5 bÀsta böckerna av Camilla LÀckberg du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 7 minuter ⏳

Camilla LÀckberg Àr en av landets mest kÀnda författare, och det Àr inte konstigt. Hennes böcker Àr fullkomligt fantastiska. I det hÀr inlÀgget listar vi Camilla LÀckbergs 5 bÀsta böcker.

Vi hoppas du hittar en eller flera nya böcker att Àlska!

1. Vingar av silvar (2020)

Uppföljaren till succĂ©romanen “En bur av guld” Ă€r hĂ€r – ett laddat hĂ€mnddrama om svek, upprĂ€ttelse och systerskap. Just nĂ€r Faye trodde allt var över hotas hennes tillvaro igen.

Hon har byggt upp ett liv utomlands, exmaken Jack sitter i fÀngelse och hennes företag Revenge skördar stora framgÄngar. Men nÀr Revenge ska lanseras i USA dyker det plötsligt upp ett allvarligt hot mot bolaget och Faye tvingas ÄtervÀnda till Stockholm.

Med hjĂ€lp av en handplockad grupp kvinnor kĂ€mpar hon för att rĂ€dda det som Ă€r hennes – och för att rĂ€dda sig sjĂ€lv och dem hon Ă€lskar. Första delen i serien om Faye var den mest sĂ„lda boken i Sverige 2019 och blev Ă€ven en stor framgĂ„ng internationellt.

2. En bur av guld (2019)

Efter tio FjĂ€llbackadeckare bryter Camilla LĂ€ckberg ny mark med en dramatisk berĂ€ttelse om svek, upprĂ€ttelse och hĂ€mnd. “En bur av guld” Ă€r en drabbande roman om en kvinna som blir bedragen och utnyttjad, men tar kontroll över sitt eget öde.

PÄ ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en Àlskad dotter och en lyxig lÀgenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen frÄn uppvÀxten i FjÀllbacka jagar henne och hon kÀnner sig alltmer som en fÄnge i en gyllene bur. En gÄng var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt.

NÀr han sviker henne raseras hela Fayes vÀrld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först stÄr hon handfallen, men sedan bestÀmmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hÀmnd.

3. Isprinsessan (2007)

»Huset var ödsligt och tomt. Kylan trÀngde in i alla vrÄr. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lÀtt blÄaktig ton. Han tyckte att hon sÄg ut som en prinsessa dÀr hon lÄg. En isprinsessa. Golvet han satt pÄ var iskallt, men kylan bekymrade honom inte.

Han strÀckte ut handen och rörde vid henne. Blodet pÄ hennes handleder hade för lÀnge sedan stelnat. KÀrleken till henne hade aldrig varit starkare. Han smekte hennes arm, som om han smekte den sjÀl som nu flytt kroppen. Han vÀnde sig inte om nÀr han gick. Det var inte adjö, utan pÄ Äterseende.«

4. Stenhuggaren (2007)

Det Àr en tidig oktobermorgon i FjÀllbacka och fiskaren Frans Bengtsson Àr ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan Àr det dock nÄgot som tar emot. Den kÀrvar rejÀlt och Frans förstÄr snart att det inte Àr nÄgon vanlig fÄngst han fÄtt. Men nÀr tinan skÀr vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr.

För tvĂ€rs över nĂ€tet hĂ€nger en livlös liten flicka… Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras Ă„ter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptĂ€cker man nĂ€mligen att den lilla flickan har sötvatten med tvĂ„lrester i lungorna.

NĂ„gon har alltsĂ„ drĂ€nkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa – och varför? Det visar sig snart att de mĂ„ste grĂ€va lĂ„ngt bakĂ„t i tiden för att fĂ„ reda pĂ„ sanningen.

5. HĂ€xan (2017)

Sveriges deckardrottning Àr Àntligen tillbaka!

HĂ€xanĂ€r den tionde delen i den omĂ„ttligt populĂ€ra FjĂ€llbackaserien som Ă€lskas vĂ€rlden över. Än en gĂ„ng fĂ„r vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren pĂ„ ondskans mysterier.

NÀr fyraÄriga Linnea försvinner frÄn en gÄrd utanför FjÀllbacka vÀcks tragiska minnen till liv. Trettio Är tidigare försvann en liten flicka frÄn exakt samma gÄrd och hittades senare mördad. Den gÄngen anklagades tvÄ trettonÄriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fÀngelse pÄ grund av sin Älder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i FjÀllbacka. Den andra har just ÄtervÀnt för första gÄngen sedan hÀndelsen, nu som firad skÄdespelare för att portrÀttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

FjÀllbackaborna stÀller mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjÀrn dÀr den första flickan hittades. SkrÀcken sprider sig i det lilla samhÀllet. Kan fler flickor vara i fara?

Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar lÄngsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns nÄgot samband mellan de tvÄ fallen. Till sin hjÀlp fÄr de Erica Falck, som sedan lÀnge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp mÄnga sÄr, drevet gÄr och invÄnarnas rÀdsla för det okÀnda fÄr fruktansvÀrda konsekvenser.


HÄller ni med oss i vÄr lista kring vad vi anser vara Camilla LÀckbergs bÀsta böcker?

LÀmna gÀrna en kommentar nedan och lÄt oss veta vad ni tycker!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!