2 böcker om tennis du måste läsa

Om du letar efter en ny tennisbok har du kommit till rätt plats. Vi har sammanställt en omfattande lista över de bästa tennisböckerna som någonsin skrivits av de största namnen inom vår sport, och organiserat dem så att du snabbt kan hitta en bok du kommer att älska.

När den här resursen skapades hade varje bok på den här listan fantastiska recensioner, och många sitter i vår bokhylla, så vi är övertygade om att du kommer att hitta en bok som du gillar.

Det här är 2 böcker om tennis på svenska alla tennisintresserade bör läsa just nu enligt oss.

2 böcker om tennis du måste läsa

1. Ren vilja: berättelsen om Björn Borg av Jan Söderqvist (2020)

Utsedd till Sveriges främste idrottare genom tiderna. Vinnare av Wimbledon fem år i rad. Sex gånger mästare i Franska öppna mästerskapen i Paris. Björn Borgs rekordbrytande triumfer på tennisbanor runt om i världen fick en hel värld att häpna och börja viska om det nästan onaturligt disciplinerade tennisundret från norr.

Se även  3 golfböcker du måste läsa

När han vid 26 års ålder lade racketen på hyllan förstod ingen varför. Topprankad och mitt uppe i en otroligt lönsam karriär kunde alla bara storögt se på när mästaren lämnade planen för gott. Vad var det egentligen som hände?

Ren vilja: Berättelsen om Björn Borg är den första djupdykande biografin om en av Sveriges största idrottslegendarer. Här skildras en komplicerad dubbelnatur som genom enastående viljestyrka förvandlade sig själv till en obesegrad tennismaskin men som efter en serie katastrofala beslut riskerade att förlora allt han uppnått.

2. Inte bara tennis av Peter Barlach (2012)

John är en elvaårig kille, på det tolfte, vars största intresse är tennis. Han bor i Lillängen med sin mamma, pappa, storasyster och deras hund Bessie.

Se även  3 böcker om ishockey du måste läsa

När han inte går i skolan hänger han med kompisar och spelar tennis. Men en dag vänds livet upp och ner.

Inte bara tennis är en stark och drabbande berättelse om att mista en förälder.

Vad är tennis för något?

Tennis hänvisar till ett spel som vanligtvis spelas av två eller fyra personer som använder speciella racketar för att slå en liten, filtklädd boll fram och tillbaka över ett nät. Singeltennis spelas av två personer, en på vardera sidan av nätet. Dubbeltennis spelas av fyra personer, organiserade i lag med två spelare på varje sida av nätet.

Tennis spelas på en plan, rektangulär yta som kallas tennisbana. Tennisbanan är uppdelad i sektioner som talar om för spelarna var de måste stå eller slå bollen för att få poäng. Ett midjehögt nät löper tvärs över mittbanan och skapar två lika sidor i vardera änden. Tennisbanor är vanligtvis gjorda av lera, grus, gräs eller konstgräs.

Se även  3 bra böcker om ridning du måste spana in

Den längsta professionella tennismatchen som någonsin spelats var under den första omgången av Wimbledon-mästerskapen 2010 mellan amerikanen John Isner och Frankrikes Nicolas Mahut. Den matchen varade i mer än 11 ​​timmar och spelades under tre dagar. Till slut besegrade Isner Mahut för att gå vidare till turneringens andra omgång.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇