Dan Browns 3 bÀsta böcker pÄ svenska

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Daniel “Dan” Brown, född 22 juni 1964 i Exeter, New Hampshire, Ă€r en amerikansk författare. Hans mest kĂ€nda romaner Ă€r förmodligen bĂ€stsĂ€ljarna Änglar och demoner (2000) och Da Vinci-koden (2003). Han har Ă€ven gett ut tvĂ„ skivor pĂ„ eget skivbolag. Det hĂ€r Ă€r vĂ„r lista över vad vi anser vara Dan Browns bĂ€sta böcker pĂ„ svenska.

1. Vilda djurens orkester

Bestsellerförfattaren Dan Brown bilderboksdebuterar – med musik! “Vilda djurens orkester” slĂ€pps den 1 september 2020 vĂ€rlden över och ackompanjeras av klassisk musik skriven och komponerad av Dan Brown sjĂ€lv. Det Ă€r ett musikaliskt Ă€ventyr pĂ„ snitsig vers, med gömda koder i de underbara bilderna av Susan Batori. NĂ€r Maestro Mus beger sig vĂ€rlden över för att samla sina musikaliska vĂ€nner blir det en spĂ€nnande resa. Boken passar fint för höglĂ€sning bĂ„de för de yngsta och för lite Ă€ldre syskon som kan hjĂ€lpa till med att leta bokstĂ€ver och bilda ord!

Samtidigt som man lĂ€ser boken kan man – med en gratis interaktiv smartphone-app och QR-kod i boken – hĂ„lla kameran pĂ„ en mobil enhet över bilden och lyssna till musiken som ackompanjerar varje uppslag.

DAN BROWN Ă€r författare till mĂ„nga internationella bĂ€stsĂ€ljare, bland annat “Da Vinci-koden”, “Inferno”, “Änglar och demoner” och “Den förlorade symbolen”. Han har alltid berĂ€ttat historier och fascinerades av rim och ramsor redan som treĂ„ring. Han bor i New England med sin gula labrador, Winston. LĂ€s mer pÄ www.danbrown.com.

SUSAN BATORI Àr illustratör och bor i Budapest med man och katt. Hon har studerat grafisk design vid Hungarian Academy of Fine Arts. Sedan 2013 frilansar hon som barnboksillustratör.

2. Begynnelse

VarifrĂ„n kommer vi?Vart Ă€r vi pĂ„ vĂ€g?Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anlĂ€nder till Guggenheimmuseet i Bilbao för att nĂ€rvara vid avslöjandet av en upptĂ€ckt som enligt inbjudan kommer att “förĂ€ndra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioĂ„rig miljardĂ€r som blivit vĂ€rldskĂ€nd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djĂ€rva förutsĂ€gelser, var en gĂ„ng Langdons student.

Nu hÀvdar han att han funnit svaret pÄ tvÄ av mÀnsklighetens mest omdebatterade frÄgor.NÀr den spektakulÀra presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gÀsterna stÄr inför ett avslöjande som Àr lÄngt mer kontroversiellt Àn de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den vÀlorkestrerade kvÀllen i kaos.

Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara mÄltavla för en okÀnd fiende som inte skyr nÄgra medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptÀckt nÄr dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knÀcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det Àr för sent.

Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism. Efter sensationella bĂ€stsĂ€ljare som Da Vinci-koden, Änglar och Demoner och Inferno Ă€r Dan Brown nu tillbaka med en av sina hittills mest hisnande, banbrytande och underhĂ„llande romaner.

3. Den förlorade symbolen

Vissa upplevelser Ă€r vĂ€rda att vĂ€nta pĂ„…

Robert Langdons tredje Ă€ventyr, uppföljaren till Ă„nglar och demoner och Da Vinci-koden, Ă€r en hĂ€ndelse i bokvĂ€rlden som kanske saknar motstycke.

SĂ€llan har en lĂ€supplevelse varit mer efterlĂ€ngtad. Sedan Da Vinci-koden utkom 2003 (2004 i Sverige) har över 80 miljoner exemplar av Browns böcker sĂ„lts vĂ€rlden över. Nu fortsĂ€tter lĂ€sĂ€ventyret med Den förlorade symbolen.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!