Jojo Moyes 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Jojo Moyes, född den 4 augusti 1969 i London, Àr en engelsk journalist och författare. Det hÀr Àr vÄr lista över Jojo Moyes 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Under Londons broar

För första gĂ„ngen pĂ„ svenska – ett varmhjĂ€rtat Ă€ventyr av publikfavoriten Jojo Moyes!

FjortonÄriga Sarah lever för sin hÀst, Boo. Hon har fÄtt den av sin morfar Henry, med en förhoppning om att hon i framtiden ska lyckas komma in pÄ en prestigefylld fransk ridskola och följa i hans fotspÄr. Men nÀr Henry hamnar pÄ sjukhus fÄr Sarah problem, och plötsligt riskerar hon att mista bÄde Boo och drömmarna om Frankrike.

Advokaten Natasha stÄr alltid pÄ de svagas sida. Men i privatlivet Àr det desto kÀmpigare: trots att de skilt sig tvingas hon fortfarande dela hus med sin karismatiske exmake Mac. NÀr Sarah dyker upp i Natashas vÀrld bestÀmmer hon sig för att strunta i alla regler och ta den unga tjejer under sina vingar. Och det beslutet kommer förÀndra allt i Natashas liv.

Under Londons broar Àr ett varmhjÀrtat Àventyr om att vÀlja sin egen vÀg och sin egen familj. Med sin sedvanliga skarpa blick pÄ kÀrlek, relationer och det brittiska klassamhÀllet har Jojo Moyes skapat Ànnu en oförglömlig berÀttelse. PÄ engelska utkom romanen 2009, och detta Àr första gÄngen den översÀtts till svenska.

“En historia full av ömhet och romantik.”
Marie Claire

“FörvĂ„nansvĂ€rt originell – fĂ„ngar lĂ€saren frĂ„n första sidan.”
Daily Express

2. Bergens stjÀrnor

Ny roman av Jojo Moyes! En hisnande, kÀnslostark berÀttelse om fem enastÄende kvinnor och deras resa i Kentuckys bergstrakter.1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instÀngt liv med sina förÀldrar i England. Ett frieri frÄn den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna.

Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att vÀrlden ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon Àr mer instÀngd Àn nÄgonsin. Bennett verkar mer intresserad av att trÀffa sina vÀnner (utan Alice), och den strÀngt religiöse svÀrfadern, Àgare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats Àr i hemmet. SÄ nÀr staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning pÄ utbildning, anmÀler sig Alice entusiastiskt.

Kvinnornas ledare, som snart blir Alices frÀmsta allierade, Àr Margery, den smarta, sjÀlvstÀndiga dottern till en ökÀnd brottsling, en kvinna som aldrig bett om en mans tillÄtelse för nÄgonting. För familjeflickan Alice Àr Margery mer uppfriskande och modig Àn nÄgon annan hon mött, och hon anförtror sig allt mer Ät henne allteftersom Àktenskapet med Bennett krackelerar.

Kentuckys Ridande Bibliotekarier blir snart kÀnda vida omkring, och deras arbete Àr minst sagt strapatsrikt. De tampas med bevÀpnade hembrÀnnare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvÀmningar. VÀrst Àr ÀndÄ de mÀn som inte ser med blida ögon pÄ friheten som uppdraget medför.

Och vissa mÀn Àr beredda att gÄ hur lÄngt som helst för att stoppa dem. Bergens stjÀrnor Àr ett klassiskt drama om kvinnlig vÀnskap, Àkta kÀrlek och passion. Den bygger pÄ verkliga hÀndelser i 1930-talets Kentucky.

3. Etthundra mil

Jess Thomas” liv suger. Hennes man har stuckit och hon tvingas ha dubbla jobb för att försörja sina tvĂ„ barn. Styvsonen Nicky kommer hem blĂ„slagen frĂ„n den ruffa skolan, och stĂ€nger in sig med datorn pĂ„ sitt rum.
Dottern Tanzie Àr lite av ett mattegeni, men nÀr hon erbjuds en plats pÄ en trevlig privatskola rÀcker pengarna inte till. Om hon inte kan vinna första pris i Skottlands matematikolympiad? Men Jess har varken bil eller pengar till tÄgbiljetter.

IT-miljonĂ€ren Ed, med ett eget kaotiskt förflutet, blir av en tillfĂ€llighet deras riddare i skinande rustning. NĂ€r han erbjuder sig att köra den lilla familjen, inklusive illaluktande hunden Norman, tvĂ€rsigenom England till Skottland Ă€r det hans första osjĂ€lviska gĂ€rning pĂ„ Ă„ratal – kanske nĂ„gonsin.

Men kommer de att hinna? Och om de gör det – kommer deras problem att vara över?

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!