10 bÀsta böckerna av Paulo Coelho du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 10 minuter ⏳
SjÀlvaste Paulo Coelho. Det hÀr Àr vÄr lista över hans bÀsta böcker.

Paulo Coelhos liv i sig kan mycket vÀl vara vÀrt att skriva en bok om. Under sin ungdom var han engagerad i ett psykiatriskt sjukhus bildat av sina egna förÀldrar, som trodde att hans upproriska attityd var ett tecken pÄ galenskap; det var under sÄdan uppfostran han utsattes för fasorna med elektrochockterapi.

I tjugoÄrsÄldern hoppade Coelho av sin juristutbildning för att resa runt Sydamerika; senare blev han journalist. Efter en livsförÀndrande pilgrimsfÀrd till Santiago de Compostela bestÀmde han sig för att följa sin livslÄnga dröm om att bli författare. HÀr Àr 10 av hans mest minnesvÀrda och bÀsta böcker i mitt tycke.

1. The Alchemist (Alkemisten) (1988)

Alkemisten Àr en psykologisk roman, eller sÄ skulle jag vilja att du tÀnker pÄ den i varje fall. Paulo Coelho berÀttar historien om en spansk herde som skapar sin egen personliga legend genom sina andalusiska resor i Egypten.

BerĂ€ttelsen föresprĂ„kar “filosofin” om att mĂ€nniskor bara upptĂ€cker sig sjĂ€lva nĂ€r de förstĂ„r hur man lyssnar. Men lyssna inte pĂ„ oss, lyssna pĂ„ alkemisten: ”Alkemi Ă€r projektionen i den materiella vĂ€rlden av alla andliga begrepp. Inte bara laboratoriearbete utan ocksĂ„ den inre, personliga kemin, vars laboratorium blir vĂ„rt liv i sig.

Om vi Ă€r trofasta mot vad jag kallar ”Personlig legend” förĂ€ndras hela vĂ€rlden och de saker vi rör vid kommer ocksĂ„ att förvandlas till det filosofiska guldet. ”

Den första och bÀsta boken av Paulo Coelho jag nÄgonsin lÀst. Den Àr oerhört djup.

Ett minne för livet. Jag kan inte rekommendera den tillrÀckligt.

2. The Winner Stands Alone (2008)

Vad Àr priset pÄ framgÄng? Paulo Coelho erbjuder oss en spegel av vÄrt eget samhÀlle, dÀr kulten av lyx och framgÄng gör oss döva för sanningarna som mumlas av vÄra hjÀrtan. I Cannes möter vi dem som har lyckats med haute couture och film: en rysk miljonÀr, en kÀnd stylist frÄn Mellanöstern, stjÀrnan Gabriela, en ambitiös detektiv och modellen Jasmine.

Pengar, makt och berömmelse Àr deras livs mÄl, och för att uppnÄ dessa Àr de beredda att göra vad som helst.

3. The Devil and Miss Prym (2009)

Den eviga konflikten mellan gott och ont Äterges i The Devil och Miss Prym. För att berÀtta denna liknelse har Coelho förvandlat Edens trÀdgÄrd till en liten by i bergen, som slumrar i fredlig lycka och kunskapens frukt till guldmetaller. Den frestande ormen Àr en elegant resenÀr och talare som vÀljer Chantal Prym, en vacker ung barmaid, som sin medlare.

Coelho dissekerar och manipulerar sina karaktÀrer som dockor i denna vÀrld av skuggor, dÀr döden inte Àr begrÀnsad till kyrkogÄrdar men förblir nÀra kopplad till livet. SÄ Àr mÀnniskan bra eller dÄlig? Och Àr Gud ens intresserad av deras öde? Svaret finns pÄ drygt 200 sidor.

4. Eleven Minutes (2003)

Maria Àr en ung brasilianer som arbetar som försÀljningstjÀnst i en tygbutik och ger sig en veckas semester i Rio de Janeiro. PÄ Copacabana-stranden erbjuder en schweizisk man henne ett jobb som cabaretdansare i GenÚve.

Hon ser detta som början pÄ en saga, men verkligheten Àr helt annorlunda. Maria hamnar i prostitution, Àven om det Àr viktigt att notera att hon gör det utan skam. Under alla hennes Àventyr förblir emellertid sex och kÀrlek gÄtor, tills hon Àntligen möter en ung mÄlare som rÄkar vara sÄ förlorad som hon Àr.

För att upptÀcka sexualitetens helighet mÄste Maria först hitta ett sÀtt att förena sig med sig sjÀlv.

5. Brida (1990)

Brida, en ung irlÀndsk kvinna pÄ jakt efter kunskap, har alltid varit intresserad av magi, men hon lÀngtar efter nÄgot mer. Hennes strÀvan leder henne att trÀffa mÀnniskor med stor visdom som gör det möjligt för henne att upptÀcka den andliga vÀrlden.

En trollkarl som bor i en skog lÀr henne att övervinna sin rÀdsla och tro pÄ universums godhet; en trollkarl förklarar hur man dansar efter vÀrldens rytm och Äberopar mÄnen. Brida lÀmnar sedan för att möta sitt öde. Lyckas hon lÀmna allt för att bli hÀxa?

Denna förtrollande roman Äterupplivar teman kÀra för lÀsarna av Paulo Coelho, eftersom berÀttaren vÀver en berÀttelse som blandar kÀrlek, passion, mysterium och andlighet.

6. By the River Piedra I Sat Down and Wept (1994)

Pilar och hennes följeslagare trÀffas först under barndomen, men förblir inget annat Àn bekanta tills de stöter pÄ varandra igen 11 Är senare.

Hon Àr en kvinna som har lÀrt sig att vara stark och inte bli övervÀldigad av sina kÀnslor. Han Àr en man som har gÄvan att lÀka andra och söker i religionen en lösning pÄ sina interna konflikter.

BĂ„da förenas av önskan att förĂ€ndras och driva sina drömmar. För att uppnĂ„ detta mĂ„ste de övervinna de vanliga hinder som de förlorade stĂ„r inför: rĂ€dsla för misslyckande och fördomar. Pilar och hennes följeslagare bestĂ€mmer sig sedan för att Ă„ka till en liten by i PyrenĂ©erna för att upptĂ€cka sin egen ”personliga sanning”.

Paulo Coelho berĂ€ttar denna historia med poetisk och modern dialog, men kastar oss ocksĂ„ in i det gudomliga mysterierna. Eftersom, som han sĂ€ger, “Ă€r den andliga upplevelsen framför allt en praktisk upplevelse av kĂ€rlek.”

7. Manuscript Found in Accra (2012)

Det Àr den 14 juli 1099. Med korsfarare vid portarna till deras stad trÀngs invÄnarna i Jerusalem runt en mystisk man som kallas kopten för att höra hans sista lÀror.

Publiken, sammansatt av kristna, judar och muslimer, som tidigare levde i harmoni, förbereder sig för strid, nederlag och slakt. Men lÄngt ifrÄn nÄgon krigsstrategi Àr den lÀrdom av livet som de fÄr.

“Manuscript Found in Accra” Ă€r en inbjudan att ompröva vĂ„r mĂ€nsklighet och stĂ€ller en nyckelfrĂ„ga: vilka vĂ€rden kvarstĂ„r nĂ€r allt annat förstörs?

8. Maktub (1994)

Maktub Àr en samling berÀttelser och liknelser som representerar en fÀrgstark skatt av visdom. Dessa korta texter, inspirerade av de mest olika kÀllorna och folklore, föddes av Paulo Coelhos bidrag till den brasilianska dagstidningen Folha de Sao Paulo.

PÄ grund av framgÄngen med sin kolumn bestÀmde författaren att vÀlja sina favorittexter att publicera för sin globala publik.

9. The Zahir (2005)

En berömd författare överger alla principer som styr hans liv nÀr hans fru försvinner spÄrlöst. Under en resa som tar honom frÄn Paris till Centralasien korsar han stÀppen och öknen för att hitta nÄgot som ger hans liv en större mening.

Paulo Coelho Äterbesöker forntida myter och avlÀgsna traditioner för att framkalla kÀrleksteman, pilgrimsfÀrden för sjÀlvkÀnnedom och ursprunget till tron. Han pratar om frihet och ensamhet och undrar mÀnniskans framtid pÄ jakt efter stabilitet, kÀrlek och andlighet.

10. The Witch of Portobello (2006)

Den adopterade dottern till en rik libanesisk familj, Athena flyttade till London nÀr krig bröt ut i deras land, ett krig som hon förutspÄdde. PÄ universitetet blir hon kÀr i en man som gör henne gravid. Det unga paret övervinner svÄrigheter och gifter sig mot familjernas önskemÄl, men deras fackförening varar inte.

Nu Àr mor, Athena, inte undvikande att tÀnka pÄ kvinnan som förde henne till vÀrlden och sÀtter sig för att hitta henne och vill förstÄ hur hon kunde ha övergivit sitt barn. Vad hon kommer att upptÀcka under resan kommer att förÀndra livet och hennes nÀra och kÀra.

Sammanfattning

Paulo Coelho Àr en fantastisk författare, och det hÀr Àr min lista över vad jag anser vara Paulo Coelhos bÀsta böcker. Jag hoppas du hittar en ny, spÀnnande bok att blÀddra i. Stort lycka till!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!