Martina Haags 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Helen Martina Haag, född Uusma den 9 juni 1964 pÄ Lidingö, Àr en svensk skÄdespelare, krönikör och författare. Det hÀr Àr vÄr lista över Martina Haags 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Det Àr nÄgot som inte stÀmmer

Men sÄ börjar Martina Haag berÀtta om en skilsmÀssa sÄ att jag tappar andan: fÄ kan beskriva kÀnslor som hon. Sorgen, Ängesten, sjÀlvförtroendet som bara försvinner. Delar av den hÀr boken Àr bÀttre Àn allt annat Martina Haag har skrivit. Dagens Nyheter
Man hör om hur det hĂ€nder andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hĂ€nda en sjĂ€lv. Men man har ingen aning.
Det hÀr Àr en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama jÀrvar med eldkastare. Om en bottenlös fjÀllsjö, dit ingen fÄr gÄ, och om hur man reser sig, trots att man Àr helt sÀker pÄ att man inte orkar lÀngre.
Martina Haag Àr författare, skÄdespelare och förelÀsare.
I höst Ă€r hon ocksĂ„ aktuell med filmatiseringen av Glada hĂ€lsningar frĂ„n MissĂ„ngertrĂ€sk.
Den hÀr gÄngen lÄter hon ett strÄk av smÀrta och pina löpa genom historien. Det kÀnns Àkta och Àr modigt gjort. Det Àr ocksÄ intressevÀckande och humorn lyser klarare nu, nÀr den fÄr kontrastera mot en mörkare bakgrund. Icakuriren
Bitvis Àr detta den mest drabbande skilsmÀssoskildring jag lÀst, en total, obönhörlig Àrlighet om upplevelsen av att bli bedragen, ratad och dumpad av den man Àlskar mest. Expressen
Romanen Ă€r intensiv och stark, Ă€rlig i sitt tonfall, genomstungen av smĂ€rta. Men ocksĂ„ av drastisk galghumor. Östgöta Correspondenten
En smÀrtsamt trÀffsÀker historia om hur det Àr att bli lÀmnad av sin kÀrlek och nÀrmaste mÀnniska. Bokhora

2. 10 anledningar att inte bjuda hem folk (och 10 sÀtt att göra det ÀndÄ) (signerad)

TÀnk om ingen kommer? TÀnk om gÀsterna inte tycker om maten? TÀnk om det blir stelt? TÀnk om ingen tackar ja nÀr jag bjuder in, tyvÀrr Àr alla sjuka och dÄ struntar jag i att ha middag och gÄr pÄ bio istÀllet, men dÄ sitter flera av dom i salongen och försöker gömma sig bakom sina godispÄsar?

10 anledningar att inte bjuda hem folk Ă€r en handbok för dig som behöver hjĂ€lp att komma över tröskeln. För egentligen finns det inga perfekta middagar med perfekt dukat porslin och perfekt fönad vĂ€rdinna och perfekta artiga gĂ€ster som sitter alldeles perfekt raka i ryggen och konverserar med perfekt grammatik. Och om det hade det funnits, sĂ„ hade de bjudningarna varit ganska trĂ„kiga. Det Ă€r det operfekta och lĂ€ttsamma som Ă€r roligt. Och som gör att dina gĂ€ster vĂ„gar bjuda tillbaka.

Martina Haag Ă€r prisbelönt författare med miljontals sĂ„lda böcker. Hennes kritikerrosade roman Det Ă€r nĂ„got som inte stĂ€mmer röstades fram som Årets bok 2016. Martina skriver ocksĂ„ filmmanus och har spelat huvudrollen i flera filmer baserade pĂ„ hennes egna romaner. 10 anledningar att inte bjuda hem folk (och 10 sĂ€tt att göra det Ă€ndĂ„) Ă€r hennes andra kokbok.

3. I en annan del av Bromma

Mitt liv har blivit lite rörigt pÄ sista tiden. Varför ligger jag obekvÀmt pÄ barr och blÄbÀrsris och smÄ stenhÄrda kottar och spionerar pÄ min egen familj i kikare? Varför dyker Lars Adaktussons rödblonda huvud upp sÄ fort jag sÀtter pÄ teven? Vad hÀnde med min koll pÄ band och musik? Jag vet inte ens vem det Àr som Àr sjÀlva Kent av alla killarna i popgruppen Kent.

Sju Är har gÄtt sedan Bella fick sparken frÄn Dramaten. Nu Àr hon gift och har fÄtt tvÄ pojkar med den framgÄngsrika tevestjÀrnan Matte. SjÀlv jobbar hon i receptionen pÄ TV4 och undrar vart hennes liv och drömmar tog vÀgen. Blev det inte mer Àn sÄhÀr?

Matte tror att Bella har Äkt pÄ semesterresan som han sÄ omtÀnksamt har köpt till henne.

Bella tror att Matte Àr pÄ landet och har sommarlov med pojkarna.

Det visar sig att bÄda tvÄ har helt andra planer.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!