Peter Robinsons 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Peter Robinson, född 17 mars 1950 i Yorkshire, Àr en brittisk författare bosatt i Kanada, men som delar sin tid mellan Toronto och Richmond i North Yorkshire.

Det hÀr Àr vÄr lista över Peter Robinsons 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Innan mörkret faller

Ett av Alan Banks tidigare fall gör en obehaglig Äterkomst. Efter mordet pÄ Connor Clive Blaydon stöter Banks team pÄ hemliga videoinspelningar av Blaydons ökÀnda poolpartyn.

Vid nÀrmare granskning av en film upptÀcks nÄgot som förefaller vara en vÄldtÀkt. PÄ upptagningen syns inte vem förövaren Àr, men efter teknisk genomgÄng framtrÀder en överraskande bild av offret som kullkastar alla tidigare teorier om mordet.

Samtidigt har Zelda tagit upp jakten pÄ de mÀn som förde bort henne och gjorde henne till sexslav. Sökandet för henne till platsen dÀr allt började, ett barnhem i Moldavien. För sent inser Zelda att hon, genom att röra i det förflutna, försatt sig i större fara Àn nÄgonsin tidigare.

2. Förödande konsekvenser

Ny stark spÀnningsroman med kriminalkommissarie Alan Banks! En pojke frÄn Mellanöstern hittas nedtryckt och död i en soptunna i Eastvales ruffigaste kvarter. Kriminalkommissarie Alan Banks och hans kollega Annie Cabbot kallas in för att leda utredningen, men den tar en drastisk vÀndning nÀr det visar sig att pojken har blivit knivhuggen till döds pÄ en annan plats.

Vem Ă€r pojken? Och var kom han ifrĂ„n? Samtidigt hittas en heroinmissbrukare död av en överdos i ett omrĂ„de dĂ€r ett köpcentrum ska byggas. NĂ€r Banks fĂ„r upp ögonen för en suspekt byggherre, inser han att hans upptĂ€ckter kan leda till nĂ„got fruktansvĂ€rt …

3. Oförsiktig kÀrlek

Kroppen av en ung studentska har hittats i en övergiven bil ute pÄ landsbygden, ett misstÀnkt sjÀlvmord, och Alan Banks börjar arbeta med fallet. Hur hamnade hon dÀr? Hon Àgde ingen bil och hade inget körkort. Vem lÀmnade henne dÀr och varför?

Dessutom har en sextioÄrig man hittats död i en ravin i det öde hedlandskapet. Han Àr klÀdd i en exklusiv kostym men saknar id-handlingar. Efter obduktionen tyder allt pÄ att han dött i en fallolycka. Men vad gjorde han mitt ute i vildmarken? Och varför finns det ingen bil i omrÄdet?

Samtidigt fÄr Banks en varning om att en gammal fiende har ÄtervÀnt i ny skepnad. En person som inte viker för nÄgot. FrÄgorna hopar sig, insatsen höjs och jakten pÄ mördaren Àr i full gÄng.

Peter Robinson, en av vÀrldens frÀmsta deckarförfattare, Àr tillbaka med en ny bok om kriminalkommissarie Alan Banks.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!