20 bÀsta ledarskapsböckerna 2021

BerĂ€knad lĂ€stid: 29 minuter ⏳

Vissa tror att ledare föds, andra tror ledare skapas.

Jag tror personligen pÄ en blandning av bÄda tvÄ om jag ska vara helt Àrlig.

Det Àr möjligt att man har en mer social personlighet naturligt och dÀrför lÀmpar sig bra för att leda mÀnniskor, men det finns alltid mer att lÀra sig ifall man vill bli den bÀsta möjliga ledaren.

Jag anser mig vara en grym ledare sjÀlv om jag ska vara helt Àrlig, och jag attribuerar det till min naturliga personlighetstyp dÀr jag Àr vÀldigt social och inte rÀdd för att sÀga vad jag tycker.

Böcker ger dig dock möjligheten att ta ditt ledarskap till nÀsta nivÄ, och en bok behöver inte kosta skjortan likt en konferens om ledarskap hade gjort. Jag har dÀrför tagit mig friheten att sammanstÀlla vad jag anser vara en lista över de 10 bÀsta böckerna om ledarskap just nu.

Vissa av böckerna Àr rena klassiker och har hÀngt med ett bra tag, andra Àr nya och innehÄller nya perspektiv pÄ nÄgot man försökt klura ut i Ärhundraden.

1. Good to Great: Hur vanliga företag tar sprÄnget till mÀstarklass av Jim Collins (2001)

Jag kan Àrligt sÀga att det hÀr Àr den enskilt bÀsta boken om ledarskap som nÄgonsin skrivits. Hur dÄ?

Titta bara pÄ det hÀr YouTube-klippet för att se vad det Àr Jim försöker förmedla för budskap, och stÀll dig sjÀlv den Àrliga frÄgan: vilken nivÄ av ledarskap Àr det du ligger pÄ just nu?

Tror du dig ha vad som krÀvs för att ta ditt ledarskap till nÀsta nivÄ?

I boken Good to Great fĂ„r du helt enkelt nya perspektiv pĂ„ ledarskap och Ă€ven chansen att rannsaka dig sjĂ€lv som chef — ifall du vĂ„gar det.

Du kommer med högsta sannolikhet vara med om minst 10 aha-upplevelser under bokens gĂ„ng. Det hĂ€r genuint en av de bĂ€sta böckerna om ledarskap som nĂ„gonsin skrivits. Jag tycker Jim sĂ€tter ord pĂ„ sĂ„ mĂ„nga bra koncept, men kanske framför allt — att de bĂ€sta ledarna Ă€r passionerade. Är du passionerad i ditt arbete?

Sammanfattning: En “bibel” för dig som Ă€r chef och vill utveckla bĂ„de ditt företag och dig sjĂ€lv. Jag rekommenderar boken starkt!

2. The Art of War av Sun Tzu

Det hĂ€r Ă€r definitivt en av vĂ€rldens bĂ€sta böcker om lederskap ifall du frĂ„gar mig. Kallas Ă€ven för “Krigskonsten” pĂ„ svenska.

Boken skrevs för vÀldigt mÄnga Är sedan och var menad att anvÀndas av kinesiska generaler i krig. Den Àr skriven pÄ ett sÀtt som konstant fÄr dig att vilja lÀgga ned boken för att smÀlta vad du precis insett. En fantastisk bok, helt enkelt.

En bok som lÀr dig att tÀnka taktiskt som ledare.

Inte för att sÀga att man alltid behöver tÀnka med hjÀrnan, ibland behöver man helt enkelt tÀnka med hjÀrtat.

Det hĂ€r Ă€r, uppriktigt sagt, en bok som kan förĂ€ndra ditt liv fullkomligen — inte bara ditt ledarskap.

Den Àr sÄ djup och vÀlskriven att orden verkligen ristar fast sig sjÀlva i ens nÀthinna.

Jag kan inte rekommendera den hÀr boken tillrÀckligt för nÄgon som behöver bli en bÀttre ledare.

Sammanfattning: Det hÀr Àr en bok som tveklöst kan ta ditt ledarskap till nÀsta nivÄ. Underskatta inte innehÄllet i den.

3. Start With Why av Simon Sinek (2011)

Det hÀr Àr en bok som rekommenderats flera gÄnger pÄ den hÀr webbplatsen tidigare.

Den Àr helt enkelt sÄ pass bra.

I boken Start With Why av Simon Sinek försöker författaren lĂ€ra ut vilka olika typer av ledarskap som finns dĂ€r ute, och vilken som fungerar mest effektivt. Han försöker göra poĂ€ngen att den högsta formen av ledarskap Ă€r den dĂ€r ledaren Ă€r passionerad och dĂ€r mĂ€nniskor mer Ă€n gĂ€rna följer personen — inga frĂ„gor stĂ€llda.

Jag kan av erfarenhet sÀga att det inte finns mÄnga chefer jag haft under mitt arbetsliv i Sverige som uppnÄtt den nivÄn av ledarskap. De allra flesta i chefspositioner Àr inte menade att vara ledare tror jag. De fÄr mÄnga gÄngen jobben pÄ grund av sina kontakter, inte sÄ mycket pÄ grund av deras kompetens i egenskap av ledare.

Sammanfattning: En av vÀrldens bÀsta ledarskapsböcker, utan tvekan. Titta gÀrna pÄ Simon Sineks YouTube-klipp för att bÀttre bilda dig en bild av vad det Àr han försöker framföra för budskap.

4. First, Break All the Rules: What the World’s Greatest Managers Do Differently (2016)

Det finns en simpel frÄga den hÀr boken försöker besvara: vad Àr det som skiljer de bÀsta ledarna frÄn alla andra?

Svaret Ă€r simpelt — de har en annorlunda bakgrund!

Trots att de har olika bakgrunder finns det oftast en sak de alla har gemensamt — de Ă€r villiga att bryta mot alla konventionella regler!

Inte nog med det — boken Ă€r baserad pĂ„ vetenskaplig fakta!

Jag tycker den hĂ€r boken lĂ€r ut nĂ„got som inte bara Ă€r viktigt inom ledarskap men Ă€ven entreprenörskap och livet i allmĂ€nhet — nĂ€mligen att man mĂ„ste bryta mot alla regler och bara göra sitt ibland.

Sammanfattning: Det hÀr Àr boken som lÀr dig bryta regler som ledare, nÄgot som Àr vitalt ifall du vill lyckas.

5. Execution: The Discipline of Getting Things Done av Larry Bossidy och Ram Charan (2002)

Det hĂ€r Ă€r en bok som gĂ„r in pĂ„ nĂ„got som Ă€r vĂ€ldigt, vĂ€ldigt viktigt viktigt som ledare — nĂ€mligen ens förmĂ„ga att fĂ„ saker gjort.

Larry Bossidy, den legendariska VD för Honeywell International, Inc., slĂ„r sig samman med konsulten och den produktiva författaren Ram Charan för att förklara hur att fĂ„ saker gjort – inte strategi, innovation eller nĂ„got annat – Ă€r den viktigaste funktionen för en företagsledare.

I denna affĂ€rsbĂ€stsĂ€ljare undersöker författarna i detalj de tre viktigaste processerna för utförande – mĂ€nniskor, strategi och operationer – och visar hur alla tre Ă€r sammankopplade. Utförande Ă€r den smarta företagsledarens guide för att fĂ„ saker gjorda.

Sammanfattning: Ledarskap handlar inte bara om att delegera. I den hÀr boken gÄr författarna in pÄ hur viktigt det Àr att fÄ saker gjort i egenskap av ledare ocksÄ. Fantastisk litteratur.

6. How to Win Friends & Influence People av Dale Carnegie (1998)

Den hÀr boken Àr en klassiker, oavsett om du Àr pÄ jakt efter ledarskapsböcker eller sjÀlvutveckling.

Denna klassiska sjÀlvhjÀlpsbok, som först publicerades 1936, har sÄlt mer Àn 15 miljoner exemplar över hela vÀrlden. Carnegies rÄd om övertalning, karriÀrsutveckling, kommunikation och inflytande Àr lika viktiga och relevanta idag som nÀr de först publicerades. UppnÄ din maximala potential som ledare med How to Win Friends & Influence People.

Det hÀr Àr boken som lÀr dig hur du fÄr fler vÀnner och pÄverkar mÀnniskor i sitt beslutsfattande till din fördel.

Den innehÄller över 100 konkreta tips för dig som Àr ledare och behöver fÄ till ett bÀttre ledarskap.

Sammanfattning: Den hÀr boken kan förÀndra ditt liv och dina interkationer med andra mÀnniskor vilket Àr vitalt som ledare.

7. The 21 Irrefutable Laws of Leadership: Follow Them and People Will Follow You by John C. Maxwell (2007)

Maxwell, den vÀrldsberömda ledarskapsexperten, har författat dussintals böcker som behandlar Àmnet som har sÄlts i miljoner exemplar.

I “The 21 Irrefutable Laws of Leadership” har var och en av lagarna sitt eget kapitel som nĂ€r de lĂ€ses, förstĂ„s och genomförs hjĂ€lper till att vĂ€gleda lĂ€sarna i rĂ€tt riktning, leda mĂ€nniskor, motivera och inspirera – allt med det yttersta mĂ„let att skapa en ledare som folk vill följa.

Faktumet att författaren tagit sig tiden att skapa ett kapitel per lag tycker jag Àr fantastiskt. Det gör att man verkligen kan djupduka och lÀra sig mer om det man tycker Àr mest intressant av alla lagarna boken innehÄller.

Sammanfattning: Det hÀr Àr en fantastisk bok om ledarskap, skriven av en av vÀrldens frÀmsta experter inom ledarskap. Inte konstigt att den blivit en av vÀrldens mest sÄlda böcker inom ledarskap.

8. Tribes: We Need You to Lead Us av Seth Godin (2008)

Medan bÀstsÀljande författare Seth Godin har skapat mer Àn 15 böcker (Free Prize Inside, Linchpin, Purple Cow), hÀnvisar vi konsekvent till Tribes som vÄr favorit. Om du Àr en ledare som vill mobilisera en publik (tÀnk anstÀllda, kunder, investerare, lÀsare) kring en central idé eller vill att de ska ta en viss handling, kommer den hÀr Godin-boken att ge dig knuffen du behöver i rÀtt riktning.

Seth Godin Ă€r en legend — det vet alla som jobbat med försĂ€ljning, ledarskap eller marknadsföring i nĂ„gon form.

Boken Tribes i sin tur — den Ă€r legendarisk om ni frĂ„gar mig.

I den hÀr boken gÄr Seth Godin ner pÄ de mest primitiva egenskaperna hos oss mÀnniskor och förklarar vikten av att skapa en stam.

Ja, du lĂ€ste rĂ€tt — en stam. Det Ă€r bokstavligen talat vad Seth försöker övertala dig till att skapa.

Det Ă€r nĂ€mligen dĂ„ ens ledarskap Ă€r som mest effektivt — nĂ€r nĂ„gon verkligen vill följa en.

Sammanfattning: En bÀstsÀljare nÀr det kommer till ledarskapsböcker, och en bÀstsÀljare nÀr det kommer till Seth Godins alla böcker.

9. Extreme Ownership: How U.S. Navy SEALs Lead and Win av Jocko Willink och Leif Babin (2017)

Sedan boken slĂ€pptes i oktober 2015 har “Extreme Ownership” revolutionerat ledarskapsutvecklingen och satt en ny standard för litteratur inom Ă€mnet. NödvĂ€ndig lĂ€sning för mĂ„nga av de mest framgĂ„ngsrika organisationerna och har blivit en integrerad del av de officiella utbildningsprogrammen för ledarskap för mĂ„nga företagsteam och militĂ€ra enheter.

Extreme Ownership visar hur man anvÀnder SEAL-enheter för att utföra de svÄraste stridsuppdragen och visar hur man tillÀmpar dem pÄ vilket lag eller organisation som helst, i vilken ledarskapsmiljö som helst. En övertygande berÀttelse med kraftfull instruktion och direkt tillÀmpning, Extreme Ownership utmanar ledare överallt för att uppfylla sitt yttersta syfte: leda och vinna.

Jocko Willink Ă€r nĂ„gon som deltagit i bland annat Joe Rogans podcast de senaste Ă„ren, det var nĂ€mligen sĂ„ jag upptĂ€ckte honom frĂ„n första början. I den hĂ€r boken — som han Ă€r mest kĂ€nd för — visar han verkligen pĂ„ hur man leder utan att komma med nĂ„gra ursĂ€kter.

Det gĂ€ller att Ă€ga varje liten millimeter av sitt ledarskap för att inge förtroende för att sedan ha en chans att lyckas, varför Jocko valt namnet “Extreme Ownership” pĂ„ boken. Extremt Ă€gande, med andra ord.

Sammanfattning: En fantastisk bok som bokstavligen satt en ny standard för hur ledarskapsböcker bör utformas. Du kommer garanterat lÀra dig nÄgot nytt av att lÀsa den hÀr boken, Àven fast den Àr skriven av nÄgon som tidigare jobbat i militÀren.

10. The Five Dysfunctions of a Team: A Leadership Fable av Patrick Lencioni (2002)

I “The Five Dysfunctions of a Team” erbjuder Patrick Lencioni Ă„terigen en ledarskapsfabel som Ă€r lika fĂ€ngslande och lĂ€rorik som hans första tvĂ„ bĂ€stsĂ€ljande böcker, “The Five Temptations of a CEO” och “The Four Obsessions of an Extraordinary Executive”.

Den hÀr gÄngen anvÀnder han sitt skarpa intellekt och berÀttande kraft till den fascinerande, komplexa vÀrlden av ledarskap.

Kathryn Petersen, Decision Techs VD, stÄr inför den ultimata ledarskapskrisen: Att förena ett team i en sÄdan oordning att det hotar att slÄ ner hela företaget. Kommer hon att lyckas? Kommer hon att fÄ sparken? Kommer företaget att misslyckas?

Lencionis helt gripande berÀttelse fungerar som en tidlös pÄminnelse om att ledarskap krÀver lika mycket mod som insikt. Under hela historien avslöjar Lencioni de fem dysfunktionerna som gÄr till hjÀrtat av varför lag Àven de bÀsta ofta kÀmpar. Han beskriver en kraftfull modell och ÄtgÀrder som kan anvÀndas för att övervinna dessa vanliga hinder och bygga ett sammanhÀngande, effektivt team.

Precis som med sina andra böcker har Lencioni skrivit en övertygande fabel med ett kraftfullt men ÀndÄ bedrÀgligt enkelt budskap för alla dem som strÀvar efter att vara exceptionella lagledare.

Sammanfattning: En exceptionell bok om hur det Àr att vara ledare i en turbulent tid. Baserad pÄ en sann historia.

11. Positive Leadership: Strategies for Extraordinary Performance av Kim Cameron (2008)

Det finns nĂ„got att sĂ€ga om att lĂ€ra sig av andra. En ledare vet att genom att utbilda sig kan större framgĂ„ng uppnĂ„s. Varför skulle du försöka göra nĂ„got som nĂ„gon annan gjorde – och misslyckades? Om du inte lĂ€r dig om framgĂ„ngarna och misslyckandena i de omgivande branscherna kan du slösa mycket resurser pĂ„ att uppnĂ„ negativa resultat.

MÄlet med denna bok Àr annorlunda. Den syftar till att förklara strategier som kan hjÀlpa ledare att nÄ bortom vanlig framgÄng för att uppnÄ extraordinÀr effektivitet, spektakulÀra resultat och positivt avvikande prestanda. Det gör den genom att förlita sig pÄ validerade resultat frÄn empirisk forskning.

Boken Àr baserad pÄ analyser av organisationer som har uppnÄtt exceptionella framgÄngsnivÄer. Att noggrant undersöka organisationer som den hÀr boken gjort har hjÀlpt till att avslöja nÄgra atypiska ledarskapsstrategier som möjliggör prestandanivÄer som dramatiskt övertrÀffar förvÀntningarna och nÄr extraordinÀra nivÄer av excellens.

Sammanfattning: En bok, baserad pÄ empirisk data, som hjÀlper dig bli en bÀttre ledare. Exemparlisk!

12. The Emperor’s Handbook av Marcus Aurelius (2002)

Ibland kan ett enkelt citat pĂ„verka de beslut vi fattar – sĂ€rskilt nĂ€r citatet kommer frĂ„n en av de mĂ€ktigaste ledarna och hĂ€rskarna i hela vĂ€rlden.

Den hÀr boken Àr fylld med citat som alla ledare anser vara anvÀndbara. Att hitta dig sjÀlv fokuserad pÄ dem kan ocksÄ leda till att du blir en bÀttre ledare. VÀlj att bÀra med dig den hÀr boken överallt, förvandla ett kraftfullt citat till ett mantra eller helt enkelt ha den helt enkelt som nÄgot slags uppslagsverk att vÀnda dig till nÀr du behöver vÀgledning.

Marcus Aurelius styrde det romerska riket nĂ€r det var som störst, Ă€ndĂ„ förblev han orenad av den oberĂ€kneliga rikedom och absoluta makt som hade skadat mĂ„nga av hans föregĂ„ngare. Marcus visste hemligheten med hur man ska leva det goda livet mitt i försökta och ofta katastrofala omstĂ€ndigheter, hur man kan hitta lycka och fred nĂ€r man omges av elĂ€nde och oro och hur man vĂ€ljer den hĂ„rdare rĂ€tten framför den lĂ€ttare felaktiga utan tydlig hĂ€nsyn till en sjĂ€lv — ledarskap.

“The Emperor’s Handbook” erbjuder en levande och frĂ€sch översĂ€ttning av denna viktiga bit av forntida litteratur.

Sammanfattning: Denna bok vÀcker Marcus Aurelius ord till liv och visar att hans visdom Àr lika relevant idag som den var under andra Ärhundradet. Denna bok hör hemma pÄ skrivbordet och i portföljen för varje företagsledare, politisk ledare och militÀr officer. Det talar till sjÀlen hos alla som nÄgonsin har utövat auktoritet eller mött motgÄngar eller trott pÄ en bÀttre dag.

13. The 7 Habits of Highly Effective People av Stephen R. Covey (2004)

Kanske en klassisk bok som alla – sĂ€rskilt de som Ă€r i ledarroller – bör lĂ€sa.

Som med andra böcker ser vi temat förĂ€ndring hĂ€r i Coveys bok. Att skapa vanor som Ă€r fördelaktiga för dig nĂ€r förĂ€ndring oundvikligen intrĂ€ffar. Att utveckla vanor som gör att du Ă€r redo att möta förĂ€ndringen och anamma nya möjligheter kan bara komma med övning — nĂ„got Covey gĂ„r in pĂ„ i mer detalj i sin bok.

Sammanfattning: I “The 7 Habits of Highly Effective People” presenterar författaren Stephen R. Covey ett holistiskt, integrerat, principcentrerat tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för att lösa personliga och professionella problem.

Med genomtrĂ€ngande insikter och spetsiga anekdoter avslöjar Covey en steg-för-steg-vĂ€g för att leva med rĂ€ttvisa, integritet, service och mĂ€nsklig vĂ€rdighet – principer som ger oss tryggheten att anpassa oss till förĂ€ndring och visdom och kraft för att dra nytta av möjligheterna den förĂ€ndringen skapar. En grundlĂ€ggande bok för ledare vĂ€rlden över av en anledning.

14. Leadership is an Art av Max De Pree (2004)

De Pree’s bok har ofta kallats Bibeln om ledarskap i amerikanska nĂ€ringslivet — och med goda skĂ€l.

Ledare mÄste vara snÀlla och generösa. Ledare som har dessa egenskaper kommer att upptÀcka att de kommer att fÄ mer framgÄng i att driva ett företag framÄt Àn de ledare som tar mer av en aggressiv, diktatorisk strategi. En ganska simpel sak att förstÄ sig pÄ för vissa, vÀldigt svÄr för andra.

Sammanfattning: Pree ser pĂ„ ledarskap som en slags förvaltning, betonar vikten av att bygga relationer, initiera idĂ©er och skapa ett varaktigt vĂ€rdesystem inom en organisation. I stĂ€llet för att fokusera pĂ„ “hur” i företagslivet förklarar han “varför”. Han visar att ledarens första ansvar Ă€r att definiera verkligheten och det sista Ă€r att sĂ€ga tack.

Leadership Is an Art erbjuder en beprövad design för att uppnÄ framgÄng genom att utveckla den generösa andan inom oss alla. Nu mer Àn nÄgonsin ger den de insikter och riktlinjer som ledare inom alla omrÄden behöver.

15. It’s Not About the Coffee: Lessons on Putting People First from a Life at Starbucks av Howard Behar (2009)

Starbucks har onekligen uppnÄtt fantastiska saker i kafévÀrlden vÀrlden över, vilket innebÀr att vi kan lÀra oss en sak eller tvÄ frÄn en av dess bÀsta chefer. Och om du nÄgonsin har varit i en Starbucks kanske du har mÀrkt hur glada de anstÀllda verkar vara.

Som ledare Ă€r det viktigt att komma ihĂ„g att dina anstĂ€llda Ă€r det som fĂ„r ditt företag att vĂ€xa. Visst, du leder dem, men du kan inte göra det ensam. SĂ„ intressera dig för dem som Ă€r pĂ„ resan till framgĂ„ng med dig — dina alldeles egna anstĂ€llda.

Sammanfattning: Howard Behar har under sina mÄnga Är som seniorchef pÄ Starbucks hjÀlpt till att etablera Starbucks-kulturen, vilket betonar mÀnniskor över vinster. Behar visar att om du tÀnker pÄ din personal som mÀnniskor (inte arbetskraftskostnader) kommer de att uppnÄ fantastiska resultat. En fantastisk bok.

16. Leaders Eat Last: Why Some Teams Pull Together and Others Don’t av Simon Sinek (2014)

Kulturen i ditt företag Ă€r oerhört viktig om du vill leda det till framgĂ„ng. NĂ€r du skapar en plats dĂ€r anstĂ€llda vill arbeta – och de vill arbeta tillsammans – kan du vĂ€xa och uppnĂ„ extraordinĂ€ra resultat oavsett vart i vĂ€rlden du befinner dig.

Ledare mÄste först vinna medarbetarnas förtroende och sedan arbeta för att fÄ dem att lita pÄ varandra. Denna process kan bli ful och obekvÀm för alla inblandade.

Sammanfattning: I dag, i mĂ„nga framgĂ„ngsrika organisationer, skapar stora ledare miljöer dĂ€r mĂ€nniskor naturligt arbetar tillsammans för att göra anmĂ€rkningsvĂ€rda saker. För mĂ„nga arbetsplatser drivs av cynism, paranoia och egenintresse. Men de bĂ€sta frĂ€mjar förtroende och samarbete eftersom deras ledare bygger det som Sinek kallar en “Circle of Safety” som skiljer sĂ€kerheten i teamet frĂ„n utmaningarna utanför. Sinek illustrerar sina idĂ©er med fascinerande sanna berĂ€ttelser som strĂ€cker sig frĂ„n militĂ€r till storföretag, frĂ„n regering till investmentbank. En bok som innehĂ„ller mĂ„nga praktiska exempel, helt enkelt.

17. The Hard Thing About Hard Things: Building a Business When There are no Easy Answers av Ben Horowitz (2014)

Ledare borde veta att det Àr svÄrt att vara ledare. Ingen sa nÄgonsin att det skulle vara lÀtt. Det kommer att finnas svÄra stunder, obekvÀma stunder, tillfÀllen dÄ du vill kasta in handduken. Det kommer ocksÄ att finnas bemyndigande ögonblick och lyckliga ögonblick. Att vara verklig och veta att striderna kommer kommer att hjÀlpa dig att förbereda dig för att tackla dem nÀr de vÀl gör det.

Sammanfattning: Medan mÄnga pratar om hur bra det Àr att starta ett företag, Àr vÀldigt fÄ Àrliga om hur svÄrt det Àr att verkligen driva företagen ifrÄga. Ben Horowitz analyserar de problem som ledare möter varje dag och delar med sig av de insikter han fÄtt nÀr det gÀller att utveckla, hantera, sÀlja, köpa, investera i och övervaka teknikföretag. I egenskap av en livslÄng rap-fanatiker förstÀrker han affÀrslektioner med texter frÄn sina favoritlÄtar.

18. Girlboss av Sophia Amoruso (2015)

Vem som helst kan vara ledare.

LĂ„t oss sĂ€ga det igen – vem som helst kan vara ledare.

Det spelar ingen roll var du kommer ifrÄn eller hur ditt liv började. Det hÀr Àr en berÀttelse om nÄgon som gjorde nÄgra dÄliga val tidigt i livet och du skulle aldrig ha förestÀllt dig att det sÄ smÄningom skulle leda henne till att bli VD.

Om du inte tror att du har vad som krĂ€vs eller ens om du Ă€r rĂ€dd för att bryta mot reglerna, Ă€r den hĂ€r boken nĂ„got för dig — speciellt i egenskap av kvinna.

Sammanfattning: #GIRLBOSS visar att framgÄng inte handlar om vart du gick pÄ högskolan eller hur populÀr du var pÄ gymnasiet. Det handlar om att lita pÄ dina instinkter och följa din tarm; att veta vilka regler som ska följas och vilka att bryta; nÀr du ska knÀppas upp och nÀr du ska lÄta din freak-flagga flyga. En perfekt bok för kvinnliga ledare i mitt tycke.

18. Developing the Leader Within You av John C Maxwell (2005)

Ledare kan lÀra sig av alla. LÄt dig inte luras av den kristna bakgrunden till den hÀr boken. Maxwell har under decennier visat hur produktiv och kraftfull hans ledaregenskaper Àr.

Ledare tar information nĂ€r de kan – och nĂ€r de vet att det Ă€r bra. Och en bra ledare vet vilken information man ska ta och hur man anvĂ€nder den till nytta.

Sammanfattning: En bok om ledarskap som John Maxwell har anvĂ€nt som pastor och företagsledare i mer Ă€n fyrtio Ă„r. Samma principer och metoder Ă€r tillgĂ€ngliga för vardagsledare i varje del av vĂ€rlden. Det Ă€r en hög kallelse att leda en grupp – en familj, en kyrka, en ideell verksamhet, ett företag – och de tidlösa principerna i den hĂ€r boken kommer att medföra en positiv förĂ€ndring i ditt liv och i livet för dem omkring dig.

19. The Score Takes Care of Itself: My Philosophy of Leadership av Bill Walsh (2010)

Ledare blir uppmÀrksammade. Och du behöver inte coacha ett NFL-lag för att det ska hÀnda.

Walsh leder 49ers genom nÄgra fantastiska omvandlingar medan varje fotbollsfans tittar. NÀr du leder kommer du att bli mÀrkt och du kommer att vÀnda huvuden. Dina beslut kommer inte bara att pÄverka dina anstÀllda eller ditt team, utan de kan ha en inverkan pÄ alla dessa extra ögonpar.

Sammanfattning: Bill Walsh Àr en hög figur i NFL:s historia. Hans avancerade ledarskap förvandlade San Francisco 49ers frÄn sportens vÀrsta franchise till en legendarisk dynasti. Under processen förÀndrade han sÀttet fotboll spelas. Bill Walsh lÀrde att kraven pÄ framgÄngsrikt ledarskap Àr desamma oavsett om du driver en NFL-franchise, ett fortune 500-företag eller en hÄrdvaruaffÀr med 12 anstÀllda. En bok om ledarskap som behandlar Àmnet ur mÄnga olika perspektiv.

20. Powerful: Building a Culture of Freedom and Responsibility av Patty McCord (2018)

Ledare mÄste kunna gÄ utanför den normala metoden att göra affÀrer och prova nÄgot nytt. Se vad som fungerar för ditt företag eller ditt team, snarare Àn att acceptera det som status quo. Bra ledare vet att det som fungerar för ett lag kanske inte fungerar för ett annat, sÄ de mÄste göra Àndringar nÀr det behövs.

Sammanfattning: McCord, grundaren av Netflix, hĂ€vdar att de gamla beredskapen för företagets HR ― Ă„rliga prestationsgranskningar, lagringsplaner, anstĂ€lldas bemyndigande och engagemangsprogram ― ofta blir ett enormt slöseri med tid och resurser. Hennes goda rĂ„d, som erbjuds med humor och vördnad, ger lĂ€sarna en annan vĂ€g för att skapa en kultur med hög prestanda och lönsamhet. Powerful kommer att förĂ€ndra hur du tĂ€nker pĂ„ arbete och hur ett företag ska drivas.

Varför lÀsa ledarskapsböcker?

Ledarskap Àr idag helt avgörande för vissa organisationers överlevnad.

Att lÀsa böcker om ledarskap, utöver att faktiskt leda ute i nÀringslivet exempelvis, Àr det enskilt bÀsta sÀttet att lÀra sig mer om ledarskap pÄ enligt mig.

Böcker ger dig oftast en unik inblick i nÄgons tÀnk, i det hÀr fallet kring hur ledare tÀnkt innan de fattat stora beslut och hur de tÀnkt Àven nÀr vissa beslut visat sig vara felaktiga.

Sammanfattning

Jag tycker alla som tar ledarskap pÄ allvar ska investera i en eller flera ledarskapsböcker.

Kom ihÄg: ledare Àr inte födda, ledare skapas.

Se till att skaffa dig sÄ mycket relevant erfarenhet du bara kan i egenskap av ledare, och lÀs böcker om ledarskap under tiden för att maximera din kunskap kring hur du bÀst leder olika grupper av mÀnniskor.

Jag hoppas verkligen min lista över vad jag anser vara de bÀsta böckerna om ledarskap hjÀlper dig hitta en ny bok att blÀddra i nÄgon gÄng snart. Stort lycka till i ditt sökande och med ditt ledarskap!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!