15 bÀsta böckerna om entreprenörskap, startups och företagande 2021

BerĂ€knad lĂ€stid: 24 minuter ⏳

Om det Àr nÄgon typ av bok jag Àr mycket förtjust i sÄ Àr det böcker om entreprenörskap och entreprenörer.

Det finns ingenting roligare Àn att lÀsa en sjÀlvbiografi skriven av en entreprenör dÀr man fÄr en inblick i deras resa frÄn fattig till förmögen. Jag har nog lÀst den hÀr typen av böcker Ànda sen barnsben och kommer aldrig att sluta. Ingenting Àr sÄ inspirerande som en bok skriven av en entreprenör.

Jag har dÀrför tagit mig friheten att sammanstÀlla en lista över vad jag anser vara de 20 bÀsta böckerna om entreprenörskap i dagens lÀge. Jag har Àven skrivit en liten beskrivning av varje bok. Min förhoppning Àr att du hittar i alla fall en ny bok att blÀddra i! Lycka till i ditt sökande!

1. The Lean Startup av Eric Ries (2017)

Jag har valt att lista “The Lean Startup” av Eric Ries som en av de bĂ€sta böckerna om entreprenörskap. Varför?

Jo, för att den Àr tidlös helt enkelt. Eric lÀr i den hÀr boken ut exakt och precis hur man bygger ett företag med sÄ lite kapital som möjligt, som samtidigt vÀxer vÀldigt aggressivt men kontrollerat. Detta görs bÀst genom att fokusera pÄ att maximera kundvÀrdet samtidigt som resurserna för att uppnÄ detta anvÀnds sÄ effektivt som möjligt.

Just sökmotoroptimering (SEO) Àr ett ett perfekt, konkret exempel pÄ nÄgot man kan nyttja sig av för att pÄ ett sÄ billigt sÀtt som möjligt försöka attrahera fler besökare till sin webbplats. Det hÀr Àr ett av mina bÀsta tips nÀr vi ÀndÄ Àr inne pÄ att prata Lean Startups, inte nödvÀndigtvis nÄgot du kan lÀsa mer om i Erics bok.

Lean Startup Ă€r bĂ„de en metod och ett sĂ€tt att tĂ€nka pĂ„, som lyckligtvis kommit att motivera en helt ny generation entreprenörer till att skapa stordĂ„d — milt uttryckt.

Det kanske enskilt bÀsta med boken i mitt tycke Àr att författaren verkligen betonar hur viktigt det Àr att begÄ misstag sÄ fort som möjligt i syfte att kunna utveckla sina idéer i en allt snabbare takt samtidigt som den finansiella risken begrÀnsas nÄgot otroligt.

Det hÀr Àr en bok jag tycker alla mÀnniskor intresserade av entreprenörskap i synnerhet, men startups i synnerhet bör ha i sin bokhylla. En bok man bör ha lÀst igenom och genuint ha förstÄtt sig pÄ i alla fall en gÄng i livet dÄ den Àr sÄ pass bra och lÀr ut en attityd fler entreprenörer bör ha i dagens lÀge.

Sammanfattning: En klassiker i startupvÀrlden av en anledning. Jag kan inte rekommendera den tillrÀckligt. Det hÀr Àr definitivt en av de bÀsta böckerna om entreprenörskap och startups du nÄgonsin kan fÄ för dig att lÀsa. Vad vÀntar du pÄ?

2. Min hemlighet av Petter Stordalen och Jonas Forsang (2015)

Jag tror inte Petter Stordalen behöver en nÀrmare introduktion. Visserligen har coronakrisen satt sina spÄr i hans verksamheter, men det hÀr Àr en man som alltid haft mÄnga jÀrn i elden och tveklöst kommer förbli en legend bland alla entreprenörer.

Det som skiljer Petter frÄn mÄnga andra entreprenörer Àr just hans förmÄga att studsa tillbaka frÄn sina motgÄngar pÄ minst sagt spektakulÀra sÀtt. Det förvÄnar mig inte om han lyckas ta sig ur coronakrisen som en vinnare, trots att det onekligen lett till en del ekonomiska förluster i hans verksamheter.

Petter Stordalen gick frÄn att vara Norges bÀsta jordgubbsförsÀljare till att bygga upp en av Skandinaviens största hotellkoncerner. Idag har man 180 hotell och 13 000 anstÀllda vÀrlden över.

I boken “Min hemlighet” gĂ„r Petter in i mer detalj pĂ„ vad han anser bidragit till hans framgĂ„ng. Som historian kring hans jordgubbsförsĂ€ljning kanske antyder sĂ„ har han alltid varit en vinnarskalle och försökt ta saker till nĂ€sta nivĂ„. I Min hemlighet delar Petter Stordalen med sig av alla sina hemligheter, alla de tips och tricks som tagit honom dit han Ă€r idag bĂ„de som make, far och företagsledare. En historia om att vĂ„ga nĂ€r andra tvekar, om att fĂ„ ut det bĂ€sta av de omkring dig. En historia att bĂ„de lĂ€ra av och leva efter.

Det hÀr Àr en oerhört personlig bok för dig som Àr intresserad av att se vad som pÄgÄtt bakom ridÄn i ett liv som Petter Stordalens. En bok som definitivt ökar sannolikheten att du lyckas med dina affÀrer.

Sammanfattning: En bok skriven av en av kanske Skandinaviens mest inspirerande entreprenörer. Jag gillar verkligen Petter, oavsett vad andra har att sÀga. Mannen Àr en duktig entreprenör och det hÀr Àr boken för dig som vill sÀtta dig in i hur han tÀnkt och tÀnker. Var försiktig med att investera i hotellbranschen bara.

3. Miljardmakarna: flyktingarna som byggde ett affÀrsimperium av Emma Ahlén Pouya (2017)

I egenskap av nÄgon som ocksÄ har invandrarbakgrund vet jag hur svÄrt det kan vara att nÄ framgÄng. Ashkan och Pouya Àr tvÄ killar som flydde frÄn Iran som barn och lyckas oerhört bra i Sverige, sÄ pass bra att deras företagskoncern numera vÀrderas till 4,5 miljarder kronor.

Dessa tvÄ killar Àr absoluta legender i min vÀrld och tvÄ vÀldigt stora förebilder. Jag hoppas kunna uppnÄ en brÄkdel av vad de gjort.

I boken Miljardmakarna fÄr du följa deras vÀg frÄn ett liv i utanförskap till att idag vara ekonomiskt oberoende och kallas nÀringslivets Zlatan. I ett nyskrivet kapitel fÄr du handfasta rÄd, inspiration och verktyg till hur du sjÀlv kan lyckas. Boken Àr till för dig som drömmer om att lyckas.

Sammanfattning: En vÀldigt inspirerande bok om hur man kan gÄ frÄn att vara en flykting till mÄngmiljardÀr. Perfekt ifall du som mig dessutom har invandrarbakgrund och Àr pÄ jakt efter nÄgon som kan inspirera dig.

4. Trump: The Art of the Deal av Donald Trump (1987)

Det hÀr Àr en klassisk bok bland mÀnniskor som Àr intresserade av entreprenörskap.

Ska du tÀnka sÄ kan du lika gÀrna tÀnka stort, det Àr Donalds motto. Och se hur lÄngt det tagit honom!

I skrivande stund Ă€r han president i USA — nĂ„got ingen med högsta sannolikhet hade trott var möjligt pĂ„ 90-talet.

Det som gör den hÀr boken sÄ unik, utöver att den Àr sÄ pass bra, Àr att den Àr skriven lÄngt innan Donald hade nÄgra som helst planer pÄ att bli president i landet. Det hÀr visar pÄ hur han tÀnkte kring sin tidiga framgÄng, Àven fast vissa gÀrna vill tro att han Àr född rik frÄn allra första början.

En fantastisk sjÀlvbiografi, helt enkelt.

En av mina absoluta favoriter, tĂ€tt följt av Donald Trumps andra bok “How to Get Rich”.

Sammanfattning: Den hÀr boken Àr en klassiker av en anledning. Den lÀr dig förhandla som en riktig vinnare. NÀstan alla stora företagsledare har lÀst den hÀr boken nÄgon gÄng under sin karriÀrs gÄng, det Àr jag övertygad om.

5. Your Next Five Moves av Patrick Bet-David (2020)

Patrick Bet-David Ă€r en kĂ€nd amerikansk profil pĂ„ videoplattformen YouTube. DĂ€r driver han en kanal som riktar sig till entreprenörer som Ă€r pĂ„ jakt efter mer kunskap i allmĂ€nhet men motivation i synnerhet. Jag rekommenderar Patricks YouTube-kanal starkt, hans filosofi kring pengar och sĂ€ttet han tĂ€nker pĂ„ pengar pĂ„ Ă€r fantastiskt — milt uttryckt.

Det hÀr Àr en praktisk och effektiv guide som Àr menad att hjÀlpa dig uppnÄ dina största mÄl, oavsett hur kaxiga de Àr.

AffĂ€rsstrategi Ă€r ett ord som anvĂ€nds mest flitigt bland mĂ€nniskor som inte jobbar i branscher som förĂ€ndras sĂ€rskilt snabbt. Men det Ă€r fortfarande vĂ€ldigt viktigt, om inte fullkomligt vitalt, att man vet precis vad det innebĂ€r att sĂ€tta en affĂ€rsstrategi och hur mycket som hĂ€nger pĂ„ det — i synnerhet ifall man Ă€r ny till vĂ€rlden av entreprenörskap, företagande och startups.

Sammanfattning: En fantastisk bok av Patrick Bet-David. Jag tycker du ska börja följa hans kanal pĂ„ YouTube ifall du inte redan gör det. Köp Ă€ven boken — den Ă€r vĂ€rd det.

6. The 4-Hour Work Week av Timothy Ferriss (2011)

Det hÀr Àr boken som skakade om hela vÀrlden nÀr den slÀpptes. HÀr berÀttar Timothy hur hans arbetsvecka bara bestÄr av 4 timmar och hur han kan leva sitt liv pÄ egna villkor till en följd av det.

Som namnet pÄ boken kanske antyder sÄ Àr det hÀr ingen bok som lÀr dig förhandla ned din arbetstid till den grad att du bara behöver arbeta 4 timmar i veckan, utan det hÀr Àr en bok som Àr menad att hjÀlpa dig förstÄ att det genuint Àr möjligt att bedriva en verksamhet pÄ webben vilket i sin tur kan leda till att sagda verksamhet Àr sÄ pass lönsam att allt du behöver göra veckovis för att sajten ska fortlöpa Àr att lÀgga 4 timmar av din tid.

Det hÀr var en av de första böckerna jag lÀste som gav mig motivationen till att starta mina allra första webbplatser.

Jag menar, vilken tonÄring vill inte resa vÀrlden över med en dator i ryggsÀcken utan att behöva oroa sig över nÄgra problem över huvud taget?

TyvĂ€rr sĂ„ lyckades inte jag med mitt entreprenörskap redan i mina tonĂ„r, utan det dröjde fram tills dess att jag var ungefĂ€r 28 Ă„r gammal innan det började slĂ€ppa för mig — delvis tack vare den hĂ€r webbplatsen, BĂ€staBöcker.se, faktiskt.

Sammanfattning: Den hÀr boken Àr en klassiker av en anledning. Likt de flesta av Timothys andra böcker presenterar han koncept som ofta Àr banbrytande. Alla bör köpa ett exemplar av den hÀr boken, om inte annat för att drömma sig bort till andra breddgrader.

7. Way of the Wolf av Jordan Belfort (2017)

Jordan Belfort byggde upp ett imperium under sin tid, tyvÀrr pÄ fel sida av lagen vilket senare ledde till att han blev fÀngslad.

Idag Àr han en fri man och jobbar med att förelÀsa för mÀnniskor om just entreprenörskap och försÀljning bland annat.

Jordan Àr en expert pÄ försÀljning, och kan fÄ nÀstan vem som helst att bli en riktigt rockstjÀrna som drar in hur mycket nya kunder som helst till sin arbetsgivare genom att fÄ personen att följa hans beprövade system.

Sammanfattning: En bok för dig som Àr entreprenör och behöver bli bÀttre pÄ försÀljning. Jordan Àr verkligen den bÀsta lÀraren i det avseendet.

8. Start your own f*cking brand: om resan med Nudie Jeans av Maria Erixon (2019)

Start your own f*cking brand Àr berÀttelsen om Nudie Jeans. Det Àr berÀttelsen om ett litet företag som blev ett globalt varumÀrke, om framgÄngarna och motgÄngarna och de uppoffringar som entreprenörskapet krÀver.

Men det Àr ocksÄ en kÀrleksförklaring till denim och indigofÀrgen som skapar ett unikt konstverk i varje par jeans, och till alla de mÀnniskor som varit med pÄ resan.

Jag tycker böcker som skildrar verkligheten entreprenörer fÄr utstÄ Àr exakt och precis den typen av böcker man bör lÀsa mer av. Man lÀr sig mest av att ta del av nÄgons verklighet, inte fantasier.

Även om du inte tĂ€nkt starta nĂ€sta stora klĂ€dföretag i Sverige Ă€r det hĂ€r en bok som Ă€r vĂ€rd din tid dĂ„ det finns mĂ„nga guldkorn att hitta.

Sammanfattning: En bok som lÄter dig följa med uppstarten av ett varumÀrke, bÄde pÄ gott och ont.

9. The Wolf of Wall Street av Jordan Belfort (2008)

Det hĂ€r boken som filmen “Wolf of Wallstreet” Ă€r baserad pĂ„. SĂ€ger inte det tillrĂ€ckligt och lite till?

Jordan Àr en legend bland alla mÀnniskor som jobbar med försÀljning vÀrlden över, och detta av en god anledning.

Det som skiljer Jordans historia frÄn mÄnga andras Àr just hans brutala Àrlighet kring allt frÄn pengar till drogerna han anvÀnde för att maximera avkastningen i sitt företag under sin storhetstid.

Sammanfattning: Gillade du filmen Wolf of Wallstreet? DÀr var det Leonardo DiCaprio som spelade rollen som Jordan Belfort. Det hÀr Àr den riktiga mannen som filmen Àr baserad pÄ. Hans livshistoria Àr hur fascinerande som helst, Àven om han kanske inte alltid hÄllit sig pÄ rÀtt sida av lagen. Det finns mycket att lÀra sig av Jordan, oberoende av vart i livet man befinner sig just nu. Det hÀr Àr en man som visat sig vara handlingskraftig.

10. Den globale entreprenören av Richard Branson (2010)

Richard Branson Àr nog en av mina absoluta favoritentreprenörer. Allt han rör blir till guld, och han har konkurrerat ut vÀldigt stora företag i Àldre branscher med hjÀlp av sin kreativitet.

Det hĂ€r har gjort honom till en av vĂ€rldens mest framgĂ„ngsrika entreprenörer. I “Den globale entreprenören” berĂ€ttar han, pĂ„ sitt karakteristiskt öppenhjĂ€rtiga sĂ€tt, om sitt liv och avslöjar ofattbara sanningar om sina mest riskfyllda, briljanta och djĂ€rva affĂ€rer.

Det finns oerhört mycket att lÀra sig om entreprenörskap i den hÀr boken, varför jag rekommenderar den till nÀstan alla som Àr pÄ jakt efter en bok som verkligen kan leda till att man blir motiverad och kanske tar ett konkret steg mot att lyckas som entreprenör.

Visste du förresten att Richard Branson, likt mig och mÄnga andra framgÄngsrika entreprenörer, har ADHD?

Sammanfattning: Det hÀr utan tvekan en av vÀrldens bÀsta böcker om entreprenörskap och företagande i mitt tycke. Jag Àlskar alla bra poÀnger Richard gör i boken och rekommenderar dÀrför den hÀr till alla som Àr pÄ jakt efter nÄgot nytt att blÀddra i.

11. Screw It, Let’s Do It av Sir Richard Branson (2006)

Ännu en fantastiskt praktisk bok av Richard Branson. I den hĂ€r delar han med sig av sina största hemligheter nĂ€r det kommer till alla djĂ€rva affĂ€rer han gjort genom Ă„ren. I det stora hela Ă€r det hĂ€r en bok som Ă€r menad att fĂ„ dig att vĂ„ga satsa, samtidigt som den lĂ€r dig av Richards lĂ€xor i livet bĂ„de vad gĂ€ller affĂ€rer men Ă€ven hans privata liv.

Richard Àr som vanligt en person det gÄr att lÀra sig vÀldigt mycket av, och den hÀr boken Àr inget undantag.

Jag gillar verkligen budskapet i boken: strunt samma, vi gör det bara!

Ett budskap jag tycker bör anammas av en allt större del av den svenska befolkning som försöker sig pÄ att starta företag i nÄgon form.

Sluta planera sÄ mycket och gör nÄgot bara! Det lÀr du dig mer pÄ Àn att bara vara helt inaktiv.

Sammanfattning: Ännu en grym bok som kan inspirera entreprenörer och egenföretagare i Sverige.

12. Entreprenörskap pĂ„ riktigt – teoretiska och praktiska perspektiv av Carin Holmquist (2009)

Till skillnad frÄn alla sjÀlvbiografier som förekommer inom vÀrlden av entreprenörskap sÄ Àr det hÀr en bok som ger dig mÄnga praktiska idéer och verktyg för att utveckla ditt företag till nÀsta nivÄ sÄ snart det bara gÄr.

Denna antologi ger i elva kapitel en populÀrvetenskaplig översikt över forskningen om entreprenörskap och bidrar till en djup och mÄngsidig bild av Àmnet. Flera olika infallsvinklar, bÄde praktiska och teoretiska, presenteras pÄ ett personligt och engagerat sÀtt.

Det hÀr Àr en bok som inte Àr lika personlig som exempelvis Petter Stordalen eller Warren Buffets sjÀlvbiografier, men fortfarande Àr vÀldigt omtyckt bland mÀnniskor.

Sammanfattning: Entreprenörskap pÄ riktigt Àr EFI:s (Ekonomiska Forsknings-institutet vid Handelshögskolan i Stockholm) Ärsbok för 2009, varför jag tycker den hÀr har en plats pÄ allas hylla. Författarna Àr alla kopplade till Centrum för Entreprenörskap och AffÀrsskapande vid Handelshögskolan i Stockholm.

13. How to Be an Overnight Success av Maria Hatzistefanis (2017)

Maria, författaren till boken, Àr mest kÀnd för sitt citat: entreprenör Àr inte nÄgot man föds till, utan nÄgot man formas till.

NĂ€r hudvĂ„rdsföretaget Rodial lanserade sitt orm-serum kallade pressen snabbt verksamheten för en “overnight success”. Men Rodials grundare Maria Hatzistefanis hade arbetat i 18 Ă„r och byggt företaget frĂ„n grunden i hennes sovrum.

Nu planerar skönhetschefen att visa i denna mycket tillgÀngliga bok att dess framgÄng hÀrrör frÄn rent hÄrt arbete, outtröttligt arbete och mycket tÄlamod.

Sammanfattning: En bok som inspirerar framför allt kvinnor till att starta egna verksamheter — nĂ„got jag tycker det behövs mer av i dagens lĂ€ge. Namnet pĂ„ boken Ă€r onekligen vĂ€ldigt provocerande.

14. Start With Why av Simon Sinek (2011)

Simon Sinek Àr en av mina absoluta favoriter nÀr det kommer till motiverande förelÀsare dÀr ute.

Hans förelĂ€sning pĂ„ YouTube kring “Start With Why” har i dagens lĂ€ge över 50 miljoner unika visningar. Det var Ă€ven i det YouTube-klippet jag upptĂ€ckte Simon och hans filosofi för första gĂ„ngen.

Simon Sinek har en enkel men kraftfull modell for inspirerande ledarskap, dĂ€r allt startar med en gyllene cirkel och frĂ„gan “Varför?”. Hans exempel behandlar Apple, Martin Luther King och Bröderna Wright — som en motvikt TiVo (innan ett domslut nyligen tredubblade aktiekursen) vilka verkade vara kĂ€mpande.

Jag fastnade stenhĂ„rt för Simon första gĂ„ngen jag hörde honom resonera kring hur bolag och företag i allmĂ€nhet bör tĂ€nka kring sin affĂ€rsstrategi bland annat men Ă€ven marknadsföringen av sina produkter. Allting börjar egentligen med frĂ„gan “varför”. Börjar man dĂ€r löser sig allt med tiden.

Sammanfattning: Det hÀr Àr absolut en av de bÀsta böckerna kring entreprenörskap, företagande och startups i mitt tycke.

15. How Successful People Think av John Maxwell

Som namnet pÄ boken antyder sÄ Àr det hÀr en bok som Àr menad att lÀra dig hur framgÄngsrika mÀnniskor tÀnker.

John Ă€r en av USAs frĂ€msta experter pĂ„ ledarskap och har lĂ€rt sig oerhört mycket genom Ă„ren, nĂ„got han gĂ„r in pĂ„ i mer detalj i boken “How Successful People Think”. Boken Ă€r menad att lĂ€ra dig “de 11 hemligheterna” kring hur framgĂ„ngsrika mĂ€nniskor tĂ€nker. Huruvida det Ă€r en floskel eller ej Ă€r nĂ„got du sjĂ€lv fĂ„r avgöra, men jag gillar verkligen boken varför jag valt att inkludera den i min stora lista av vad jag anser vara de 15 bĂ€sta böckerna om entreprenörskap, företagande och startups.

Även fast det hĂ€r Ă€r en bok som per definition inte handlar om entreprenörskap, företagande eller startups sĂ„ gĂ„r den in vĂ€ldigt mycket pĂ„ vilket mindset som Ă€r rĂ€tt att ha nĂ€r man försöker sig pĂ„ att starta en verksamhet bland annat.

Sammanfattning: En bok som lĂ€r dig “de 11 hemligheterna” kring hur framgĂ„ngsrika mĂ€nniskor tĂ€nker. Mina högsta rekommendationer.

Varför lÀsa böcker om entreprenörskap, startups och företagande?

Man lÀr sig oerhört mycket av att lÀsa om bÄde framgÄngsrika och mindre framgÄngsrika entreprenörer och förhoppningsvis leder det till att man inte repeterar samma misstag som de redan gjort.

Det Àr Àven lÀtt hÀnt att man fÄr mÀngder av idéer nÀr man lÀser böcker. Vissa entreprenörer Àr sÄ pass smarta i sitt sÀtt att marknadsföra sina produkter pÄ att du tveklöst kommer kÀnna dig inspirerad och ha svÄrt för att inte starta upp nÄgot sjÀlv.

Om inte annat tycker jag det Ă€r kul att komma nĂ€ra en entreprenörs person för att lĂ€ra sig mer om hur personen var som barn, hur personen var under sin uppvĂ€xt men kanske framför allt — vilka egenskaper i personens personlighet som lett till framgĂ„ngen.

Sammanfattning

Jag Àlskar böcker om entreprenörskap, företagande och startups, i synnerhet sjÀlvbiografier av alla olika slag!

Det Àr nÄgot med det personliga mötet man fÄr med vissa av landets eller kanske vÀrldens bÀsta entreprenörer som kÀnns Ànda in i sjÀlen.

Jag började lÀsa den hÀr typen av böcker blott 15 Är gammal och har inga planer pÄ att sluta. Jag lÀngtar redan tills dess att Petter Stordalen fÄr för sig att slÀppa sin nÀsta bok dÀr han gÄr in i mer detalj pÄ hur han klarade sig under coronakrisen som hade sin start Är 2020.

Jag glömmer inte heller nÀr jag lÀste bÄde Warren Buffets och Donald Trumps sjÀlvbiografier för första gÄngen, bÄda vÀldigt intressanta böcker man bara inte ville lÀgga ned nÀr man börjat lÀsa.

Mitt mÄl med den hÀr listan av de bÀsta böckerna inom entreprenörskap och startups Àr att du ska lyckas ta ditt företagande till nÀsta nivÄ, vare sig det Àr genom att du blir mer motiverad eller lÀr dig nya strategier som lÄter dig tjÀna mer pengar pÄ kort tid men Àven pÄ lÄng sikt i egenskap av entreprenör som kan anpassa sig.

Kom ihĂ„g att utbildning Ă€r det första steget mot handling, men att du inte bara kan njuta av att lĂ€sa böcker livet ut. Det viktigaste Ă€r att sluta drömma i din sömn och att börja drömma med öppna ögon istĂ€llet — genom att ta konkreta steg mot dina mĂ„l inom entreprenörskap.

Det Àr lÀtt att misslyckas som entreprenör, men med rÀtt verktyg kan man öka sannolikheten att lyckas avsevÀrt!

Jag hoppas verkligen böckerna jag anser vara de bÀsta böckerna inom entreprenörskap och startups hjÀlper dig i din resa. Ett stort lycka till!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!