Clive Cusslers 3 bästa böcker på svenska du måste läsa

Clive Cussler, född 15 juli 1931 i Aurora, Illinois, död 24 februari 2020 i Scottsdale, Arizona, var en amerikansk författare som skrev böcker främst inom äventyrsgenren. Cussler var marinarkeolog/skattsökare, äventyrare och veteranbilssamlare precis som sin bokhjälte Dirk Pitt.

Det här är vår lista över Clive Cusslers 3 bästa böcker på svenska du måste läsa.

1. Dödligt virus

Ett virus värre än Ebola. En galen sekt. Ett vapen världen aldrig tidigare skådat. Bara Juan Cabrillo kan stoppa dem. Det superteknologiska fartyget Oregon är på väg hem från ett hemligt uppdrag i Iran när de stöter på ett förlist skepp mitt ute i Persiska viken.

Ombord möts Cabrillo och hans män av en fruktansvärd syn hundratals människor ligger döda på däck, antagligen drabbade av ett okänt virus. Bara en överlevande hittas men i samma sekund de tar honom ombord, exploderar det övergivna skeppet och förklaringen till vad som hänt försvinner ner i havet.

Svaret verkar finnas hos en mystisk sekt som känner sig manade att kontrollera jordens befolkningstillväxt. De skyr inga medel och har fått tillgång till ett nytt dödligt virus som de är redo att sprida i världen. Juan Cabrillo och hans besättning får i uppdrag att stoppa detta men frågan är om det redan är för sent.

”Cussler är svårslagen.”
– Daily Mail

”Kungen av äventyr.”
– Sunday Express

”En ny roman av Cussler är som ett besök av din bäste vän.”
– Tom Clancy

2. Djungeln

Del 8 i Oregonarkiven med kapten Juan Cabrillo.

Se även  10 bästa böckerna av Gabriel García Márquez du måste läsa

Efter att ha blivit utfrysta av den amerikanska regeringen är Juan Cabrillo och hans följe tvingade att tjäna pengar den hårda vägen, genom skitiga och farliga småjobb i världens utkanter.

När de får i uppdrag att hitta en försvunnen äventyrare i Myanmarsdjupa djungler, dröjer det inte länge förrän de inser att de har gått rakt i en fälla. Cabrillo blir förrådd och torterad och måste uppbåda alla sina krafter för att klara livhanken och sitt förstånd.

Men när en osynlig, till synes samvetslös, fiende visar prov på sin fruktansvärda styrka har han inte tid att tänka på hämnd. Först måste han rädda världen.

3. Mörka vatten

Juan Cabrillo och hans besättning ombord på det hemliga spionfartyget Oregon arbetar främst med att åta sig farliga men lönsamma uppdrag från västerländska organisationer, regeringar och företag.

Se även  3 böcker av Mikael Ressem du måste läsa

Nu kommer deras klient från öst och de ber Oregon om en mycket speciell sorts hjälp.

De som frågar är företrädare för ett konsortium av japanska skepparmagnater vars rikedomar nu hotas av brutala pirater som opererar i haven runt Asien. Vanligtvis brukar piratanfall drabba mindre skepp eller utländska yachter men nu är det gigantiska fartyg som försvinner.

Cabrillo misstänker att ett antal olika piratförband har gått samman för att med sin styrka kunna ta sig an större fartyg. När Oregon konfronterar fienden inser de dock att bakom piratflaggorna döljer det sig en internationell konspiration som drar med sig en våg av död, våld och slaveri i sin framfart.

Juan Cabrillo och hans män står nu inför ett uppdrag som de börjar ångra att de åtog sig …

”Cussler är svårslagen.”
– Daily Mail

”Kungen av äventyr.”
– Sunday Express

”En ny roman av Cussler är som ett besök av din bäste vän.”
– Tom Clancy

Clive Cussler är en av världens största äventyrsförfattere och har sålt mer än 120 miljoner böcker.

Se även  Miguel Cervantes bästa bok på svenska du måste läsa

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇