Kokböcker

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

För mig finns det ingen bättre present att ge eller att få än en riktigt bra kokbok. En kokbok med vackra foton, genomtänkta berättelser och idiotsäkra recept kan ge utlopp för fantasin och inspirera personen som får boken att bli mer kreativ i köket.

Det finns kokböcker där ute som passar alla typer av kockar, vare sig de är nybörjare eller experter, och fördjupar sig inom alla ämnen – från kokböcker för TV-program till omfattande böcker om matlagningsvetenskap i allmänhet.

Varje år kommer hundratals nya kokböcker in på bokhandelns hyllor världen över. Här är våra favoritkokböcker, nya som gamla, att ge bort i år.

Nedan kommer en lista över alla kokböcker vi skrivit om på sajten hittills. Trevlig läsning!

3

De bästa kokböckerna är mycket mer än en enkel lista med recept, som kombinerar filosofi, historia och tillräckligt med sinnliga beskrivningar för att göra dem till en fröjd att läsa, oavsett om du är i köket eller uppkrupen i en soffa.

Nigella Lawsons ‘How to Eat’ är lika mycket ett fall för lila prosa som det är en husmansbibel, och det sunda förnuftet och den milda humorn som finns i ‘Mastering the Art of French Cooking’ gör det till ett nöje att bläddra igenom nästan 60 år efter dess originalpublikation. Och för dem som redan är bekanta med de italienska och franska traditionerna?

I stället för en riktig semester, transportera dig till Mexico City med Gabriela Cámaras arroz verde, eller trolla fram ett iranskt kafé genom att smutta på en hemgjord kopp Dishooms masala chai.

Oavsett om du har ont om inspiration till middag på vardagskvällar, känner dig lite utanför ditt djup inför en stor middagsfest eller bara vill ta dig tid att förfina och förbättra dina matlagningsfärdigheter, är en ny kokbok alltid en investering värd att göra tycker vi på 1MiljonBoktips.

Från kändiskockarnas skapelser till rätterna som älskas av några av de bästa matälskarna och matskribenterna, plus de recept som Londons främsta kockar använde för att förvandla sina restauranger till några av de hetaste i staden, vi har samlat kokböckerna som kommer att förvandla dig till den kulinariska stjärnan i din umgängeskrets.

Oavsett om du vill lära dig laga några nya veganska rätter, ta en kulinarisk resa runt världen eller äntligen ta itu med ett surdegsbröd en gång för alla, är det här några kokböcker som vi rekommenderar att utrusta dig själv (eller dina nära och kära) med för god mat på lång sikt. Trevlig läsning!

Inlägg senast uppdaterat: 12 november, 2021

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.