2 böcker om Johanna Möller du måste läsa

2016 hittar polisen ett gift par brutalt attackerat i deras sommarhus. Mannen dör men kvinnan överlever attacken. Under utredningen får polisen reda på att parets dotters exmake, Johanna Möller, dog under märkliga omständigheter i samma sommarhus bara ett år tidigare.

Johanna Möller avslöjades hösten 2016 i världsomspännande media för de tragiska dödsfallen kring henne. En sexbarnsmamma och en socialsekreterare, plötsligt åtalade för två mord.

Utredningen riktar misstankar i ett tidigt skede mot Johanna Möller och en ung flykting vid namn Mohammad Rajabi. Nästan ett år tidigare kom Mohammad till Sverige som flykting och han placerades i ett flyktingungdomsläger som sköttes av socialarbetaren Johanna Möller.

Johanna inledde en sexuell relation med den mycket yngre Mohammad. Samtidigt hade Johanna stora ekonomiska problem och började arbeta med en mörk konspiration för att hitta en lösning.

För dig som vill lära dig mer om Johanna Möller tipsar vi nedan om 2 bra böcker.

1. Kvinnan som lekte med elden av Thomas Sjöberg

Dåden i Arboga 2015 och 2016 chockerade en hel värld. En redan trasig familj imploderade inför öppen ridå och Thomas Sjöberg bestämde sig för att göra en dokumentärfilm om gåtan Johanna Möller. I över tre års tid har de brevväxlat med varandra och Sjöberg har haft den exklusiva möjligheten att på nära håll följa Möllers resa mellan anstalterna och som första och hittills enda journalist intervjuat och filmat henne i fängelset. Men det går inte riktigt som han tänkt sig. Vändningarna i den här historien är många. Frågan är till slut, vem manipulerar vem?

Se även  8 böcker som liknar Hungerspelen vi rekommenderar

Thomas Sjöberg är född 1958 och har varit verksam som journalist i mer än 40 år. Han har gjort sig känd som författare till uppmärksammade böcker som kombinerar känsligt tecknade personporträtt med nya avslöjanden om mäktiga män som Ingvar Kamprad, Berth Milton, Ingmar Bergman och Sveriges kung. Carl XVI Gustaf Den motvillige monarken, är en av de mest omtalade svenska böckerna i modern tid och blev en bästsäljande biografi. Thomas Sjöberg arbetar idag som programutvecklare av drama och dokumentär för teve, streamingtjänster och podcast.

Se även  Bästa boken om projektledning du aldrig läst

Kvinnan som lekte med elden är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

2. Kärlek bakom lås och bom av Lars Klint

Johanna Möller, Arbogakvinnan, dömdes till livstidsfängelse för mord och mordförsök. Men något konstigt hände så fort hon låstes in. Brev började dyka upp till henne, meddelanden från unga män som alla erbjöd sig ha sex med henne…

Vad är det som lockar människor till att ta kontakt med berömda mördare och brottslingar? Vad är det för mörka, undanglidande impulser som människor tycker är spännande…?

Allers Brott, ”Spännande läsning från Allers Brott. Serien bjuder på verkliga berättelser om grymma mord, mystiska försvinnanden och gripande livsöden. För alla krimälskare!”

Se även  3 böcker alla kyrkomusiker bör ha läst

Kärlek bakom lås och bom är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2023

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇