Bästa boken om stickning du aldrig läst

Stickning är en teknik för att förvandla tråd eller garn till ett tygstycke. Stickat tyg består av horisontella parallella lager av garn som skiljer sig från vävt tyg. Tråd- eller garnbanorna är förenade med varandra genom sammankopplade öglor i vilka en kort ögla av en garn- eller tråd lindas över den andra.

Du kanske var ute och handlade när du stötte på en tröja och tänkte ”Wow, det där ser coolt ut! Det skulle vara kul att skapa en sådan.” Förutom att det är roligt är det även bra för ens ekonomi att sticka sin tröja istället för att köpa en färdig.

Men när du märker alla de invecklade mönstren kanske du tycker att det ser för knepigt ut och är osäker på om du skulle kunna ta bort det. Så behöver inte vara fallet. Böckerna jag kommer att dela med dig kommer att förenkla processen för dig.

Å andra sidan kanske du inte är en nybörjare i stickning men kämpar för att hitta en bok som inte uppehåller sig vid upprepning och upprepningar av gamla mönster och stilar.

Se även  Bästa boken om knopar du aldrig läst

Som nybörjare, avancerad eller expert tror vi det här är en bok som passar dig bra vilket sparar dig stressen med att sortera igenom flera böcker tills du hittar det som fungerar för dig.

Stickning & växtfärgning : Ylle, krapp och gröna löv

Drömmer du om att sticka egna plagg? Tycker du att växtfärgning verkar spännande? Den här boken hjälper dig på vägen oavsett om du är en erfaren stickare som saknar mönster till enkla basplagg, om du är nybörjare på stickning eller om du redan är insatt i växtfärgningens konst. Du kommer känna dig galet nöjd när du använder din handgjorda mössa eller tröja. Eller när du lyfter upp en vackert färgad garnhärva ur kastrullen hemma vid spisen. Men vägen dit är minst lika viktig. Att över tid samla på sig överblivna lökskal, eller gå ut i naturen för att plocka växter att färga med. Att sakta, maska för maska, se en tröja växa fram. Signe Siemsen vill få dig att njuta av den långsamma processen och våga leka, prova och experimentera dig fram med ditt textila hantverk.

Se även  3 tips på böcker för den som vill upptäcka nya resmål

Boken innehåller tio stickmönster på enkla, vackra basplagg och tio recept på växtfärger. Det går också bra att köpa redan färgat garn till stickbeskrivningarna, men när du har läst boken kommer du garanterat att se på ekollon, avokadoskal och björklöv med nya ögon.

Stickning & växtfärgning : Ylle, krapp och gröna löv är tillgänglig som e-bok.

Bästa boken om stickning du aldrig läst kanske?


Förutom glädjen att ge uttryck åt din kreativa sida, finns det även hälsofördelar förknippade med stickning.

Det finns terapeutiska effekter av stickning, som dess förmåga att lugna sinnet och hjälpa dig att fokusera. Och för dem som är fokuserade på mindfulness är stickning ett sådant exempel på att uppnå detta.

I det här inlägget har vi valt att tipsa om vad vi anser vara den bästa boken om stickning du inte läst.

Se även  Bästa boken om knopar du aldrig läst

Nedan är de tio bästa böckerna om stickning, allt från de som är bäst lämpade för dem som inte har någon tidigare förståelse eller erfarenhet och för dem som har tidigare erfarenhet men fortfarande vill utveckla sina färdigheter.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇