3 barnböcker om zoon att spana in

Riktiga kvalitetsböcker med fina ljud, bedårande bilder och snygg design – och de funkar dessutom som barnets allra första faktaböcker.

1. Mamma Mu och Kråkan gör ett zoo av Jujja Wieslander, Sven Nordqvist (2020)

Mamma Mu och Kråkan ska starta zoo i hagen hos bonden, men de har inte bestämt vilket sorts zoo det ska bli än. Ett kråk-zoo kanske?

Här samlas tre serienoveller med Mamma Mu och Kråkans oemotståndliga humor och uppfinningsrikedom.

Bakom den tecknade serien står också Micaela Favilla och Elin Fahlstedt, som tillsammans skapar serier utifrån Sven Nordqvists illustrationer av Mamma Mu. Serieberättelserna i deh här boken utkom för första gången i 2015 i boken Mamma Mu firar Kråkan.

2. På zoo – Peka, lyssna av Marion Billet (2014)

Ljudpekisarna som blivit favoriter hos de allra minsta – och deras föräldrar! Lär barnet att känna igen olika djur på zoo som björn, tiger och koala.

Både hur de ser ut och hur de låter. Peka på djuret och tryck på ljudknappen.

3. Oj, vad det låter! : ljud på zoo av Sam Taplin (2020)

En rolig ljudbok för de allra minsta.

Alla djuren på zoo stojar och har sig. Jag låter högst! säger elefanten och tutar med sin snabel. Men lejonet håller inte alls med och sen är det upp till bevis. Tryck på knapparna och lyssna på delfinen, sjölejonet, apan, gorillan, vargen och isbjörnen oj, vad det låter!

Oj, vad det låter! Ljud på zoo är en färgglad bok med humoristiska illustrationer och nya djurläten att upptäcka på varje sida.

Inlägg senast uppdaterat: 27 oktober, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Nabil

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇