Bästa boken om barns utveckling du inte läst

Förstå ditt barns hjärna: 12 banbrytande strategier för att stimulera barnets emotionella och intellektuella utveckling

Varför bråkar ditt barn? Svaret finns ofta i de olika processer som sker i barnets hjärna. Den balanserade övervåningshjärnan är inte färdigutvecklad förrän i 25-årsåldern och den känslosamma högerhjärnan dominerar ofta den logiska vänsterhjärnan hos små barn.

I New York Times bestseller-boken Förstå ditt barns hjärna, erbjuder hjärnforskaren Daniel J Siegel och föräldraskapsexperten Tina Payne Bryson 12 nyckelstrategier som stimulerar barnets emotionella och intellektuella utveckling.

Genom att tillämpa strategierna i det dagliga föräldraskapet kan du omvandla varje utbrott, gräl eller rädsla till en möjlighet att hjälpa ditt barn att sammankoppla hjärnans olika delar för lugnare och bättre beslut – en förmåga som ditt barn kommer att ha nytta av för resten av livet.

Se även  Bästa boken om barnuppfostran: Barnaboken: barnavård och barnuppfostran 0-16 år

Förstå ditt barns hjärna är en av världens mest sålda föräldraskapsböcker och har översatts till över 30 språk. Det finns goda möjligheter att kunskaperna den förmedlar kommer att förändra ditt föräldraskap i grunden.

”Det handlar om hjärnforskning men denna briljanta bok är upplagd så att den är hjälpsam för en stor bredd av läsare. Varje strategi har till exempel illustrerats i serieform och i slutet av boken finns allt beskrivet i sammandrag och anpassat till olika åldrar.” – BTJ-häftet nr 16, 2019, Therese Nordholm

Se även  Bästa boken om anknytning du inte läst

”Siegel & Bryson gör ett lysande jobb med att förklara barnets hjärnas utveckling och guidar oss förbi de vanligaste föräldramisstagen.” – Henrik Fexeus, författare och programledare

”En fantastisk bok med enkla förklaringar baserade på den senaste hjärnforskningen.” – Mattias Ribbing, författare till boken Smart föräldraskap

Förstå ditt barns hjärna : 12 banbrytande strategier för att stimulera barnets emotionella och intellektuella utveckling är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Det här är den enskilt bästa boken om barns utveckling på den svenska marknaden just nu.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇