Storytel » Läs omdöme och prova gratis i 7 dagar

Storytel är en app som erbjuder dig allt du behöver för att läsa böcker på ett enkelt, modernt och roligt sätt! Med ett enda abonnemang får du nämligen tillgång till över 120,000 ljudböcker och e-böcker. 

Appen kan installeras på din mobil eller surfplatta, men det går dessutom att logga in via datorn. Det går däremot inte att lyssna på ljudböcker via datorn, utan du kan endast justera inställningar där. 

Det allra bästa med tjänsten är tillgången till de senaste och hetaste nya böckerna. Du får nämligen läsa böcker samma dag som de lanseras – perfekt för dig som inte vill vänta med en ny bok! 

I denna artikel får du en närmare titt på Storytel och dess Läs på för att se om det är en tjänst som passar just dig!

Varför ljudböcker?

Varför borde du “läsa” ljudböcker? Du som älskar att läsa vet förstås att det är svårt att koncentrera på boken när det är mycket som behöver göras. Med en ljudbok kan du sköta dina obligationer samtidigt som du lär dig nya saker eller får lyssna på spännande berättelser! 

Det är alltså det perfekta alternativet för dig som vill få in lite läsning oavsett situation, och oavsett hur hektiskt livet blir. Storytel blir dessutom perfekt för dig som pendlar långt!

Kom igång med Storytel

Du som vill prova på Storytel måste först registrera ett konto på sidan. Detta går väldigt fort, särskilt för dig med exempelvis ett Google-konto sedan tidigare. Du kan välja att registrera dig antingen på webbsidan eller via appen. 

När registreringen väl är över är det bara att ladda ner appen till din iPhone eller Androidbaserade smartphone. Appen fungerar riktigt bra, och du kommer snabbt och smidigt igång med ljudbokslyssnandet. 

Det går dessvärre inte att använda Storytels tjänster via datorn. Det går alltså endast att läsa eller lyssna på böcker via appen.

Med Storytel får du förstås prova på tjänsten under en prövoperiod på hela 7 dagar. Det är riktigt trevligt för dig som vill känna dig säker på att du faktiskt gillar tjänsten innan du lägger ner några pengar. 

Du måste registrera dina kortuppgifter eller annat betalsätt för att få tillgång till provperioden, men det går självklart att avbryta abonnemanget inom 7 dagar om du inte vill fortsätta med Storytel.

 När du väl har registrerat ett betalsätt och kommit igång med din gratisperiod är det äntligen dags att lyssna på ljudböcker! Storytel ger dig över 120,000 olika ljudböcker och e-böcker att njuta av, vilket är ett riktigt imponerande utbud. 

Det innebär att du kan läsa över fem böcker per dag de närmaste 50 åren! Nya böcker lanseras dessutom regelbundet på plattformen. Du har alltså alltid en ny het bok att läsa med Storytel.

Nya böcker blir tillgängliga på Storytel samma dag som de släpps till allmänheten. Det går alltså smidigt att njuta av den senaste boken i en spännande serie. Perfekt för dig som jonglerar med flera serier samtidigt!

Här nedan får du mer konkret information kring ljudkvalitet, utbudet, samt de olika alternativ som erbjuds.

Ljudkvalitet

När man talar om ljudböcker är förstås ljudkvaliteten bland det viktigaste att ta upp. Ljudkvaliteten spelar nämligen en avgörande roll för hur din upplevelse med tjänsten blir. Som tur nog är ljudkvaliteten med Storytel riktigt bra. 

Detta var dock inte alltid sant. Några år tidigare var det mycket kritik kring ljudkvaliteten i Storytels böcker, men företaget utlovade bättre ljudkvalitet i framtiden och idag leverar de faktiskt det. 

Deras böcker streamade tidigare i 48 kbit/s, men numera ligger bitraten på 64 eller 128 kbit/s. Även siffrorna talar alltså för att ljudkvaliteten idag är avsevärt bättre! Det är tur det, eftersom företaget förmodligen inte skulle klarat sig annars. 

Bättre ljud leder till en mycket bättre upplevelse när du lyssnar på en podcast eller på din favoritbok. Det hjälper dig dessutom höra detaljer i berättarens röst som inte går att höra annars.

Storytels utbud

Som tidigare nämnt har Storytel ett utbud på över 120,000 olika ljud- och e-böcker. Men det är förstås inte bara antalet böcker som spelar roll. 

Här får du läsa böcker i 18 olika genrer. Du får dessutom tillgång till de allra hetaste böckerna samma dag som de utkommer. Det blir riktigt bra för dig som läser flera böcker i veckan!

Få tillgång till hela utbudet via Storytel Reader

Något som skiljer Storytel från konkurrenterna är deras e-reader. Med Storytel Reader kan du både läsa och lyssna böcker från Storytel direkt från en häftig apparat designad för just läsning. 

Storytel Reader är designad för bekväm läsning. Den använder sig nämligen av elektronisk bläck-teknologi. Det får varje sida i din e-bok att se ut som en vanlig boksida, vilket är behagligare för ögonen och perfekt för läsning under sena kvällar.

Storytel Reader har dessutom en backlight för när du läser i mörkret. Produkten väger endast 200 gram, och är otroligt tunn – mycket tunnare än en vanlig bok. Det innebär att du kan ta med dig e-readern överallt. 

Du måste förstås ha ett Storytel-abonnemang för att få tillgång till e-böcker med Storytel Reader. Just nu erbjuder Storytel dessutom denna produkt för endast 799 kronor! Perfekt för dig som inte vill spendera över tusen spänn på en ny produkt. 

Du kan även lyssna på ljudböcker med denna reader, något som är riktigt bra för dig som gillar både ljudböcker och läsning. Storytel Reader har dessutom Bluetooth-funktionalitet. 

Detta är alltså en produkt som har allt du behöver för en härlig upplevelse med Storytel! E-readern blir därför en viktig fördel med Storytel relativt till andra liknande tjänster.

Vad kostar Storytel?

Med Storytel får du flera olika abonnemang att välja bland, som alla passar olika kunder. Alla alternativ ger som tur nog tillgång till samma antal böcker. 

Det enda som skiljer abonnemangen åt är antalet användare som kan använda sig av tjänsten samtidigt. Det innebär att du inte känner dig begränsad vad gäller innehållet, oavsett det abonnemang du väljer!

Unlimited

Detta alternativ är riktigt prisvärt. Du betalar nämligen endast 169 kronor i månaden för hela Storytels utbud. Det innebär att du får tillgång till över 120,000 olika ljudböcker och e-böcker med detta abonnemang. 

Nackdelen är att endast en person kan använda sig av tjänsten samtidigt med detta abonnemang. För dig som tänkt använda kontot helt själv blir detta förstås inget problem alls. Du som vill att hela familjen ska kunna lyssna på ljudböcker behöver dock uppgradera till något av de dyrare alternativen.

Unlimited Family

Med Unlimited Family kan upp till fyra personer använda tjänsten samtidigt. Det blir perfekt för dig som vill dela tjänsten med din partner, och även låta barnen använda sig av Storytel när de känner för det. 

För barnen erbjuder Storytel dessutom Kids Mode, som säkerställer att barnen endast får tillgång till barnvänligt material. Detta abonnemang blir en del dyrare relativt till Unlimited. 

Här betalar du nämligen 209 kr/månad, vilket kan kännas rätt dyrt. Trots det får du mycket för pengarna med Unlimited Family!

Unlimited Family Plus

För den större familjen finns Unlimited Family Plus. Här finns stöd för upp till sex samtidiga användare. Det räcker mer än nog för de allra flesta svenska familjer! 

Tjänsten kan med detta alternativ användas av tre vuxna och tre barn. Priset blir 259 kr per månad, men med tanke på hur många personer som kan använda sig av tjänsten med detta alternativ känns det ändå riktigt prisvärt. 

Det blir inte bättre än såhär för dig som vill att hela familjen ska kunna njuta av spännande böcker. Det blir dessutom riktigt lärorikt för barnen att kunna njuta av böcker på begäran!

Fördelar med Storytel

Det finns flera fördelar med Storytel.

    • Alla abonnemang erbjuder dig obegränsad tillgång till Storytels utbud

    • Det går att installera appen på både Android och iOS

    • Uppgraderad ljudkvalitet, med en bitrate på mellan 64 och 128 kbit/s

    • Storytel Reader gör läsandet mycket mer bekvämt, särskilt för dig som läser på resande fot

    • Upp till sex personer kan läsa samtidigt, beroende på det abonnemang du väljer

    • Stort utbud av olika böcker, med hela 18 kategorier att välja bland

   • Kids Mode säkerställer att materialet dina barn har tillgång till är lämpligt för deras ålder

Nackdelar

    • Det går inte att använda tjänsten via datorn.

    • Abonnemangen är något dyrare relativt till andra tjänster, särskilt utgångspriset på 169 kronor

    • Storytels Reader går inte att använda utan ett aktivt abonnemang

    • Något mer begränsat utbud jämfört med de större konkurrenterna

Summering

Summa summarum är Storytel ett riktigt bra alternativ för dig som vill lyssna på eller läsa böcker på begäran. Här får du tillgång till över 120,000 olika ljud- och e-böcker. 

Du kan dessutom köpa till dig Storytels Reader, som gör det enkelt för dig att läsa på resande fot, och skonar ögonen under längre sessioner. 

Priset är en del högre än liknande tjänster, men du får samtidigt tillgång till hela utbudet oavsett det abonnemang du väljer.

Det allra bästa med Storytel är det faktum att det går att använda deras egna e-reader för att få tillgång till deras tjänster. Perfekt för dig som vill ha en allt-i-ett lösning för ditt läsande!

Inlägg senast uppdaterat: 28 augusti, 2021