2 böcker för singlar du måste spana in som singel

Är du singel?

Här är våra tips på 3 böcker du bara måste spana in!

1. Positiv singel: konsten att vara singel och lycklig av Vera Peiffer (1994)

Känner du dig trist, tråkig och olycklig över att leva ensam? Känner du dig utstött från samhället? Överraskande nog är du inte ensam om att ha dessa känslor. Boken beskriver hur oro och rädsla för att vara singel kan övervinnas.

Genom att se positivt på situationen kan en positiv självbild, nya sällskapstalanger och vänskapsband utvecklas. POSITIV SINGEL ger en optimistisk och motiverande kraft som känns inspirerande när hjälp behövs för att kunna uppleva livets under och glädjeämnen.

2. Från singel till självbo: konsten att trivas i sitt eget sällskap av Kicki Biärsjö (2012)

Från singel till självbo (2009) är boken som tar död på myten att det bara finns ett sätt att leva – i familj med barn. Runt 40 procent av hushållen i Sverige är ensamhushåll, men ändå är det inte riktigt accepterat.

Se även  5 böcker om lyckad dejting du måste spana in

Därför har Kicki Biärsjö uppfunnit ett eget, positivt laddat ord: självbo.

Att vara självbo innebär att man valt att leva ensam med sig själv och att man är nöjd med det. Boken är fylld av reflektioner och blandar galghumor och djupaste allvar.

Bli fri från jämförandets förbannelse och sträva efter att vara den du är, säger Kicki Biärsjö. Välj bort parrelationer om du vill, alla behöver inte få barn, du duger som du är.

Se även  3 böcker om äktenskap du inte läst

Olika slags kärlek, vänskapens betydelse, barnlöshet och barnfrihet, skön eller ensam ensamhet, semestra på egen hand och vikten av att känna sig som en del i ett sammanhang är exempel på ämnen som tas upp i boken.

Styrkeläsning för dig som vill börja trivas bättre med ditt liv.Det här är en print-on-demand-utgåva. Läs mer på www.forum.se/pod

Se även  5 böcker om lyckad dejting du måste spana in

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇