LÀr dig programmera i Python: 3 bÀsta böckerna pÄ svenska

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Om du vill lÀra dig programmera i Pyhton Àr det hÀr de bÀsta böckerna i vÄrt tycke.

1. Python frÄn början (2019)

Denna bok Àr tÀnkt att passa som kurslitteratur i grundlÀggande programmeringskurser, till exempel i en första kurs pÄ universitet eller högskolan. PÄ gymnasiet kan den anvÀndas i kurserna Programmering 1 och Programmering 2 och i de matematikkurser som innehÄller programmering som ett moment.

Boken passar ocksÄ för var och en som pÄ egen hand vill lÀra sig grunderna i programmering, eller för den som redan kan programmera i nÄgot annat sprÄk och vill lÀra sig Python.

Python frÄn början:

 • krĂ€ver inga förkunskaper
 • Ă€r lĂ€ttlĂ€st och pedagogisk
 • behandlar i stort sett alla konstruktioner i sprĂ„ket i Python
 • beskriver de viktigaste av de moduler som ingĂ„r i standarddistributionen
 • lĂ€r ut programmering pĂ„ ett praktiskt sĂ€tt, med en mĂ€ngd exempel och övningar
 • ger en stabil grund för att gĂ„ vidare med mer avancerad programmering, till exempel utveckling av program för matematiska och vetenskapliga berĂ€kningar eller program för webbapplikationer
 • gĂ„r igenom funktioner, moduler och paket
 • beskriver hur man kan anvĂ€nda sig av texter, listor, mĂ€ngder och avbildningstabeller
 • behandlar objektorienterad programmering med klasser, objekt och arv
 • visar hur man kan lĂ€sa och skriva data till och frĂ„n filer
 • behandlar algoritmer
 • diskuterar felhantering

2. Programmering för nybörjare med Python (2019)

Vill du lÀra dig att programmera med hjÀlp av programsprÄket Python?

DÄ Àr det hÀr den perfekta nybörjarboken! HÀr förklaras enkelt och pedagogiskt hur man kommer igÄng frÄn att ladda ner programvaran och börja med enkel kodning, till lite mer avancerad programmering som att göra egna dataspel och animationer.

I tydliga steg-för-steg-instruktioner och förklarande bilder guidas man genom övningarna och lĂ€r sig stegvis att bli en riktig fena pĂ„ programmering. Till sin hjĂ€lp har man ocksĂ„ en ordlista dĂ€r de vanligaste begreppen inom programmering förklaras.  

PĂ„ Lind & Co utkommer i vĂ„r Ă€ven Programmering för nybörjare med Scratch.

“Texten med utförliga anvisningar steg för steg illustreras utmĂ€rkt med förklarande textrutor till koden och förklarande teorigenomgĂ„ngar och uppmuntrande figurer i fĂ€rg.”
Ingvar Kroon, BTJ

3. Ingenjörens guide till Python (2019)

Bokens utgÄngspunkt Àr ingenjörens behov av programmering för att lösa problem. Steg för steg byggs lÀsarens kunskaper upp i Python-programmering.

Mot slutet av boken kommer lÀsaren att ha grundlÀggande kunskaper i utveckling av Python-program för lösning av numeriska problem, grundlÀggande visualisering av data samt att skapa grafiska grÀnssnitt för anvÀndare.

Alla koncept som beskrivs i boken illustreras med en stor mÀngd körbara exempel. Ingenjörens guide till Python innehÄller ocksÄ en mÀngd övningsuppgifter att göra pÄ egen hand. Till boken finns en hemsida dÀr all kÀllkod frÄn boken finns tillgÀnglig att ladda ner och köra.

Boken Àr avsedd som en introduktion till programmering med Python för ingenjörer, men kan Àven med fördel anvÀndas för praktiserande ingenjörer som vill lÀra sig mer om hur Python kan anvÀndas som alternativ till klassiska verktyg som exempelvis MATLAB.


Stort lycka till i din resa att lÀra dig programmera i Python!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!