Kristina Ohlssons 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Kristina Maria Ohlsson, född 2 mars 1979 i Kristianstad, Àr en svensk författare och sÀkerhetspolitisk analytiker. Det hÀr Àr vÄr lista över Kristina Ohlssons 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Spökhusets hemlighet

Det Àr jullov. Alba och hennes lillasyster Ellen Àr i StjÀrndalen och hÀlsar pÄ hos morbror Baltzar. En dag strax före julafton, nÀr snön yr och vinden, viner visar han systrarna ett gammalt miniatyrhus som en kÀnd snickare skapat. Miniatyrhuset skrÀmmer Alba. PÄ nÀtterna hör hon röster som viskar att julen Àr den farligaste tiden pÄ Äret, och nÄgon tÀnder en eld i det lilla husets kakelugn.

SÄ hittar Alba ett brev frÄn snickaren. Han skriver om nÄgon som kallas för Samlaren och som gÄng efter annan rövat bort barn frÄn StjÀrndalen. Snart förstÄr Alba att Samlaren Àr tillbaka och att Ànnu ett barn kommer att försvinna.

Samtidigt vÀxer snöstormen sig allt starkare och hotar att isolera byn. Ingen kan resa dit, och ingen kan ta sig dÀrifrÄn. Hur ska det bli pÄ julafton? Kommer Albas och Ellens förÀldrar att kunna komma? Ska Alba hinna stoppa Samlaren? Och vem i StjÀrndalen kan hon egentligen lita pÄ?

Kristina Ohlsson Ă€r en mĂ€stare pĂ„ spĂ€nning av det krypande, rysliga slaget. Med böcker som “Glasbarnen”, “Zombiefeber” och “Mysteriet pĂ„ Ödeborgen” har hon fĂ„ngat – och skrĂ€mt – mĂ„nga tusentals barn. “Spökhusets hemlighet” lovar vintrig och kuslig slukarlĂ€sning!

2. Stormvakt

Efter en rĂ€cka framgĂ„ngsrika spĂ€nningsromaner startar Kristina Ohlsson med “Stormvakt” en ny deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Han anlĂ€nder till HovenĂ€set i BohuslĂ€n samma blĂ„siga natt som den mycket omtyckta lĂ€raren Agnes spĂ„rlöst försvinner. Bakom sig har August lĂ€mnat en framgĂ„ngsrik karriĂ€r för att förverkliga sin dröm och öppna “Strindbergs second hand”. Äntligen ska han fĂ„ Ă€gna sig Ă„t nĂ„got han Ă€lskar, och dessutom pĂ„ en plats som han lĂ€ngtat efter att Ă„terse.

Men hela vÀstkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad Àr det hon har rÄkat ut för? Och varför fÄr August den obehagliga kÀnslan av att han sjÀlv sitter pÄ en del av gÄtans lösning?

3. Glasbarnen

Vinnare av Barnens Romanpris 2013, Sveriges Radios och UR:s pris för bÀsta barnbok för 9-12-Äringar!

Deckarförfattaren Kristina Ohlsson debuterar hĂ€r som barnboksförfattare och klarar det elegant, med en skickligt uppbyggd intrig …
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

En berĂ€ttelse som fĂ„r det att pirra i magen …

Ingalill Mosander, Aftonbladet


Mystiska saker hÀnder i Billies och hennes mammas nya hem. Det Àr som att huset inte vill ha dem dÀr. Tillsammans med vÀnnen Aladdin börjar Billie forska i husets mörka historia. En historia som leder hela vÀgen fram till den natt dÄ Billie plötsligt vaknar av att nÄgon, eller nÄgot, knackar pÄ hennes fönster.
Kristina Ohlsson tillhör Sveriges absoluta deckarelit. Hennes böcker om Fredrika Bergman har alla legat pÄ topplistor inte bara i Sverige. Glasbarnen Àr hennes första bok för unga lÀsare.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!