3 barnböcker om zoon att spana in

Riktiga kvalitetsböcker med fina ljud, bedårande bilder och snygg design – och de funkar dessutom som barnets allra första faktaböcker.

1. Mamma Mu och Kråkan gör ett zoo av Jujja Wieslander, Sven Nordqvist (2020)

Mamma Mu och Kråkan ska starta zoo i hagen hos bonden, men de har inte bestämt vilket sorts zoo det ska bli än. Ett kråk-zoo kanske?

Se även  Förklara corona för barn: 2 barnböcker om covid-19

Här samlas tre serienoveller med Mamma Mu och Kråkans oemotståndliga humor och uppfinningsrikedom.

Bakom den tecknade serien står också Micaela Favilla och Elin Fahlstedt, som tillsammans skapar serier utifrån Sven Nordqvists illustrationer av Mamma Mu. Serieberättelserna i deh här boken utkom för första gången i 2015 i boken Mamma Mu firar Kråkan.

2. På zoo – Peka, lyssna av Marion Billet (2014)

Ljudpekisarna som blivit favoriter hos de allra minsta – och deras föräldrar! Lär barnet att känna igen olika djur på zoo som björn, tiger och koala.

Både hur de ser ut och hur de låter. Peka på djuret och tryck på ljudknappen.

3. Oj, vad det låter! : ljud på zoo av Sam Taplin (2020)

En rolig ljudbok för de allra minsta.

Se även  5 barnböcker om bilar att spana in

Alla djuren på zoo stojar och har sig. Jag låter högst! säger elefanten och tutar med sin snabel. Men lejonet håller inte alls med och sen är det upp till bevis. Tryck på knapparna och lyssna på delfinen, sjölejonet, apan, gorillan, vargen och isbjörnen oj, vad det låter!

Oj, vad det låter! Ljud på zoo är en färgglad bok med humoristiska illustrationer och nya djurläten att upptäcka på varje sida.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇