Kristina Ohlssons 3 bästa böcker du måste läsa

Kristina Maria Ohlsson, född 2 mars 1979 i Kristianstad, är en svensk författare och säkerhetspolitisk analytiker. Det här är vår lista över Kristina Ohlssons 3 bästa böcker du måste läsa.

1. Spökhusets hemlighet

Det är jullov. Alba och hennes lillasyster Ellen är i Stjärndalen och hälsar på hos morbror Baltzar. En dag strax före julafton, när snön yr och vinden, viner visar han systrarna ett gammalt miniatyrhus som en känd snickare skapat. Miniatyrhuset skrämmer Alba. På nätterna hör hon röster som viskar att julen är den farligaste tiden på året, och någon tänder en eld i det lilla husets kakelugn.

Så hittar Alba ett brev från snickaren. Han skriver om någon som kallas för Samlaren och som gång efter annan rövat bort barn från Stjärndalen. Snart förstår Alba att Samlaren är tillbaka och att ännu ett barn kommer att försvinna.

Samtidigt växer snöstormen sig allt starkare och hotar att isolera byn. Ingen kan resa dit, och ingen kan ta sig därifrån. Hur ska det bli på julafton? Kommer Albas och Ellens föräldrar att kunna komma? Ska Alba hinna stoppa Samlaren? Och vem i Stjärndalen kan hon egentligen lita på?

Se även  Harlan Cobens 3 bästa böcker du måste läsa

Kristina Ohlsson är en mästare på spänning av det krypande, rysliga slaget. Med böcker som ”Glasbarnen”, ”Zombiefeber” och ”Mysteriet på Ödeborgen” har hon fångat – och skrämt – många tusentals barn. ”Spökhusets hemlighet” lovar vintrig och kuslig slukarläsning!

2. Stormvakt

Efter en räcka framgångsrika spänningsromaner startar Kristina Ohlsson med ”Stormvakt” en ny deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Han anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna ”Strindbergs second hand”. Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse.

Se även  3 böcker av Nina Burton du måste läsa

Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?

3. Glasbarnen

Vinnare av Barnens Romanpris 2013, Sveriges Radios och UR:s pris för bästa barnbok för 9-12-åringar!

Deckarförfattaren Kristina Ohlsson debuterar här som barnboksförfattare och klarar det elegant, med en skickligt uppbyggd intrig …
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

En berättelse som får det att pirra i magen …

Ingalill Mosander, Aftonbladet


Mystiska saker händer i Billies och hennes mammas nya hem. Det är som att huset inte vill ha dem där. Tillsammans med vännen Aladdin börjar Billie forska i husets mörka historia. En historia som leder hela vägen fram till den natt då Billie plötsligt vaknar av att någon, eller något, knackar på hennes fönster.
Kristina Ohlsson tillhör Sveriges absoluta deckarelit. Hennes böcker om Fredrika Bergman har alla legat på topplistor inte bara i Sverige. Glasbarnen är hennes första bok för unga läsare.

Se även  2 böcker av Frida Boisen du måste läsa

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

3 svar på ”Kristina Ohlssons 3 bästa böcker du måste läsa”

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇