5 bästa böckerna av Michael Chabon du måste läsa

Beräknad lästid: 6 minuter ⏳

Michael Chabon är en amerikansk författare född 1963, belönad med Pulitzer Price för The Amazing Adventures of Kavalier & Clay, medan många av hans böcker är bästsäljare över hela världen.

Hans första bok, The Mysteries of Pittsburgh, publicerades 1988 och var en stor framgång och detsamma hände med hans följande verk. Här är en lista över några av Michael Chabons bästa böcker genom tiderna enligt oss.

1. The Mysteries of Pittsburgh (1988)

Chabon började skriva den här boken 21 år gammal, när han fortfarande var studerande, och den publicerades slutligen 1988.

Historiens huvudperson, Art Bechstein, står inför en rad hinder inom ramen för hans personliga liv: hans far är en mafia-revisor, hans förhållande med sin flickvän verkar ohållbart och hans nya vänskap med en man som heter Arthur verkar problematisk.

Arts förhållande till sin familj, vänner och älskare blir komplicerat och avslöjar dolda aspekter av hans personlighet och sexuella identitet och orsakar en rad oväntade händelser och konsekvenser.

Detta är det ambitiösa första uppträdandet av en ung författare vars glada språkliga färdigheter är uppenbara och leder till bokens framgång och erkännandet av hans talang.

En filmatisering, regisserad av Rawson Marshall Thurber med deltagande av ett antal kända skådespelare släpptes 2009.

2. The Amazing Adventures of Kavalier & Clay (2000)

Publicerat 2000 och vann Pulitzerpriset för fiktion nästa år, detta är utan tvekan en av Chabons mest diskuterade böcker. Kavalier & Clay är en episk berättelse som inkluderar kreativ användning av ett graciöst språk i riktning mot beröring av känsliga historiska fakta blandat med fantastiska element.

Delvis inspirerad av Supermans skapare, beskriver Chabon äventyren för två Midwestern-judiska pojkar som sålde sin superhjälte till utgivaren av DC Comics för en liten summa pengar. Boken beskriver berömmelse, ångest, kärlek, fantasi och tragedi som är involverad i barnens utveckling till vuxna, med bakgrunden av New York City, i början av andra världskriget.

3. The Yiddish Policemen’s Union (2007)

En detektivhistoria som beskriver en alternativ version av nuet, baserat på förutsättningen att Alaska under andra världskriget grundades som en tillfällig bosättning för det judiska folket och att staten Israel förstördes 1948. Platsen för romanen är Sitka, en fiktiv stor, jiddisktalande metropol.

Inom detta imaginära samtida ramverk, som bara kunde ha uppfattats och skrivits ner av Michael Chabons rika fantasi och obegränsade språk, äger rum berättelser om mysterium, exil, förlossning och kärlek.

Denna bok har fått flera science fiction-utmärkelser: Nebula Award för bästa roman, Locus Award för bästa science fiction-roman, Hugo Award för bästa roman och Sidewise Award för alternativ historia för bästa roman.

4. Gentlemen of the Road (2007)

En underbar roman som publicerades 2007 packad med action, humor och spänning, som följer ett udda par, två judiska män som engagerar sig i ett uppror och en plan för att återställa en fördriven Khazar-prins till tronen.

Enligt bokens beskrivning av inbunden utgåva är deras väg “banad med krigare och horor, onda kejsare och extraordinära elefanter, hemligheter, svärdspel och sådant som de största äventyren är gjorda av”.

5. Telegraph Avenue (2012)

En underbar roman som publicerades 2007 packad med action, humor och spänning, som följer ett udda par, två judiska män som engagerar sig i ett uppror och en plan för att återställa en fördriven Khazar-prins till tronen.

Enligt bokens beskrivning av inbunden utgåva är deras väg “banad med krigare och horor, onda kejsare och extraordinära elefanter, hemligheter, svärdspel och sådant som de största äventyren är gjorda av”.

Sammanfattning

Det här är vår lista över vad vi anser vara Michael Chabons bästa böcker genom tiderna.

Vi hoppas innerligt du hittar en ny, spännande bok att bläddra i!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇