2 romaner om otrohet du måste sluka

1. Otrohet av Paulo Coelho (2014)

Enastående Paulo Coelho är tillbaka. I den tankeväckande romanen Otrohet bjuder Coelho som vanligt på stark igenkänning, visdomsord och insiktsfulla iakttagelser.

Paulo Coelho är en av våra mest lästa och älskade författare och slog igenom med kioskvältarsuccéen Alkemisten som sålt i 46 miljoner exemplar världen över.En ny stor roman i samma anda som Elva minuter och Zahiren.

Linda är lyckligt gift med en välbärgad man, har två barn och arbetar som journalist. Hon vet att hon är lyckligt lottad, något som gör det ännu mer förvirrande att hon är så olycklig.

Samtidigt som hon är rädd för förändring är hon livrädd för att livet ska fortsätta i samma spår som förut. Otrohet är en tankeväckande roman om den otydliga skillnaden mellan kärlek och förälskelse, äventyr och självdestruktion

2. 8 X Otrohet: Noveller av Stig Hansén (2002)

Vad ska han göra när hon ligger med andra? Ställa henne till svars eller hålla tyst och hoppas på en bättre morgondag? Eller vara otrogen själv? Han har samlat på sig ett knippe lögner att ta till i fall han upptäcks, men lär sig att språket och ursäkterna kan användas till mycket.

Se även  5 Thomas Mann-romaner som nu betraktas som klassiker

Precis som kärleken. Men det inser inte en annan man vi möter, han som lovar göra sin nya kvinna med barn i London där hon aldrig varit. Och vad ska mannen som far till Paris för att få vara ensam göra?

Han tänker oavbrutet på sin sjuka dotter där hemma, men hennes mamma säger att hon vill att han inte kommer hem. En annan man får höra de mest oväntade saker av sin son. Hemma väntar den nya frun som kanske är med barn. Hur ska han kunna nå henne om han inte ens kan förstå sin son? Och vad finns det för svar att ge när man varit otrogen och vill skilja sig, men får frågan om man inte ett tag kan ta hand om den behövande systerdottern? Är det för mycket begärt att man sätter den egna kärleken i karantän när det gäller att rädda ett barn?

Se även  2 romaner om Indien du måste sluka

I åtta lika moderna som tidlösa noveller visas otrohetens många ansikten: mot den man älskar, mot barnen, mot syskonen, mot sig själv. Stig Hansén har i tre uppmärksammade och rosade minnesromaner berättat om en sons sökande efter fadern som försvann, först i föräldrarnas skilsmässa, sedan i självmordet. I 8 x Otrohet går Stig Hansén vidare och visar på våra starka känslor när vi ställs inför tro, hopp och kärlek.

Se även  10 bästa historiska romanerna som ljudböcker du bör lyssna på

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇