Lee Childs 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Jim Grant, mer kÀnd under författarnamnet Lee Child, född 29 oktober 1954 i Coventry, England, Àr en prisbelönt brittisk thrillerförfattare som Àr kÀnd för att ha skapat bokserien Jack Reacher.

Det hÀr Àr vÄr lista över Lee Childs 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. PĂ„ fiendens mark

En ny medryckande bladvÀndare av mÀstaren Lee Child.

I en namnlös stad krigar tvÄ rivaliserande gÀng. Men de har inte rÀknat med att Jack Reacher ska dyka upp.

Reacher sitter pĂ„ en lĂ„ngdistansbuss. Han ser en Ă€ldre man somna nĂ„gra sĂ€ten bort. Ett tjockt kuvert fullproppat med pengar Ă€r pĂ„ vĂ€g att ramla ur hans ficka. Reacher ser ocksĂ„ en annan passagerare iaktta mannen, uppenbarligen nĂ„gon som hoppas pĂ„ att snart bli rik. Samtidigt som tjuven ska ta tillfĂ€llet i akt, ger sig Reacher in i leken. Den gamla mannen Ă€r tacksam för Reachers hjĂ€lp, men han Ă€r rĂ€dd och verkar befinna sig i en besvĂ€rlig situation. ÄndĂ„ avböjer han Reachers erbjudande om att fĂ„ hjĂ€lp hem. Vilken hĂ„llhake har de krigande gĂ€ngen pĂ„ gamlingen? Kommer Reacher lyckas se till att ingenting dumt hĂ€nder?

En sak Àr sÀker. Oddsen Àr bÀttre med Reacher med i matchen.

Lee Child Àr en av vÀrldens frÀmsta thrillerförfattare. Hans romaner om actionhjÀlten Jack Reacher nÄr alltid topplistorna i England och USA och har totalt sÄlt i över 90 miljoner exemplar.

2. En annan tid

“Lee Child ger ordet bladvĂ€ndare en ny innebörd.” Michael Connelly

Jack Reacher Àr tillbaka. Den hÀr gÄngen ger han sig i kast med sin pappas förflutna och upplösningen Àr den mest hÄrresande och blodisande hittills.

Jack Reacher planerar att följa höstsolen pĂ„ en storslagen roadtrip genom USA, frĂ„n Maine till Kalifornien. Han kommer inte lĂ„ngt. PĂ„ en landsvĂ€g djupt inne i New Englands skogar ser han en skylt som leder till en plats han aldrig har varit pĂ„ – staden hans pappa Ă€r uppvuxen i. Han bestĂ€mmer sig för att göra en avstickare dit. I stadshuset morgonen dĂ€rpĂ„ frĂ„gar Reacher var hans gamla familjehem ligger. Han fĂ„r dĂ„ höra att ingen vid namn Reacher nĂ„gonsin har bott i staden. Reacher vet att hans far aldrig Ă„tervĂ€nde till sin hemstad. Nu Ă€r frĂ„gan om han var dĂ€r till att börja med. SĂ„ inleds Ă€nnu ett adrenalinfyllt nagelbitarĂ€ventyr för vĂ„r hjĂ€lte Jack Reacher.

3. Under radarn

Jack Reacher #21

Året Ă€r 1996 och vi möter en ung Jack Reacher som fortfarande befinner sig i armĂ©n. Han har precis Ă„tervĂ€nt frĂ„n ett lyckat uppdrag i Balkan och belönas med en medalj och en stor förmögenhet. Direkt efter ceremonin fĂ„r han order om att Ă„tervĂ€nda till skolbĂ€nken. Reacher, tillsammans med en FBI-agent och en CIA-analytiker, stĂ€ller sig alla frĂ„gan: vad i helvete gör de dĂ€r?

Snart förstÄr de att det rör sig om en tÀckmantel. Var och en, den bÀsta inom sitt omrÄde, har handplockats för ett topphemligt uppdrag: att hitta en amerikan som försökt sÀlja ett föremÄl till en islamistisk terrorcell i Hamburg, för hundra miljoner dollar. BÄde föremÄlet och förrÀdarens identitet Àr ett stort mysterium. Det Àr upp till gruppens enade krafter att hitta dem bÄda, innan det Àr för sent.

Sagt om Tvinga mig, #20 i den fristĂ„ende serien:

Lee Child sÀger att han bara skriver för att underhÄlla, och det gör han med bravur.
– Expressen

En lysande hÄrdkokt berÀttelse
– Nerikes Allehanda

Lee Child (född 1954) Ă€r en av vĂ€rldens frĂ€msta thrillerförfattare och hans romaner om actionhjĂ€lten Jack Reacher Ă€r översatta till fler Ă€n 40 sprĂ„k. Under radarn Ă€r del 21 i serien.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!