Alex Schulmans 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Carl Magnus Alexander “Alex” Schulman, född 17 februari 1976 i Hemmesdynge i SkĂ„ne, Ă€r en svensk författare, kolumnist och radioproducent. Hans karriĂ€r inleddes nĂ€r han grundade sajten Stureplan.se 2005.

Det hÀr Àr vÄr lista över Alex Schulmans 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Överlevarna

Han trycker telefonen hÄrt mot örat. Varför ingriper han inte? Han ser ner för slÀnten som mynnar ut i sjön. Han ser ladan och bastuhuset och uteplatsen med de vita plaststolarna, grusstigen som leder upp för berget. Han ser konturerna av bröderna som försöker döda varandra, en enorm slutscen vid det vattenbryn som varit fonden för hela historien. Det Àr ingen vÀrdig final, men kanske vÀntad. Hur hade de annars tÀnkt att detta skulle sluta?

Tre bröder Ă„ker tvĂ€rs över landet för att sprida sin mors aska vid torpet som ingen av dem besökt pĂ„ tjugo Ă„r. Alex Schulmans “Överlevarna” Ă€r en roman om att Ă„teruppleva sin barndom som vuxen.

Nominerad till Svenska Dagbladets Litteraturpris 2020

2. BrÀnn alla mina brev

Tre tidsperspektiv. TvÄ generationer. En hemlighet.

Efter ett uppslitande grÀl inser Alex att han bÀr pÄ en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda pÄ dess ursprung följer han ledtrÄdar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988, och de ödesdigra hÀndelser som kom att förÀndra allt.

BRÄNN ALLA MINA BREV vĂ€ver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berĂ€ttelse som överskrider bĂ„de tid och rum. Med hjĂ€lp av autentiska brev och dagboksutdrag avtĂ€cker han inte bara Ă„rhundradets kĂ€rlekshistoria, utan Ă€ven dess tragiska konsekvenser. Det Ă€r en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvĂ„gor över Ă„rtionden.

3. Glöm mig

NOMINERAD TILL ÅRETS BOK 2016!

I sin mest sjÀlvutlÀmnande roman nÄgonsin berÀttar Alex Schulman om sökandet efter försoning med sin alkoholiserade mamma.

Det Àr sommar. Alex Schulman befinner sig pÄ sin mammas lantstÀlle för att övertala henne att skriva in sig pÄ en avvÀnjningsklinik. Det rÀcker nu. Han vill ha sin mamma tillbaka. Den glada mamman han minns frÄn barndomen. Vad var det egentligen som det gick fel mellan dem?

Genom Alex djuplodande och smÀrtsamma tillbakablickar till barndomen fÄr lÀsaren följa det krackelerande förhÄllandet mellan mor och son, och, nÀr sprickan dem emellan verkar vara som störst, följa det vuxna barnets desperata strÀvan efter att reparera relationen.

Glöm mig Ă€r en gripande och djupt personlig skildring av en problematisk relation mellan mor och son, om medberoende, lĂ€ngtan och det outtröttliga behovet av försoning.

“Det hĂ€r Ă€r vĂ€ldigt bra.” Niklas Wahllöf, Dagens Nyheter
“Skickligt beskrivet, Schulman tar oss vĂ€ldigt nĂ€ra smĂ€rtan.” Jenny Morelli, Svenska Dagbladet
“Sorglig och gripande.” Åsa Beckman, Expressen
“HjĂ€rtskĂ€rande, klarsynt och stark.” Ingalill Mosander, Aftonbladet
“Rakt, Ă€rligt och kĂ€nslosamt frĂ„n början till slut.” Therese Eriksson, UNT
“Glöm inte den hĂ€r boken!” Jakob Carlander, Corren
“Glöm mig Ă€r en oerhört sorglig bok, men ocksĂ„ sĂ€llsynt gripande.” Philip Teir, Hufvudstadsbladet
“Jag har sĂ€llan lĂ€st en sĂ„ drabbande skildring av medberoendets vidriga mörker.” Maria Zaitzewsky Rundgren, Accent Magasin
“Han kan skriva. Och han kan kĂ€nna.” Anneli Dufva, P1 Kulturnytt
“En vĂ€ldigt berörande bok.” Malou von Sivers, Malou Efter tio
“Kan inte sluta lĂ€sa, sitter fast som i ett skruvstĂ€d. Det Ă€r sĂ„ oerhört starkt och sjĂ€lvutlĂ€mnande. Det hĂ€r Ă€r en berĂ€ttelse som verkligen gĂ„r under huden. Det Ă€r mycket, mycket bra. Det Ă€r starkt och gripande, rakt igenom.” Bokspegeln

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!