Bästa boken för att lära sig läsa du aldrig läst

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Föräldrar säger att detta är en av de bästa böckerna för att lära sig läsa för barn, eftersom de har testats och godkänts av sina egna unga läsare!

Att lära ditt barn att läsa behöver inte vara en skrämmande uppgift. Denna bok och snarlika böcker lär ut läsfärdigheter på ett ordnat sätt, och förbereder barnen att gå vidare till nybörjarläsarböcker innan du vet ordet av det.

Berätta gärna för oss i kommentarsfältet ifall den här boken hjälpte ditt barn börja läsa snabbare.

Lätt att läsa: Lejonkungen

Lejonkungen Simba ska en dag ta över tronen efter sin far, men vägen dit är lång och fylld av faror. Först måste han växa upp och lära sig att ta ansvar. Hans elake farbror Scar smider ondskefulla planer. Lyssna på den korta versionen av Lejonkungen.

Lätt att läsa: Lejonkungen är tillgänglig som ljudbok.

Det här kan mycket väl vara den bästa boken för att lära sig läsa för yngre just nu.


När jag var barn var jag en enorm bokmal som alla andra i min familj! Min mamma läste för mig varje dag i mer än en timme; och jag kunde inte vänta tills jag lärde mig läsa böcker. Jag minns hur exalterad jag var när jag kunde läsa min första kapitelbok! Så naturligtvis trodde jag att alla älskar att läsa.

Som lärare insåg jag snabbt att detta inte var fallet. Att lära sig läsa böcker var frustrerande för många av mina elever. Jag behövde ofta backa en hel del och främja en kärlek till ord, ramsor, dikter och sånger innan de var klara. Det berodde på att resan till att bli läsare börjar mycket tidigare i livet än vad de flesta av oss inser.

Överraskande nog involverar en stor del av det inte ens böcker eller brev!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇