ärliga Locus Poll för bÀsta fantasy-romanen och gjordes till en 5-delad radioanpassning pÄ BBC Radio 4. Det Àr uppenbart att den har en Àlskad följd.

Den sjÀtte Discworld-boken med karaktÀren av befÀlhavaren Sam Vimes, och enligt Pratchetts Äsikt markerade romanen en utveckling i serien; Pratchett kÀnde starkt att framgÄngen med serien berodde pÄ dess förmÄga att förÀndras över tiden.

3. Small Gods (1992)

I en kvick religion av religion – dess praxis, dess institutioner, dess folk och viktigast av allt dess roll i politiken – berĂ€ttar smĂ„ gudar historien om Discworlds gud som heter Om och hans strĂ€van att manifestera sig i vĂ€rlden. Boken, som kĂ€mpar med allvarliga Ă€mnen, Ă€r aldrig tunghĂ€nt och har en kĂ€nsla av livlighet och medkĂ€nsla.

4. Night Watch (2002)

Night Watch vann andra platsen i den Ärliga Locus Poll för bÀsta fantasy-romanen och gjordes till en 5-delad radioanpassning pÄ BBC Radio 4.

Det Àr uppenbart att den har en Àlskad följd. Den sjÀtte Discworld-boken med karaktÀren av befÀlhavaren Sam Vimes, och enligt Pratchetts Äsikt markerade romanen en utveckling i serien; Pratchett kÀnde starkt att framgÄngen med serien berodde pÄ dess förmÄga att förÀndras över tiden.

5. Snuff (2008)

Den 39: e romanen i Discworld-serien sÄlde Snuff över 55 000 exemplar under de första tre dagarna av publiceringen, vilket gör den till den tredje snabbast sÄlda romanen i Storbritannien.


Den hÀr prisbelönta romanen fortsÀtter historien om Sam Vimes nÀr han löser ett mörkt mysterium. Mörkt meningsfullt, fylld med dubbla betydelser, detta Àr en elegant skriven och speciell roman.

Sammanfattning

Det hÀr Àr vÄr lista över vad vi anser vara Terry Pratchetts bÀsta böcker.

Vi hoppas innerligt du hittar en ny, spÀnnande bok att blÀddra i!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!