Ingrid Elfbergs 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Ingrid Gunilla Elfberg, född 9 augusti 1958 i Östersund, Ă€r en svensk författare. Hon romandebuterade 2009 med Gud som haver, en spĂ€nningsroman med Göteborg som miljö. 2013 kom Tills döden skiljer oss Ă„t, 2015 Den du borde frukta och 2016 Monster.

Det hÀr Àr vÄr lista över Ingrid Elfbergs 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Monster

Polisen Erika Àr sjukskriven och Äker hem till Norrland tillsammans med sin hund Boss. Hon har inte berÀttat för nÄgon att hon Àr gravid efter den vÄldtÀkt som hennes man utsatte henne för.

Snart dras hon in i en lokal utredning av det som först ser ut att vara ett makabert sjĂ€lvmord pĂ„ en gammal avrĂ€ttningsplats i Östersund. NĂ€r ytterligare en man tagit sitt liv pĂ„ en forntida offerplats i Göteborg börjar man se ett samband. Det andra offret har fĂ„tt en film dĂ€r det första offret torteras. Vad har offren gemensamt? Kommer de att bli fler?

Erikas bror blir snart polisens huvudmisstĂ€nkte och Erika blir besatt av att hitta sanningen. Monster Ă€r en psykologisk thriller om mobbning, svek och passioner, och vem man kan bli nĂ€r man aldrig blir sedd. Boken Ă€r en fristĂ„ende fortsĂ€ttning pĂ„ Den du borde frukta (2015).

2. Dagbrottet

I sista stund rÀddas undercover-operatören Zara ur knarkkartellens klor och placeras med ny identitet i Norrlands inland. Hon blir Maria Berg, utredare hos polisen i JÀmtland. DÀr tempot Àr lÀgre och ingen kÀnner till hennes verkliga identitet, ska hon fÄ tid att lÀka. Men verkligheten blir den motsatta: strax innan midsommar hittas en ung kvinnlig miljöaktivist mördad pÄ en myr.

Hennes död rör upp starka kÀnslor i bygden. Striden mellan de som vill ha en gruva vid Storsjöns strand och de som ser en annalkande miljökatastrof, blossar upp pÄ nytt. Mordutredningen avslöjar djupa konflikter, korruption och girighet i gÀrningsmannens spÄr. Samtidigt tvingas Zara förbereda sig för det oundvikliga mötet med sina fiender.

3. Lilla dockan

En kÀnd vloggerska direktsÀnder sitt sjÀlvmord dÀr hon kastar sig frÄn infinitypoolen högt uppe pÄ hotell Gothia Towers. Klippet sprids som en löpeld i sociala medier. Jennifer, fjorton Är, Àr en av de som ser sÀndningen. Snart fÄr hon kontakt med Emil som verkar ha kÀnt vloggerskan. Han Àr allt Jennifer drömt om Eller Àr det tvÀrtom?

Torbjörn och hans kollegor pÄ Sektionen för grova brott i Göteborg ska precis knyta ihop en utredning kring gromning av unga pÄ nÀtet nÀr man misstÀnker att vloggerskan kan vara Ànnu ett offer.

Men varför verkar det som om förövaren hela tiden ligger steget före utredarna? Snart börjar ledtrÄdarna peka tillbaka mot Sektionen för grova brott och till slut gÄr det inte att lita pÄ nÄgon.

Lilla dockan Ă€r en brĂ€nnande aktuell thriller om vĂ„ra barns verklighet pĂ„ nĂ€tet. En thriller som kryper in under skinnet och stannar dĂ€r. En fristĂ„ende fortsĂ€ttning pĂ„ Monster (2016).

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!