2 bra böcker om Albert Einstein du aldrig läst

1. Albert Einstein – Det modiga geniet / Lättläst

En lättläst biografi om Albert Einstein.

”Albert löser ofta problem genom att tänka i bilder. Han har tänkt på att åka ifatt ljusstrålar, han har tänkt på tåg och nu tänker han på en man i en låda i rymden.

– Jag tänker nästan aldrig i ord. Det är först senare jag försöker förvandla mina tankar till ord, säger han.”

En uppkäftig skolkare som hade svårt att få jobb. Skulle detta vara ett av vår tids största genier? Albert Einsteins väg mot berömmelse och Nobelpris var kanske inte spikrak, men hans mod att våga tänka på nya sätt förändrade vetenskapen.

I denna biografi får vi lära känna människan bakom de berömda relativitetsteorierna. Här förklaras det komplicerade på ett enkelt sätt, och många ämnen berörs som känns lika aktuella idag; krig och fred, vetenskapens villkor och en skola där alla får plats oavsett förutsättningar.

Bengt Fredrikson har tidigare skrivit lättlästa böcker om till exempel uppfinnaren Alfred Nobel och första och andra världskriget.
Albert Einstein – Det modiga geniet / Lättläst är tillgänglig som ljudbok.

2. 100 citat från Albert Einstein: Samling 100 Citat

Albert Einstein betraktas allmänt som en av de största hjärnorna som någonsin levat. Han utvecklade relativitetsteorin, en av de två pelarna i den moderna fysiken, förutom kvantmekanik, och skrev världens mest kända formel E = MC². Han var en enorm vetenskapsman och tänkare, och hans arbete är känd för sin inverkan på vetenskapsteori. Som en äkta geni, han var också full av humor; dessa 100 citat är noga utvalda för att introducera dig till hans karaktär och skämt på ett bekvämt och effektivt format.
100 citat från Albert Einstein: Samling 100 Citat är tillgänglig som ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2023

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇