Bästa boken om feng shui du inte läst

Feng Shui vecka för vecka

Feng Shui vecka för vecka är en positiv och inspirerande bok för alla som vill få in lite mer Feng Shui i sina liv.

Feng Shui-konsulten Susanne Nilsjö bjuder läsaren på 52 av sina bästa tips för att skapa ett harmoniskt och rikt liv. Ett steg i taget, vecka för vecka presenteras nya tips och praktiska Feng Shui-lösningar som rör de flesta områden i livet, alltifrån hur man med Feng Shuis hjälp kan dra till sig en partner till hur man kan få middagsgäster att känna sig mer bekväma och sociala.

Hon betonar vikten av att skynda långsamt med förändringar och att var sak har sin tid, därför är boken utformad så att den ska läsas långsamt och räcka i ett helt år, så att själen också hinner med.

Se även  Bästa boken om mental träning du aldrig läst

Det här är en bok som lockar till leende och till förändring. Det är en utmärkt presentbok till någon du tycker om och bryr dig om. Varför inte börja med dig själv?

Feng Shui vecka för vecka är tillgänglig som e-bok.

Intresserad av att lära dig mer om feng shui?

Det här är den bästa boken om feng shui du aldrig tidigare läst! Vi lovar!


Feng shui: En liten guide

Vad är feng shui för något?

Filosofin för feng shui är en praxis i att arrangera bitarna i bostadsutrymmen för att skapa balans med den naturliga världen. Målet är att utnyttja energikrafter och skapa harmoni mellan en individ och dennes miljö.

När människor pratar feng shui och försöker se till att deras hem har rätt balans eller chi, vet vi verkligen vad det betyder? Feng shui är en gammal konst och vetenskap som utvecklades för över 3 000 år sedan i Kina. Den bokstavliga översättningen av ”feng” betyder vind och ”shui” betyder vatten.

I kinesisk kultur är både vind och vatten förknippade med god hälsa. Feng shui kom alltså att betyda lycka. Baserat på den taoistiska visionen och förståelsen av naturen, kallas idén att land är levande och fylld med energi för Chi.

Se även  3 receptböcker om keto på svenska du måste spana in

Feng shui är i huvudsak interaktionen mellan människor och deras miljöer. Det gör att du kan påverka dessa interagerande energier för att uppnå specifika livsförbättringar. Detta inflytande uppnås genom att placera eller designa din omgivning i harmoni med principerna för naturligt energiflöde.

Feng shui avslöjar hur man balanserar energierna i ett givet utrymme för att säkerställa hälsa och lycka för dem som bor i det. Dessa lagar för rumslig ordning och orientering tas i beaktande när människor designar byggnader, placerar möbler och ägodelar och till och med kroppar. Det erbjuder ett unikt sätt att se på dessa element och ger balans, komfort och harmoni i din miljö.

Vad betyder feng shui?

De kinesiska orden ”feng” och ”shui” översätts till att betyda ”vind” respektive ”vatten.” Detta koncept härrörde från en gammal dikt som talar om att mänskligt liv är sammankopplat och flödar med miljön runt det.

Se även  3 böcker om chakran du aldrig läst

I den asiatiska kulturen kallas denna filosofi för Tao, vilket översätts till att betyda ”vägen.” Taoism är naturens väg och alla grundläggande principer för feng shui återspeglar naturen. Ta en titt på de väsentliga principerna för feng shui: den befallande position, bagua och de fem elementen.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇