Bästa boken om barnuppfostran: Barnaboken: barnavård och barnuppfostran 0-16 år

Barnaboken är tillbaka och firar 25-årsjubileum med ny utgåva på eget förlag.

Barn är inte gjorda av något annat än vi vuxna. Detta tema genomsyrar Barnaboken, som gör upp räkningen med myten om det jobbiga barnet. Barnaboken skiljer sig från alla andra böcker i genren. Här får du inte veta hur fel du gör och hur dålig du är som förälder. Här får du i stället hjälp att våga lita på ditt eget sunda förnuft. Här ges mängder av exempel och praktiska råd.

Se även  Bästa boken om anknytning du inte läst

Barnaboken omfattar fem delar:

1. Havandeskap och förlossning
2. Spädbarnsvård i teori och praktik
3. Småfolk – en praktisk handledning
4. Utvecklingen – alla åldrar upp till 16 år
5. Fostran

Barnaboken är en djupt personlig bok. Anna Wahlgren är ingen avlönad skrivbordsexpert, utan tilltror varje förälder resurser som samhället ofta underkänner. ”Åt föräldrarna: råg i ryggen”, säger Anna i förordet. ”Åt barnen: frihet från skuld.”

Bara i Sverige, Norge, Danmark och Finland har Barnaboken sålt i över en halv miljon exemplar. Ständiga nytryck görs. I goda översättningar, utförda av eldsjälar, går den vidare ut i världen i allt fler länder och världsdelar. Barnaboken är en skattkista av kärlek och förnuft.

Se även  Bästa boken om att bli pappa du inte läst

Barnaboken firar nu sitt 25-årsjubileum. På Annas välbesökta forum på www.annawahlgren.com samarbetar oräkneliga föräldrar i Barnabokens anda.

Kontakt: christian@annawahlgren.com

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇