9 böcker för mÀnniskor som Àlskar Japan

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Oavsett om dina intressen ligger i kulturell gastronomi eller yakuza-livsstilen, om du har en förkÀrlek för noir-fiktion, kriminella thrillers eller helt enkelt gillar att stressa med nÄgon vuxen fÀrgning, finns det nÄgot att tilltala alla japanska Àlskare pÄ denna lista.

1. Rice, Noodle, Fish: Deep Travels Through Japan’s Food Culture by Matt Goulding (2015)

Författaren Matt Goulding tar en ny instÀllning till den traditionella reseguiden och tar lÀsarna pÄ en resa genom Japan via historien och kulturen i lÀndernas mat. Rice, Noodle, Fish tilldelades Ärets resebok av Society of American Travel Writers 2016.

2. Snow Country by Yasunari Kawabata (1948)

Yasunari Kawabatas Snow Country berÀttar historien om tvÄ stjÀrnkorsade Àlskare, geisha Komako och hennes rika beskyddare, Shimamura. Kawabata vann Nobelpriset för litteratur 1968, och denna vackra roman i vÀstra Japan anses vara den bÀsta i hans samling.

3. Yakuza Moon: Memoirs of a Gangster’s Daughter by Shoko Tendo (2012)

Shoko Tendos svÄra liv började vid anbudet till sex Är, nÀr hennes far fÀngslades och hennes familj gick allvarligt i skuld.

I denna memoar berÀttar Tendo historien om hennes kamp för att överleva i det japanska samhÀllets underliv, fram till den dag hon bestÀmde sig för att vÀnda sitt liv.

4. Shinjuku Shark by Arimasa Osawa (1990)

Shinjuku Shark följer detektiv Samejima nÀr han försöker lösa mysteriet bakom seriemördaren som löper löst i Tokyos Shinjuku Ward. Shinjuku Shark, den första i brott / thriller-serien, vann Eiji Yoshikawa-priset samt det eftertraktade Naoki-priset.

5. Geisha: A Life by Mineko Iwasaki (2002)

Mineko Iwasaki var den mest berömda geishaen i sin tid, och kvinnan som inspirerade Arthur Golden’s Memoirs of a Geisha. Sanningen Ă€r ofta konstigare Ă€n fiktion, och Iwasakis berĂ€ttelse Ă€r inget undantag.

6. Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage by Haruki Murakami (2013)

Den internationella bÀstsÀljande författaren Haruki Murakami Àr bra pÄ att anvÀnda bekanta instÀllningar för att fÄ sina kreativa berÀttelser till liv.

HÀr utspelas berÀttelsen bÄde i Tokyo, dÀr huvudpersonen Àr ingenjör för ett jÀrnvÀgsföretag, och Nagoya, dÀr hans liv vÀndes upp och ner för 16 Är sedan. Först och frÀmst Àr det dock en berÀttelse om ensamhet, isolering och den bestÄende skada man kan ha.

7. Grotesque by Natsuo Kirino (2003)

Natsuo Kirinos Grotesque beskriver efterdyningarna av ett dubbelmord pÄ tvÄ prostituerade systrar i Tokyo. I klassisk Kirino-stil hjÀlper denna noir-fiktion att belysa kvinnornas kamp i det japanska samhÀllet, sÄvÀl som de hierarkiska barriÀrer som pÄverkar ens position i livet.

8. Secret Tokyo: Color Your Way to Calm by Zoe de Las Cases (2015)

Minska stress och bli bekant med ditt inre barn med Secret Tokyo, en del av Secret City mÄlarboksserie av Zoe de Las Cases.

KonstnÀren innehÄller en mÀngd japanska stadsbilder, frÄn neonskyltar och tempel, till mer traditionella japanska teman, som pappersflÀktar och sidenkimono.

9. Silence by Shusaku Endo (1966)

Ett mÄste för japanska historiefamiljer, tystnad orsakade stora kontroverser i Japan nÀr det publicerades första gÄngen 1967.

Satt i slutet av 1600-talet berÀttar det historien om en jesuitprÀst som kommer till Japan för att hjÀlpa de förtryckta kristna dÀr och slutar med att ha att möta ett svÄrt val av tro. Tystnad har nyligen slÀppts som en film, regisserad av Martin Scorsese.

Sammanfattning

Det hÀr Àr vÄr lista över de bÀsta böckerna för mÀnniskor som Àlskar Japan och japansk kultur.

Vi hoppas verkligen du hittar en eller flera nya, intressanta böcker att blÀddra i.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!