Bästa boken om keto du aldrig läst

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

Keto: den kompletta boken om ketogen kost

Den kompletta ketobibeln – illustrerad matfakta samt kokbok.

Att följa en ketogen kost ger dig möjlighet att vara ditt friskaste jag. Kroppen använder fett som sin primära energikälla och du slipper hunger, sockersug och ett svajigt blodsocker. Keto på rätt sätt med bra råvaror är antiinflammatorisk och hjälper till att skapa en optimal hormonell miljö i kroppen. Men hur man lyckas med keto kan vara svårt att förstå och många missar de avgörande komponenterna.

I Keto – den kompletta boken om ketogen kost förklarar Martina Johansson på ett tydligt och lättförståeligt sätt vad du ska äta och hur du lyssnar på din kropp. Med hjälp av fallstudier beskrivs hur olika kroppar kan reagera och hur svårigheter övervinns.

I boken får du information om hur du får i dig rätt mängd fett, rätt proteiner och alla andra näringsämnen du behöver. Lär dig hur du skruvar på fettförhållandena i stället för att räkna kalorier och hur du ska tänka gällande grönsaker, fett och olika slags protein. Med hjälp av en ketogen kost kan du prestera bättre, gå ner i vikt och helt enkelt må bättre!

Keto: den kompletta boken om ketogen kost är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Det här är kanske den bästa boken om keto du aldrig läst.


Keto-dieten: En liten guide

Vad är keto-dieten för något?

Den ketogena dieten (eller keto-dieten, för kort) är en diet med låg kolhydrathalt och hög fetthalt som erbjuder många hälsofördelar.

Faktum är att många studier visar att denna typ av diet kan hjälpa dig att gå ner i vikt och förbättra din hälsa.

Ketogena dieter kan till och med ha fördelar mot diabetes, cancer, epilepsi och Alzheimers sjukdom.

Den ketogena dieten är en kost med mycket låg kolhydrat och hög fetthalt som delar många likheter med Atkins- och lågkolhydratdieten.

Det innebär att drastiskt minska kolhydratintaget och ersätta det med fett. Denna minskning av kolhydrater försätter din kropp i ett metabolt tillstånd som kallas ketos.

När detta händer blir din kropp otroligt effektiv på att bränna fett för energi. Det omvandlar också fett till ketoner i levern, som kan leverera energi till hjärnan.

Ketogen kost kan orsaka betydande minskningar av blodsocker och insulinnivåer. Detta, tillsammans med de ökade ketonerna, har vissa hälsofördelar.

Vad är ketos?

Ketos är ett metaboliskt tillstånd där din kropp använder fett som bränsle istället för kolhydrater.

Det inträffar när du avsevärt minskar din konsumtion av kolhydrater, vilket begränsar din kropps tillförsel av glukos (socker), som är den huvudsakliga energikällan för cellerna.

Att följa en ketogen diet är det mest effektiva sättet att komma in i ketos. Generellt handlar det om att begränsa kolhydratkonsumtionen till cirka 20 till 50 gram per dag och fylla på med fett, såsom kött, fisk, ägg, nötter och hälsosamma oljor.

Det är också viktigt att dämpa din proteinkonsumtion. Detta beror på att protein kan omvandlas till glukos om det konsumeras i stora mängder, vilket kan bromsa din övergång till ketos.

Att träna intermittent fasta kan också hjälpa dig att komma in i ketos snabbare. Det finns många olika former av intermittent fasta, men den vanligaste metoden innebär att begränsa matintaget till cirka 8 timmar per dag och fasta under de återstående 16 timmarna.

Blod-, urin- och utandningstester finns tillgängliga, som kan hjälpa till att avgöra om du har kommit in i ketos genom att mäta mängden ketoner som produceras av din kropp.

Vissa symtom kan också indikera att du har kommit in i ketos, inklusive ökad törst, muntorrhet, frekvent urinering och minskad hunger eller aptit.

Vi hoppas du håller med om vårt val av den bästa boken om keto dieten!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇