Christoffer Carlssons 3 bÀsta böcker

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Christoffer Carlsson, född den 28 augusti 1986 i Halmstad, Àr en svensk författare och filosofie doktor i kriminologi, mest kÀnd för kriminalromanerna om Leo Junker och den fristÄende JÀrtecken.

Det hÀr Àr vÄr lista över Christoffer Carlssons 3 bÀsta böcker.

1. Brinn mig en sol

I februari 1986 sker det första mordet i byn Tiarp pÄ NyÄrsÄsen utanför Halmstad.

För polisen Sven och hans son Vidar blir det en avgörande tid. Landet Àr i chock efter mordet pÄ Olof Palme. Medan Vidar söker sin vÀg mot vuxenlivet, tvingas Sven in i mörkret pÄ NyÄrsÄsen för att jaga Tiarpsmannen:
Vem Àr han?
Vem blir hans nÀsta offer?
Och vem Ă€r författaren som lĂ„ngt senare Ă„terger historien – varför skriver han?

“Brinn mig en sol” Ă€r en kriminalroman om sanning, skuld och ansvar i en tid dĂ„ Sverige förĂ€ndras bortom igenkĂ€nning.

2. JĂ€rtecken

En novembernatt 1994 begÄs ett mord i utkanten av den hallÀndska byn MarbÀck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt stÀlls till rÀtta. Men brottet skapar ringar pÄ vattnet. Genom tiden gör det smÄ och stora avtryck i mÀnniskors liv. FrÄgetecken uppstÄr: Vad var det egentligen som hÀnde dÀruppe i MarbÀcksskogen?

Och sÄ Àr det Isak, pojken med jÀrtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra nÄgot förfÀrligt.

3. Den osynlige mannen frÄn Salem

En ung kvinna kvinna hittas ihjÀlskjuten pÄ ett hÀrbÀrge i Stockholm. Tre vÄningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lÀgenhet av sirenerna.

NÀstan tjugo Är tidigare, under uppvÀxten i förorten Salem, möter den unge Leo tvÄ personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vÀnner, Leo och Julia blir nÄgot mer. I skuggorna skymtar nÄgon som kommer att förÀndra allt.

Det Àr slutet av sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gÀrningsman, dÀr varje steg framÄt endast leder lÀngre in i en labyrint.

“Den osynlige mannen frĂ„n Salem” Ă€r den första delen i den hyllade serien om polisen Leo Junker.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!