Webbplatsen innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bokus och BookBeat.

Lär dig programmera i Python: 3 bästa böckerna på svenska

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

Om du vill lära dig programmera i Pyhton är det här de bästa böckerna i vårt tycke.

Tips! Är du en person som vill börja jobba med att koda i framtiden och ska välja gymnasium?

Ta en titt på Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik på Huddinge Gymnasium!

1. Python från början (2019)

Denna bok är tänkt att passa som kurslitteratur i grundläggande programmeringskurser, till exempel i en första kurs på universitet eller högskolan. På gymnasiet kan den användas i kurserna Programmering 1 och Programmering 2 och i de matematikkurser som innehåller programmering som ett moment.

Boken passar också för var och en som på egen hand vill lära sig grunderna i programmering, eller för den som redan kan programmera i något annat språk och vill lära sig Python.

Python från början:

 • kräver inga förkunskaper
 • är lättläst och pedagogisk
 • behandlar i stort sett alla konstruktioner i språket i Python
 • beskriver de viktigaste av de moduler som ingår i standarddistributionen
 • lär ut programmering på ett praktiskt sätt, med en mängd exempel och övningar
 • ger en stabil grund för att gå vidare med mer avancerad programmering, till exempel utveckling av program för matematiska och vetenskapliga beräkningar eller program för webbapplikationer
 • går igenom funktioner, moduler och paket
 • beskriver hur man kan använda sig av texter, listor, mängder och avbildningstabeller
 • behandlar objektorienterad programmering med klasser, objekt och arv
 • visar hur man kan läsa och skriva data till och från filer
 • behandlar algoritmer
 • diskuterar felhantering

2. Programmering för nybörjare med Python (2019)

Vill du lära dig att programmera med hjälp av programspråket Python?

Då är det här den perfekta nybörjarboken! Här förklaras enkelt och pedagogiskt hur man kommer igång från att ladda ner programvaran och börja med enkel kodning, till lite mer avancerad programmering som att göra egna dataspel och animationer.

I tydliga steg-för-steg-instruktioner och förklarande bilder guidas man genom övningarna och lär sig stegvis att bli en riktig fena på programmering. Till sin hjälp har man också en ordlista där de vanligaste begreppen inom programmering förklaras.  

På Lind & Co utkommer i vår även Programmering för nybörjare med Scratch.

“Texten med utförliga anvisningar steg för steg illustreras utmärkt med förklarande textrutor till koden och förklarande teorigenomgångar och uppmuntrande figurer i färg.”
Ingvar Kroon, BTJ

3. Ingenjörens guide till Python (2019)

Bokens utgångspunkt är ingenjörens behov av programmering för att lösa problem. Steg för steg byggs läsarens kunskaper upp i Python-programmering.

Mot slutet av boken kommer läsaren att ha grundläggande kunskaper i utveckling av Python-program för lösning av numeriska problem, grundläggande visualisering av data samt att skapa grafiska gränssnitt för användare.

Alla koncept som beskrivs i boken illustreras med en stor mängd körbara exempel. Ingenjörens guide till Python innehåller också en mängd övningsuppgifter att göra på egen hand. Till boken finns en hemsida där all källkod från boken finns tillgänglig att ladda ner och köra.

Boken är avsedd som en introduktion till programmering med Python för ingenjörer, men kan även med fördel användas för praktiserande ingenjörer som vill lära sig mer om hur Python kan användas som alternativ till klassiska verktyg som exempelvis MATLAB.


Stort lycka till i din resa att lära dig programmera i Python!

Inlägg senast uppdaterat: 14 juni, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Senaste inläggen av Nabil (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇