Maria Langs 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Dagmar Maria Lange, med författarnamnet Maria Lang, född 31 mars 1914 i VĂ€sterĂ„s, död 8 oktober 1991 i Nora, var en svensk deckarförfattare, litteraturvetare och skolledare. Efter pensioneringen var hon bosatt i Nora, i Nora bergslag i Örebro lĂ€n. Det hĂ€r Ă€r vĂ„r lista över Maria Langs 3 bĂ€sta böcker du mĂ„ste lĂ€sa.

1. Klappa inte katten

Helena Wijks gĂ„rd har under Ă„rens lopp varit en trygg samlingspunkt för mĂ„nga, men nu Ă€r allt förĂ€ndrat: Helena ligger svĂ„rt sjuk, sonen och kriminalkommissarien Christer Wijk har Ă„kt till Bangkok och gĂ„rden har ockuperats av brottslingar. Den skenbara idyllen i Skoga visar sig vara bedrĂ€gligare Ă€n nĂ„gonsin…

Maria Lang (eg. Dagmar Lange, 1914-1991) var under ett par decennier Sveriges odiskutabla deckardrottning och hennes böcker rÀknas till den svenska kriminallitteraturens klassiker.

2. Camilla vid skiljevÀgen

Medan Christer Wijk begraver sig i en ny mordutredning hamnar hustrun Camilla mitt i en skumraskhistoria som Christer i det lÀngsta vÀgrar att ta pÄ allvar. Vi fÄr följa med sÄvÀl till Stockholm som till en hemlighetsfull liten herrgÄrd i Skoga, och Christer mÄste inte bara reda ut brottsgÄtor, utan Àven försöka rÀdda sitt Àktenskap.

3. Svart sommar

Se Skoga och sedan dö – det Ă€r kanske inte den reklamslogan man drömmer om nĂ€r den stora pr-kampanjen för att locka turister till sommarstaden Skoga sparkas igĂ„ng. TyvĂ€rr ska denna olycksbĂ„dande devis dock visa sig vara den mest passande. Det blir en svart sommar för sĂ„vĂ€l Christer Wijk som för hans födelsestad.

Maria Lang (eg. Dagmar Lange, 1914-1991) var under ett par decennier Sveriges odiskutabla deckardrottning och hennes böcker rÀknas till den svenska kriminallitteraturens klassiker.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!