Clive Cusslers 3 bÀsta böcker pÄ svenska du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Clive Cussler, född 15 juli 1931 i Aurora, Illinois, död 24 februari 2020 i Scottsdale, Arizona, var en amerikansk författare som skrev böcker frÀmst inom Àventyrsgenren. Cussler var marinarkeolog/skattsökare, Àventyrare och veteranbilssamlare precis som sin bokhjÀlte Dirk Pitt.

Det hÀr Àr vÄr lista över Clive Cusslers 3 bÀsta böcker pÄ svenska du mÄste lÀsa.

1. Dödligt virus

Ett virus vÀrre Àn Ebola. En galen sekt. Ett vapen vÀrlden aldrig tidigare skÄdat. Bara Juan Cabrillo kan stoppa dem. Det superteknologiska fartyget Oregon Àr pÄ vÀg hem frÄn ett hemligt uppdrag i Iran nÀr de stöter pÄ ett förlist skepp mitt ute i Persiska viken.

Ombord möts Cabrillo och hans mÀn av en fruktansvÀrd syn hundratals mÀnniskor ligger döda pÄ dÀck, antagligen drabbade av ett okÀnt virus. Bara en överlevande hittas men i samma sekund de tar honom ombord, exploderar det övergivna skeppet och förklaringen till vad som hÀnt försvinner ner i havet.

Svaret verkar finnas hos en mystisk sekt som kÀnner sig manade att kontrollera jordens befolkningstillvÀxt. De skyr inga medel och har fÄtt tillgÄng till ett nytt dödligt virus som de Àr redo att sprida i vÀrlden. Juan Cabrillo och hans besÀttning fÄr i uppdrag att stoppa detta men frÄgan Àr om det redan Àr för sent.

”Cussler Ă€r svĂ„rslagen.”
– Daily Mail

”Kungen av Ă€ventyr.”
– Sunday Express

”En ny roman av Cussler Ă€r som ett besök av din bĂ€ste vĂ€n.”
– Tom Clancy

2. Djungeln

Del 8 i Oregonarkiven med kapten Juan Cabrillo.

Efter att ha blivit utfrysta av den amerikanska regeringen Àr Juan Cabrillo och hans följe tvingade att tjÀna pengar den hÄrda vÀgen, genom skitiga och farliga smÄjobb i vÀrldens utkanter.

NÀr de fÄr i uppdrag att hitta en försvunnen Àventyrare i Myanmarsdjupa djungler, dröjer det inte lÀnge förrÀn de inser att de har gÄtt rakt i en fÀlla. Cabrillo blir förrÄdd och torterad och mÄste uppbÄda alla sina krafter för att klara livhanken och sitt förstÄnd.

Men nÀr en osynlig, till synes samvetslös, fiende visar prov pÄ sin fruktansvÀrda styrka har han inte tid att tÀnka pÄ hÀmnd. Först mÄste han rÀdda vÀrlden.

3. Mörka vatten

Juan Cabrillo och hans besÀttning ombord pÄ det hemliga spionfartyget Oregon arbetar frÀmst med att Äta sig farliga men lönsamma uppdrag frÄn vÀsterlÀndska organisationer, regeringar och företag.

Nu kommer deras klient frÄn öst och de ber Oregon om en mycket speciell sorts hjÀlp.

De som frÄgar Àr företrÀdare för ett konsortium av japanska skepparmagnater vars rikedomar nu hotas av brutala pirater som opererar i haven runt Asien. Vanligtvis brukar piratanfall drabba mindre skepp eller utlÀndska yachter men nu Àr det gigantiska fartyg som försvinner.

Cabrillo misstÀnker att ett antal olika piratförband har gÄtt samman för att med sin styrka kunna ta sig an större fartyg. NÀr Oregon konfronterar fienden inser de dock att bakom piratflaggorna döljer det sig en internationell konspiration som drar med sig en vÄg av död, vÄld och slaveri i sin framfart.

Juan Cabrillo och hans mĂ€n stĂ„r nu inför ett uppdrag som de börjar Ă„ngra att de Ă„tog sig …

”Cussler Ă€r svĂ„rslagen.”
– Daily Mail

”Kungen av Ă€ventyr.”
– Sunday Express

”En ny roman av Cussler Ă€r som ett besök av din bĂ€ste vĂ€n.”
– Tom Clancy

Clive Cussler Àr en av vÀrldens största Àventyrsförfattere och har sÄlt mer Àn 120 miljoner böcker.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!