Gå ner i vikt med yoga med Yoga Burn

Trots att vi vanligtvis rekommenderar svenska böcker är det dags för ett litet undantag.

Det finns nämligen ingen bra bok på svenska tycker vi för att gå ner i vikt med yoga.

Därför tar vi oss friheten att tipsa om den bästa boken om att gå ner i vikt med yoga – nämligen ’Yoga Burn’.

Vad är Yoga Burn för något?

Yoga Burn är ett innovativt 12-veckorsprogram som är utformat för kvinnor som vill tona sin kropp, öka sin ämnesomsättning och få det klassiska yogarumpan.

Men ger det verkligen resultat? Och är det värt pengarna? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Yogainstruktören Zoe Bray-Cotton

Yoga Burn (Av Zoe Bray-Cotton)

Yoga Burn av Zoe Bray-Cotton (tidigare känd som ”Her Yoga Secrets”) är ett 12-veckorsprogram för att hjälpa kvinnor att gå ner i vikt och strama upp ”problemområden”. Programmet använder Dynamic Sequencing Yoga för att utveckla en stramare, tonad och sexigare kropp utan att besöka gymmet eller ens lämna huset.

Det här är alltså den perfekta boken och kursen för dig som vill gå ner i vikt med yoga.

Till skillnad från gimmicky fitnessvideor är detta yogaprogram utformat för att vara progressivt. Istället för att upprepa samma halvtimmesrutin varje dag får du 12 veckors yogaträning som gradvis blir svårare. Varje rutin bygger på den senaste, så du förbättrar kontinuerligt medan du bränner mer kalorier.

Det aktuella priset för Yoga Burn är $67 (motsvarar ungefär 550 kr) – vilket är ett fynd eftersom du får 12 veckors rutiner för mindre än en enda session med en privat yogainstruktör i din stad.

Zoes rekommendationer ifall du vill gå ner i vikt med yoga

Zoe rekommenderar att du genomför tre 45-minuters pass varje vecka för att få de snabbaste resultaten, i synnerhet ifall viktminskning är ditt mål.

Till skillnad från de flesta program beskrivs Yoga Burn som ett ”strategiskt, progressivt tillvägagångssätt… som har visat sig ge resultat.”

Se även  2 böcker om tennis du måste läsa

Det betyder att varje träningspass är skräddarsytt för DIG och DINA aktuella mål – du förväntas inte öka i samma takt som alla andra (vilket är vanligt i en yogastudio eller cardio-miljö).

Programmet är uppdelat i tre faser.

Varje fas bygger på den senaste för att ge snabbare flexibilitet och kaloriförbränning.

Hela programmet följer också principerna för Dynamic Sequencing, som vi kommer till senare i boktipset.

Fas 1: Foundational Flow Phase

Som du säkert gissat handlar den här fasen om att bygga ett starkt yogafundament.

Du kommer att upptäcka hur du kan öka din flexibilitet och öka din ämnesomsättning utan att det går för fort.

Detta är ett utmärkt sätt att lära sig alla poser som krävs för Yoga Burn samtidigt som risken för skador minimeras.

Fas 2: Transitional Flow Phase

Det är här saker och ting börjar värmas upp.

Övergångsfasen fortsätter att bygga din styrka och flexibilitet, men förstärker kaloriförbränningen.

Du lär dig också nya poser och börjar med högsta sannolikhet se förändringar i din kropp.

Fas 3: Mastery Flow Phase

Det är här magin sker.

Med hjälp av styrka, flexibilitet och ökad ämnesomsättning från tidigare faser kommer Zoe driva dig till att bränna mer kalorier och göra verkliga förändringar i din kropp.

Du lär dig avancerade sekvenser som många aldrig behärskar – även efter att ha tagit generiska lektioner under flera års tid!

Enligt Zoe är dessa progressiva faser nyckeln till Yoga Burns effektivitet. Det här är varför…

Om du någonsin har varit på en yogakurs känner du förmodligen att framstegen är mycket långsamma.

Detta beror på att de flesta klasser inte bygger på från vecka till vecka – du gör egentligen bara en slumpmässig uppsättning poser och sekvenser varje gång – oberoende av vad du har för mål.

Detta är varför människor inte går ner i vikt av yoga…

Det är därför de flesta aldrig får den kropp de vill ha av yoga – inte ens med månader av träning under bältet.

Nyckeln till alla framgångsrika träningsprogram är progression och anpassning – du måste tvinga din kropp (och ditt sinne) att förändras. En ostrukturerad yogasession varje vecka är inte bra för att uppnå det.

Se även  3 bra böcker om ridning du måste spana in

De tre faserna i Yoga Burn ger enligt Zoe en beprövad formel för att gå ner i vikt med yoga.

En annan viktig skillnad är att Yoga Burn-faserna börjar på din nuvarande nivå.

Varje fas bygger på den senaste, så att du dramatiskt kan öka flexibiliteten och börja se verkliga förändringar i din kropp när månaderna passerar. Yoga Burn är helt enkelt ett fantastiskt program för dig som är på jakt efter att gå ner i vikt med yoga – vi kan verkligen inte rekommendera det tillräckligt.

Vad innehåller Yoga Burn?

Vi gillar hur Yoga Burn levereras som både en digital nedladdning (för telefoner, datorer och surfplattor) och fysiska DVD-skivor.

Många produkter vi granskar finns bara tillgängliga som det ena eller den andra, så det här är en bonus.

När du köper programmet får du direkt digital åtkomst så att du kan börja träna omedelbart.

Yoga Burn DVD-uppsättningen skickas strax efter.

Förutom huvudyogaprogrammet får du också en generös uppsättning gratis-bonusar som hjälper dig på din viktminskningresa med yoga som främsta verktyg.

Fungerar Yoga Burn om man vill gå ner i vikt med yoga?

Ja! Om du ger det en ärlig chans och verkligen följer Zoes instruktioner.

Med tanke på att det nuvarande priset för Yoga Burn-kursen bara är ungefär 500 kr anser vi att du får mycket för dina pengar. Träningsvideorna är också av hög kvalitet och Zoe är en fantastisk instruktör!

Vilka är fördelarna med programmet ifall man vill gå ner i vikt med yoga?

Bortsett från trefasstrukturen undrar du förmodligen vad som är annorlunda med Yoga Burn jämfört med vanliga yogalektioner i din stad.

Enligt skaparen, Zoe Bray-Cotton, finns det flera anledningar till att Yoga Burn är ett bra val för kvinnor som vill gå ner i vikt, tona kroppen och öka sin ämnesomsättning:

  • Programmet är utformat för att ge maximalt visuella resultat för kvinnor på kortast möjliga tid. Till skillnad från gimmicky kändis-fitnessvideor utmanar Yoga Burn dig konsekvent till förbättring – vilket är det enda sättet att uppnå verkliga kroppsförändringar. Det riktar sig också till vanliga kvinnliga problemområden.
  • Yoga Burn-faserna kan justeras för din nuvarande nivå och mål. Varje sekvens bygger på den senaste och kan skräddarsys för dina funktioner, så du tvingas inte försöka dig på poser som är antingen för enkla eller för svåra. Detta är en av de största fördelarna med Yoga Burn jämfört med en traditionell yogaklass.
  • Programmet blir svårare och avancerat ju starkare du blir. Detta förhindrar platåer och tvingar din kropp att bränna mer kalorier. Du kommer också se snabbare resultat i muskeltoning, styrka, flexibilitet – och du känner dig mer avslappnad på köpet också.
  • Yoga Burn-faserna kan utföras hemma för att minska stress. Oavsett om du skyndar dig för att undvika att vara sen eller oroar dig för att andra människor dömer dig, är yogakurser i verkliga livet sällan avkopplande. Faktum är att de faktiskt kan öka stresshormoner i kroppen. Zoe förklarar att detta till och med kan få din kropp att lagra mer fett! Däremot kan Yoga Burn-programmet utföras hemma när du har tid, så det är lätt att passa in i vardagen.
  • Det är ett yogaprogram skapat för kvinnor. Har du någonsin tyckt att det är konstigt att de flesta yogakurser inkluderar människor i olika åldrar och kön? Det betyder att instruktören måste tillgodose alla, istället för att erbjuda den bästa klassen för dina behov. Yoga Burn är endast avsedd för kvinnor, vilket Zoe förklarar är en av anledningarna till att det är så effektivt.

Sammanfattning

Yoga Burn är en fantastisk resurs för dig som är på jakt efter att gå ner i vikt med yoga.

Se även  Bästa boken om judo: Randori Judo - Kast, kontroll, grunder av Anders Wiberg

Vill du gå ner i vikt med yoga är inte en lokal yogastudio ditt bästa alternativ utan en onlinekurs specifikt skapat för syftet anser vi. Klicka här för att läsa mer om Yoga Burn-programmet.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇