3 böcker som utspelar sig i Nya Zeeland du aldrig läst

1. Kärleksrutten – Nya Zeeland

Louisa har alltid drömt om att besöka Nya Zeeland. Ändå har hon liten klump i magen när hon och bästa vännen Anne äntligen ska iväg och backpacka. Hon har ju ihärdigt försökt få till ett förhållande med David – är det verkligen smart att åka ifrån honom? Att Anne börjar använda hashtaggen #kärleksrutten på deras resefoton gör inte saken bättre. Vad ska David tro om han ser det?

På plats i Nya Zeeland visar det sig bli svårt att följa den resplan som Louisa noggrant lagt upp. Dessutom kommer hon ofta på sig själv med att undra hur Anne egentligen klarar av att vara så charmig och spontan hela tiden. Vad är hennes hemlighet? När Louisa väl vågar släppa taget blir det början på ett äventyr som överträffar även hennes allra vildaste fantasier. Ett äventyr fyllt med vänskap, naturupplevelser – och en storslagen romans…

Caroline Twamley är en svensk författare från Falkenberg. År 2019 gjorde hon, tillsammans med systern Josefine Jansson, sin författardebut med boken ”Vilse på Nya Zeeland”.

Kärleksrutten – Nya Zeeland är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

2. Vilse på Nya Zeeland

Vilse på Nya Zeeland är en rolig och lättläst bok i dagboksform där läsaren får följa systrarna Jenny och Sofia på deras äventyr som backpackers på bland annat Nya Zeeland.

Boken skildrar systrarnas liv med alla de utmaningar och upplevelser som är en del av vardagen när man befinner sig på andra sidan jordklotet.

”Rolig bok med högt tempo.” Therese Loreskär

”I love it!” Victoria Nord

Vilse på Nya Zeeland är tillgänglig som e-bok.

3. Ingenting är glömt

En ung man hittas död på ett bibliotek i Auckland, Nya Zeeland. Polisen är övertygad om självmord, men mannens nära vän misstänker mord. Hon vet att han skrev på ett bokmanuskript där något oerhört skulle avslöjas.

Sam Hallberg, med ett förflutet som expert på terrorism, tar sig an fallet. Han leds allt djupare in i en korrumperad värld där inget är som han tror. Samtidigt misstänker affärsjournalisten

Lynette Church att hon är en smutsig politisk verksamhet på spåret. Med början i Nya Zeeland slingrar sig hennes sökande runt om i världen där maktfullkomliga personer och krigsförbrytare som utger sig för att vara hjältar från Irak tycks vara inblandade.

Första delen i den planerade Matakana-trilogin.

Ingenting är glömt är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

Inlägg senast uppdaterat: 10 februari, 2023

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇