Rick Riordans 3 bÀsta böcker pÄ svenska du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Richard “Rick” Russel Riordan, född 5 juni 1964 i San Antonio i Texas, Ă€r en amerikansk författare. Han blev berömd för sina böcker om Percy Jackson. Den femte boken gavs ut i USA den 5 maj 2009. Han Ă€r specialiserad inom omrĂ„det grekisk mytologi och historia. Innan han blev författare var han engelsklĂ€rare i 15 Ă„r.

Det hÀr Àr vÄr lista över Rick Riordans 3 bÀsta böcker pÄ svenska du mÄste lÀsa.

1. Kampen om labyrinten

Möt Percy Jackson, som upptĂ€cker att han faktiskt Ă€r född till att vara nĂ„got mer Ă€n en vanlig mĂ€nniska 
 Han Ă€r född till hjĂ€lte! Detta Ă€r del fyra av femAllt fler och större monster besvĂ€rar halvguden Percy och det blir allt svĂ„rare för honom att tro att han verkligen Ă€r den hjĂ€lte profetian förutspĂ„tt.

Percy Jackson ska börja highschool och ser inte fram emot introduktionsdagen. Normalt Àr han inte sÄ populÀr i skolan, men nÀr det dessutom dyker upp nÄgra demon-cheerleaders, dÄ Àr mÄttet rÄgat. Han mÄste fly till halvblodslÀgret och dÀr rustar de inför den stora kampen titanernas konung Kronos.

Till och med det trygga lĂ€gret vid halvblodskullen blir mer sĂ„rbart för var minut som gĂ„r, och Kronos armĂ© förbereder sig för en invasion. För att hindra detta mĂ„ste Percy och hans vĂ€nner ge sig av pĂ„ ett uppdrag genom Labyrinten – en myllrande underjordisk vĂ€rld med fruktansvĂ€rda överraskningar!

I USA Ă€r Rick Riordans serie om halvguden Percy ett superfenomen i Twilight-klass. De övriga delarna Ă€r “Född till hjĂ€lte”, “Monsterhavet”, “Titanernas förbannelse” och “Striden om Olympen”.

2. Striden om Olympen

För sista gĂ„ngen fĂ„r du möta Percy Jackson, som upptĂ€cker att han Ă€r född till att vara nĂ„got mer Ă€n en vanlig mĂ€nniska 
 Han Ă€r född till hjĂ€lte!

Den mĂ€ktiga titanen Kronos förbereder en attack pĂ„ Olympen och den sista striden nĂ€rmar sig. Halvguden Percy har det som vanligt tufft, och nu har han just fĂ„tt ta del av en profetia. PĂ„ hans sextonde födelsedag Ă€r det han, Percy Jackson, som ska vĂ€lja sida. Det Ă€r han som ska avgöra vilka som ska stĂ„ som slutliga segrare – gudarna eller titanerna.

Men Àr det verkligen honom profetian handlar om och kommer han i sÄ fall att göra rÀtt val? Kronos Àr farlig, hans armé enorm och de kommer allt nÀrmare. LÄt dig uppslukas i det sista, spÀnnande Àventyret och ta reda pÄ hur allt slutar.

I USA Ă€r Rick Riordans böcker om Percy ett superfenomen i Twilight-klass. De övriga delarna Ă€r “Född till hjĂ€lte”, “Monsterhavet”, “Titanernas förbannelse” och ”Kampen om labyrinten”.

3. Monsterhavet

Möt Percy Jackson, som upptĂ€cker att han faktiskt Ă€r född till att vara nĂ„got mer Ă€n en vanlig mĂ€nniska 
 Han Ă€r född till hjĂ€lte!Percy har knappt hunnit hĂ€mta sig frĂ„n förra sommarens blixtjakt, innan han hamnar i ett nytt svindlande Ă€ventyr! Den hĂ€r gĂ„ngen med havsmonster, sirener och andra mytologiska figurer.

Hans mÄl Àr att rÀdda sina kompisar och sommarlÀgret frÄn undergÄng, men för att kunna göra det mÄste han hitta det gyllene skinnet, som en grym cyklop har lagt beslag pÄ. Samtidigt flÄsar andra odjur honom i hÀlarna, de vill gÀrna se att han misslyckas.

Detta Àr den andra boken om Percy Jackson som har Poseidon som far och en vanlig dödlig mamma. HÀr möts vÄr samtida vardag och grekiska gudar i en berÀttelse man inte kan lÀgga ifrÄn sig!

I USA Ă€r Rick Riordans serie om halvguden Percy ett superfenomen i Twilight-klass. De övriga delarna heter “Född till hjĂ€lte”, “Titanernas förbannelse”, “Kampen om labyrinten” och “Striden om Olympen”.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!