Bästa boken för att lära sig läsa du aldrig läst

Föräldrar säger att detta är en av de bästa böckerna för att lära sig läsa för barn, eftersom de har testats och godkänts av sina egna unga läsare!

Att lära ditt barn att läsa behöver inte vara en skrämmande uppgift. Denna bok och snarlika böcker lär ut läsfärdigheter på ett ordnat sätt, och förbereder barnen att gå vidare till nybörjarläsarböcker innan du vet ordet av det.

Berätta gärna för oss i kommentarsfältet ifall den här boken hjälpte ditt barn börja läsa snabbare.

Lätt att läsa: Lejonkungen

Lejonkungen Simba ska en dag ta över tronen efter sin far, men vägen dit är lång och fylld av faror. Först måste han växa upp och lära sig att ta ansvar. Hans elake farbror Scar smider ondskefulla planer. Lyssna på den korta versionen av Lejonkungen.

Se även  Bästa körkortsboken 2021: Plugga inför teoriprovet

Lätt att läsa: Lejonkungen är tillgänglig som ljudbok.

Det här kan mycket väl vara den bästa boken för att lära sig läsa för yngre just nu.


När jag var barn var jag en enorm bokmal som alla andra i min familj! Min mamma läste för mig varje dag i mer än en timme; och jag kunde inte vänta tills jag lärde mig läsa böcker. Jag minns hur exalterad jag var när jag kunde läsa min första kapitelbok! Så naturligtvis trodde jag att alla älskar att läsa.

Se även  Bli smartare med 3 bra böcker

Som lärare insåg jag snabbt att detta inte var fallet. Att lära sig läsa böcker var frustrerande för många av mina elever. Jag behövde ofta backa en hel del och främja en kärlek till ord, ramsor, dikter och sånger innan de var klara. Det berodde på att resan till att bli läsare börjar mycket tidigare i livet än vad de flesta av oss inser.

Överraskande nog involverar en stor del av det inte ens böcker eller brev!

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇