5 bÀsta böckerna av Nora Roberts du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Vi har tagit oss friheten att sammanstÀlla en lista över de bÀsta böckerna av Nora Roberts. Vi hoppas du hittar en eller flera nya böcker att bli kÀr i. Stort lycka till i din jakt!

1. GömstÀllet (2020)

Caitlyn Sullivan var en stjĂ€rna redan som tioĂ„ring, men hon var inte för gammal för att leka kurragömma i det stora huset vid Big Sur. Det var under en sĂ„dan lek som hon försvann. Flera Ă„r senare Ă€r det dags för Caitlyn att Ă„terta sitt liv och övervinna traumat som pĂ„verkat henne. Vad hon inte vet Ă€r att det sĂ„ddes tvĂ„ frön den dĂ€r natten för sĂ„ lĂ€nge sedan – ett av kĂ€rlek och ett av hĂ€mnd…

2. En trygg hamn (2020)

Phillip Quinn har satsat allt pĂ„ karriĂ€ren och lĂ€mnat uppvĂ€xten pĂ„ gatan bakom sig för gott. Men en blick pĂ„ yngsta adoptivbrodern Seth rĂ€cker för att han ska bli pĂ„mind om den pojke han en gĂ„ng var. NĂ€r forskaren Sybill Griffin dyker upp i staden blir Phillip omedelbart fascinerad. Men Sybill bĂ€r pĂ„ en hemlighet som hotar det liv som bröderna Quinn har byggt upp för sig sjĂ€lva – och för Seth.

3. Förövarna (2020)

PĂ„ ytan framstĂ„r Bigelows som den perfekta familjen. Men bakom stĂ€ngda dörrar lever barnen Zane och Britt i stĂ€ndig terror. De har lĂ€rt sig att dölja fadern Grahams vĂ„ldsamma beteende för omvĂ€rlden. Ända till den dag dĂ„ fjortonĂ„riga Zane för första gĂ„ngen vĂ„gar sĂ€ga emot.

Tjugo Är senare bestÀmmer sig Zane för att ÄtervÀnda till sin barndomsstad. I idylliska Lakeview finns smÀrtsamma minnen, men dÀr finns ocksÄ hans trygga moster, hans Àlskade syster och vÀnnerna frÄn förr.

Och dÀr finns Darby McCrae. En nyinflyttad trÀdgÄrdsarkitekt vars sprudlande energi Zane inte kan motstÄ. Men det visar sig att Darby ocksÄ gömmer sÄriga upplevelser under sin starka yta. Och Àven om bÄde Zane och Darby har kommit lÄngt Àr deras trauma inte över.

4. Solens diamanter (2018)

Jude Murray, psykolog och lÀrare vid universitetet i Chicago, Àr pÄ vÀg att förlora fotfÀstet i tillvaron. Hon chockerar sin omgivning genom att sÀga upp sig och fara till Irland, dÀr hon har sina rötter.

Genom sina slÀktband kommer Jude rakt in i det irlÀndska bylivet. Hon lÀr sig legenden om lady Gwen, som tre gÄnger avvisade prinsen och dÀrför blev dömd att vara ensam.

Bland Judes nya vĂ€nner finns Ă€garna till puben, de tre syskonen Gallagher. Den Ă€ldste brodern har efter ett Ă€ventyrligt liv slagit sig till ro. Han blir nyfiken pĂ„ amerikanskan och gör sig Ă€rende till hennes stuga. Men hon Ă€r kylig och avvisande…

Solens diamanter utgör första delen i Nora Roberts nya trilogi, och gick direkt upp pÄ första plats pÄ den amerikanska bestsellerlistan nÀr den kom ut med en upplaga pÄ tvÄ miljoner exemplar.

5. Född ur elden (2018)

Bland grönskande kullar i grevskapet Clare pÄ Irlands vÀstkust utspelas serien om de tre systrarna Maggie, Brianna och Shannon. Maggie Concannon Àr glaskonstnÀrinna, temperamentsfull, frisprÄkig och mycket begÄvad. Hon har valt att leva ensam i den lilla byn och helt Àgna sig Ät sin konst.

Men nÀr den unge galleriÀgaren Rogan Sweeney frÄn Dublin av en slump fÄr syn pÄ hennes alster blir han fast besluten att satsa pÄ henne, och livet blir aldrig detsamma.

“Född ur elden” Ă€r den första delen om systrarna Concannon.


Skicka gÀrna den hÀr listan till nÄgon vÀn ifall du tycker den var bra.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!