4 böcker med Johan Glans du aldrig läst

1. Johan Glans – World tour of Skandinavien

World tour of Skandinavien är en klassisk standup-show som behandlar livets mer intressanta frågor, såsom: Vad händer när man nyser i en fullsatt hiss? Hur högljudd får man vara i kyrkan? Får man slå ett barn om det jagar en med en toaborste?

Efter ett par framgångsrika år som skådespelare i olika film-, TV- och teaterproduktioner återvände Johan Glans till platsen där han trivs som allra bäst – standupcomedyscenen.

Som namnet antyder gick World tour of Skandinavien utanför Sveriges gränser. Turnén inleddes i Norge och fortsatte sedan till Finland, Danmark och Island innan den anlände till Sverige. Den här inspelningen är gjord 2013 i Lund.
Johan Glans – World tour of Skandinavien är tillgänglig som ljudbok.

2. World Tour of the World

Efter ”World Tour of Skåne” och ”World Tour of Skandinavien” är det dags för Johan Glans största turné hittills: ”World Tour of the World”!

Den här gången besökte Johan varje världsdel (utom Antarktis) och gjorde standup i städer som Tokyo, Amsterdam, Ljubljana, Buenos Aires, Johannesburg, Las Vegas, San Fransisco, Dublin, Anchorage och Sydney.

Väl hemma följde en 1,5 år lång turné genom hela Sverige, från Ystad i söder till Haparanda i norr. När allt var klart hade över 170 föreställningar spelats och över 200 000 hade sett den!

Den här inspelningen är gjord 2018 under två kvällar i Skåne: På Malmö Arena och på Medborgarhuset i Eslöv.
World Tour of the World är tillgänglig som ljudbok.

3. Johan Glans – World tour of Skåne

World tour of Skåne är en standup-show som skämtar friskt om bl. a. hur det är att bo hemma hos mamma och pappa som vuxen. Hur det var att vara skolpolis i småskolan, hur det är att ha blivit pappa och hur det kan gå när man drar en lögn när man har dubbelbokat sig på ett gig.

Johan Glans är komikern med den sparsmakade mimiken som vi sett i shower som Parlamentet, Kvarteret Skatan m.fl. Han har dessutom vunnit priser som Årets komiker, Årets skåning och är sedan 2012 hedersmedborgare i Eslöv.

Den här showen spelades in 2008 under Johans turné.
Johan Glans – World tour of Skåne är tillgänglig som ljudbok.

4. När Gustav blev kung – en sagolik historia om Gustav Vasa

Berättarröst: Johan Glans

Storsäljande boken om Gustav Vasa nu även som ljudbok.

Det fanns en gång en kille som hette Gustav. En dag, när han var utomlands, kom den danske kungen till Sverige och dummade sig. Då blev Gustav arg. Snabbt som attan drog han hem för att stoppa honom. Hur det gick? Rätt så bra faktiskt.

Boksmart ger ut sagolika historier som lär dig och ditt barn om svensk historia. På bara 10 minuter får du och ditt barn koll på en historisk person och händelse som ni kan minnas livet ut. För vem glömmer en saga?

Sagor i serien om svensk historia:

  1. När Maggan tog makten – en sagolik historia om drottning Margareta (1300-tal)
  2. När Gustav blev kung – en sagolik historia om Gustav Vasa (1500-tal)
  3. Lejonet från Norden – en sagolik historia om Gustav II Adolf (1600-tal)
  4. Flickan som inte ville bli drottning – en sagolik historia om drottning Kristina (1600-tal)
  5. Kalles vilda äventyr – en sagolik historia om Karl XII (1700-tal)
  6. Kungen som ville bli hjälte – en sagolik historia om Gustav III (1700-tal)
    När Gustav blev kung – en sagolik historia om Gustav Vasa är tillgänglig som ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2023

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇