Karin Smirnoffs 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Karin Smirnoff, född 24 september 1964 i UmeÄ, Àr en svensk företagare och författare. Det hÀr Àr vÄr lista över Karin Smirnoffs 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Sen for jag hem

Janakippo lÀmnar SmalÄnger för att delta i en utstÀllning i Stockholm. DÀr kommer hennes förflutna Äter en gÄng i kapp henne, samtidigt som nya möjligheter öppnar sig. Kanske innebÀr det en chans till ett vÀrdigt liv. Med kÀrleken och konsten som kraft. Om det inte vore för john bror diana och de andra som kallar frÄn norr.

Med sina tvÄ första böcker om janakippo, Jag for ner till bror och Vi for upp med mor, etablerade sig Karin Smirnoff som en berÀttare av rang hyllad för sin sÀrprÀglade stil och djupt uppskattad för sin kÀnsla för det mÀnskliga. Sen for jag hem Àr den dramatiska tredje romanen om janakippo som fullbordar trilogin.

2. Jag for ner till bror

I SmalÄnger Àr det mesta som vanligt. Maria har hittats död. Hennes bror hÄller pÄ att supa ihjÀl sig. Harmynte John har ögon som svarta hÄl i rymden och Àldreomsorgen fÄr en ny medarbetare, janakippo, som stack sin far med en högaffel. Jag for ner till min bror Àr en svart, rÄ, vÄldsam och from berÀttelse. Det Àr kÀrleksfullt, passionerat, varmt och tryggt. SvÄrast av allt Àr förlÄtelsen.

3. Vi for upp med mor

Modren har dött och vill begravas i sin hemby KukkojÀrvi i norra Norrbotten. Tvillingarna jana och bror Àrver hennes förÀldrahem och blir snabbt varse att livet i KukkojÀrvi Àr mycket annorlunda. De flesta mÀnniskor lever enligt strikta religiösa regler dÀr förbuden Àr mÄnga. Den som inte rÀttar in sig i ledet hamnar utanför, som snickaren Jussi och Magdalena.

Bror lockas av bygemenskapen, de stora familjerna och mÀnnens sjÀlvklara rÀttigheter. Jana gör sitt bÀsta för att bjuda motstÄnd, samtidigt som hon kÀmpar för att fÄ ett avslut pÄ den destruktiva relationen med john.

NÀr hon blir vÀn med sin jÀmnÄriga kusin marta ser hennes man, som Àr pastor, inte med blida ögon pÄ deras relation. Vi for upp med mor Àr en uppföljare till den hyllade debuten Jag for ner till bror.

PÄ ojÀmförlig prosa fortsÀtter Karin Smirnoff lÄta oss stifta bekantskap med glesbygdens olika gestalter, och ÄtervÀndaren janakippo.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!